به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، «زاخاری کک» تحلیلگر آمریکایی در وبسایت آمریکایی تحلیلی «نشنال اینترست» درباره «۵ سلاح جنگی ایران که آمریکا باید از آنها بترسد»، نوشت: «بعد از جنگ سرد تاکنون هیچ کشوری مانند ایران، آمریکا را به چالش نکشیده است. از خاورمیانه گرفته تا آسیای مرکزی و آمریکای لاتین، ایران هرگز هیچ فرصتی را برای محدود کردن نفوذ آمریکا از دست نداده است.»
وی هشدار داد: «گرچه آمریکا قدرتمندترین نیروی نظامی جهان را در اختیار دارد اما این نیروی نظامی نقاط ضعفی دارد که ایران میتواند از آنها سوءاستفاده کند.»
نویسنده درباره دکترین نظامی کشورمان نوشت: «دکترین نظامی ایران بر مبنای بازدارندگی و بر اساس سه نوع قابلیت تدوین و اجرا میشود؛ زرادخانه موشکی رو به توسعه، جنگ دریایی نامتقارن - بهخصوص تهدید به بستن تنگه هرمز - و گروههای شبه نظامی غیردولتی.» ایران برای اجرای دکترین فوق از سامانههای تسلیحاتی متعددی استفاده میکند اما در این میان ۵ ابزار ذیل از اهمیت حیاتی برخوردارند: ۱- موشکهای «سجیل» (سجیل۱ و سجیل۲) ۲- زیردریاییهای سری «غدیر/قادر» ۳- موشک ضد کشتی «خلیج فارس» ۴- حزبالله لبنان ۵- سامانه دفاع موشکی «اس-۳۰۰». زاخاری کک سپس در توصیف زیردریاییهای ایران مینویسد: «شاید بزرگترین قدرت بازدارندگی ایران این باشد که میتواند عبور نفت از تنگه هرمز را تهدید و مختل کند. در حدود ۲۰ درصد از نفت جهان باید برای رسیدن به بازارهای جهانی از این تنگه عبور کند.
وی در تشریح اهمیت زیردریاییها برای ایران در خصوص بستن تنگه هرمز به عمق کم اکثر نقاط خلیج فارس اشاره کرده و میافزاید که نفتکشها و کشتیهای جنگی که میخواهند از خلیج فارس عبور کنند فقط میتوانند از آبراهههای مشخص، قابل پیشبینی و معدودی عبور کنند که ایران به راحتی میتواند با زیردریاییهای خود آنها را هدف قرار دهد.
این تحلیلگر آمریکایی با اشاره به اینکه «ایران انواع مختلفی از زیردریایی را در اختیار دارد»، اضافه کرد: «اما ناوگان رو به گسترش زیردریاییهای ۱۵۰ تنی کلاس «غدیر/قادر» در هرگونه درگیری میتوانند (سلاح) مرگبار باشند. نویسنده این مقاله در بخش بعدی، موشک بالستیک ضد کشتی «خلیج فارس» را «بخش ارزشمند دیگری از قابلیتهای نامتقارن دریایی ایران» توصیف کرده و افزوده است: «این موشک سوخت جامد ومافوق صوت که بر اساس موشک «فاتح ۱۱۰» طراحی و ساخته شده است، به یک کلاهک انفجاری ۶۵۰ کیلوگرمی مجهز است و ۳۰۰ کیلومتر برد دارد. ویژگی این موشکها مافوق صوت بودن و خط سیر آنهاست.»
به عقیده این کارشناس و روزنامهنگار آمریکایی، «حزبالله» لبنان چهارمین سلاح ایران است که آمریکا باید از آن بترسد. کک در این باره نوشت: «نفوذ به لبنان یک هدف کاملا استراتژیک برای ایران است و حزبالله در این خصوص یک «سلاح جنگی» چند منظوره و کاربردی در زرادخانه ایران محسوب میشود.»
نویسنده نشنال اینترست، نوشت: «بعد از تهاجم آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، ایران از حزبالله برای تعلیم شبهنظامیان شیعه در عراق استفاده کرد. همچنین گزارشهایی در دست است که نشان میدهد حزبالله در تعلیم شورشیان «حوثی» در «یمن» نیز دست داشته است. حضور حزبالله در حمایت از «بشار اسد» در سوریه از سال ۲۰۱۱ نیز بسیار قابل توجه بوده است.»
منبع: کیهان