به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، شرکت روسی کاسپرسکی فعال در زمینه امنیت الکترونیک در گزارشی گفته است آژانس امنیت ملی آمریکا (National Security Agency) با استفاده از این شیوه، توانسته است از بسیاری کشورهای جهان جاسوسی کند.
رویترز برای بررسی صحت این گزارش از شماری از کارشناسان امنیت الکترونیک و کارکنان سابق آژانس امنیت ملی آمریکا موضوع را جویا شد که آنها این شیوه جاسوسی را تایید کردند. این خبرگزاری اضافه کرد: شماری از محققان در زمینه امنیت الکترونیک و کارمندان سابق سرویسهای امنیتی - اطلاعاتی آمریکا تایید کردهاند آژانس امنیت ملی آمریکا به راهی دست یافته که برنامههای جاسوسی را در هارد دیسک کامپیوترهای تولیدی شرکتهای وسترن دیجیتال، توشیبا و سیگیت و دیگر شرکتها پنهان کند. این اقدام باعث شده آمریکا بتواند از اکثر کامپیوترهای جهان جاسوسی کند.
براساس این گزارش، بیشترین تعداد برنامههای جاسوسی در کامپیوترهای ایران قرار دارد. هدف از این برنامه جاسوسی آمریکا نیز تاسیسات دولتی، نظامی، شرکتهای ارتباطات و انرژی، بانکها، پژوهشگران هستهای، رسانهها و فعالان تندرو و افراطی اعلام شده است. این شرکت روسی از اعلام نام کشوری که عامل این برنامههای جاسوسی است خودداری کرده است اما گفته است عامل این برنامههای جاسوسی با بدافزار کامپیوتری استاکسنت ارتباط نزدیک دارد. استاکسنت بدافزاری است که توسط آژانس امنیت ملی آمریکا مدیریت میشود و در حمله سایبری به تاسیسات غنیسازی نطنز ایران مورد استفاده قرار گرفت. یک کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در این باره به رویترز گفت: گزارش شرکت روسی کاسپرسکی صحیح است. افرادی که همچنان در سازمان امنیت ملی آمریکا فعالیت میکنند برای این برنامههای جاسوسی به اندازه استاکسنت ارزش بسیاری قائل هستند.
یک افسر سابق آژانس امنیت ملی آمریکا هم گفت: این سازمان میتواند برنامههای جاسوسی را در هارد دیسک کامپیوترها پنهان کند.
منبع: وطن امروز