کد خبر:۳۹۱۰۶۵
اسنودن افشا کرد

هک شدن میلیون‌ها تلفن همراه توسط سازمان‌های جاسوسی امریکا و انگلیس

براساس اعلام اسنودن، نهادهای جاسوسی امریکا و انگلیس با هک کردن سرورهای یک شرکت مخابراتی و سرقت کدهای امنیتی آنها، اقدام به شنود تلفن‌های همراه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، براساس آخرین افشاگری‌های ادوارد اسنودن، کارمند سابق پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا، این کشور با کمک انگلستان سنسورهای کارت‌های اعتباری و سیم‌کارت تلفن همراه میلیون‌ها کاربر در جهان را هک و شنود کرده است.

 

براساس اعلام اسنودن، نهاد امنیتی این ۲ کشور با هک کردن سرورهای یک شرکت ارتباطاتی هلندی و با سرقت کدهای امنیتی آنها، دست به شنود تلفن‌های همراه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان زده است.

 

شرکت هلندی «گمالتو» که به عنوان یکی از ارائه دهندگان خدمات مخابراتی به کشور جهان محسوب می‌شود، یکی از قربانیان این جاسوسی است. کمپانی‌های مخابراتی بزرگی مثل تی موبایل، ورایزن و ای‌تی‌تی همه از مشتریان محصولات الکترونیکی این شرکت هلندی‌اند. کار اصلی این شرکت، تولید سنسور ویژه‌ الکترونیک برای کارت‌های اعتباری و سیم‌کارت تلفن‌های همراه است.

 

اپراتور تلفن همراه ایرانسل هم هدف عمده این جاسوسی‌ها بوده است. براساس اطلاعات موجود در یکی از اسناد افشا شده که مربوط به یک دوره ۳ ماهه جاسوسی است، بیشترین میزان سرقت اطلاعات از ایمیل‌های یاهو و جیمیل کارکنان هواووی صورت گرفته و  ایمیل‌های یاهو و جیمیل کارکنان شرکت MTN Irancell دومین هدف جاسوسی جذاب آمریکا و انگلیس محسوب می‌شود. آژانس امنیت ملی آمریکا هم از یکی از ابزار اختصاصی هک خود موسوم به X-KEYSCORE‌ به همین منظور استفاده کرده است.

 

براساس اعلام خبرگزاری‌ها هنور مشخص نیست که این ۲ نهاد امنیتی تنها موبایل‌های کاربران امریکایی و انگلیسی را شنود می‌کرده‌اند و یا سایر کشورهای اروپایی و آسیایی نیز درگیر این ماجرا شده‌اند.

 

بنا بر اعلام اسنودن سرویس‌های امنیتی هیچ حد و مرزی برای دخالت‌های خود در حریم خصوصی مردم قائل نیستند.

 

شیوه‌ هک آژانس جاسوسی الکترونیک انگلستان و آژانس امنیت ملی آمریکا بسیار مشابه همان روش‌هایی است که چین علیه کشورهای غربی به کار می‌برد و آمریکا خود بارها این شیوه‌های هکرهای چینی را محکوم کرده است.

 

مهندسان تحت امر سرویس جاسوسی انگلیس، کد اصلی داده‌های شرکت هلندی را رمزگشایی کرده و با این کار امکان دسترسی به مکالمات صوتی، مکتوب و دسترسی به ایمیل‌های کاربران بر روی تلفن‌های همراه‌آن‌ها را پیدا کردند.

 

آژانس امنیت ملی آمریکا و آژانس جاسوسی الکترونیک انگلیس هنوز درباره‌ تازه‌ترین افشاگری رسوایی‌های شنود، واکنشی نشان نداده‌اند.

 

آژانس امنیت ملی آمریکا پیش از این چندین‌بار از اقدامات فراقانونی خود برای شنود ارتباطات کاربران دفاع کرده است. این نهاد مدعی است وقتی مظنونین تروریستی هم مثل بقیه افراد از همان دستگاه‌های ارتبط جمعی استفاده می‌کنند، آن‌ها چاره‌ای جز شنود گسترده برای یافتن و دنبال کردن ردپای دست‌اندرکاران تروریسم ندارند.

 

برخلاف ادعای سازمان امنیت امریکا مبنی بر بی‌اثر بودن افشاگری‌های اسنودن بر افکار عمومی، تاکنون حدود ۴۰ درصد کاربران اینترنت در پی این افشاگری‌ها به دنبال راهکارهای افزایش حریم خصوصی خود رفته‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار