به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، همین هفته گذشته بود که نچیروان بارزانی نخست وزیر حکومت اقلیم کردستان عراق بعد از بازگشت از بغداد و مذاکراتی که با دولت مرکزی داشت اعلام داشت: دولت مرکزی پول ندارد به اقلیم بدهد .
به گفته نخست وزیر حکومت اقلیم کردستان عراق دولت مرکزی قرار بوده است در مقابل صادرات روزانه 550 هزار بشکه نفت در روز به ترکیه، ماهیانه مبلغ 1 میلیارد و 200 میلیون دینار به اقلیم بپردازد اما اکنون دولت مرکزی تنها حاضر است ماهیانه 300 میلیون دلار به اقلیم پرداخت نماید. با این اوصاف نه تنها مشکلات بین بغداد و اربیل حل نمی شود بلکه گرهی دیگر بر گره های موجود اضافه می شود.
هرچند در این بین برخی از سیاستمداران کرد عراقی بر این اعتقاد هستند که خود حکومت اقلیم یکی از بندهای این توافق را که همان صادرات روزانه 550 هزار بشکه در روز است را رعایت نکرده و از این رو در عدم تعهد دولت مرکزی به این توافقنامه حکومت اقلیم مقصر اصلی است.
فارغ از اینکه کی مقصر است و کی نیست که خود این موضوع مطلب بلند بالایی را می طلبد اما بحث این موضوع به روابط کردهای عراق با آمریکا برمی گردد و تصویری که کردهای عراق از آمریکاییها در ذهن خود و مردم منطقه ساخته اند.
بعد از این سخنان نچیروان بارزانی مدیر شبکه رووداو که در تیم نخست وزیری حکومت اقلیم کردستان عراق قرار دارد با اشاره به متن سخنان عبادی نخست وزیر دولت مرکزی عراق مبنی بر عدم ارسال کامل بودجه اقلیم اقدام به انتقاد از آمریکا کرد که چرا دست روی دست گذاشته و کاری نمی کند؟
این مسئول رسانه ای شبکه رووداو در ادامه می نویسد : کردها در دولت مرکزی مشارکت نمی کردند و این آمریکاییها بودند که کردها را تشویق به مشارکت کردند و آنها وعده دادند که چنین می کنند و چنان می کنند اما اکنون در مقابل عدم تعهدات دولت مرکزی سکوت گزیده اند.
شاید این سخن هم در جای خود درست و قابل بحث باشد اما برای دقت بیشتر در موضوع این مطلب باید به این اشاره کرد که اصولا حاکمیت در کردستان عراق چرا اینقدر شیفته آمریکا در منطقه است و فکر می کند که آمریکاییها برای مردم منطقه عصای جادو در دست دارند و گر بخواهند چنین می کنند و چنان می کنند
اشاره به سناریوی دیگری از این فیلمنامه تلخ که پر از درد و رنج برای مردم کردستان عراق بوده است برای تکمیل بحث خالی از لطف نیست.
همین شبکه رووداو در تابستان امسال موفق می شود که از ناو هواپیما بر آمریکا یعنی جرج واشنگتن بازدید کند. صحنه آخر این گزارش را خبرنگار با نوشتن یادداشتی به پایان می رساند که به نام مردم کردستان از آمریکا تشکر می کند که کردها را در مقابل تروریستها در امان نگاه داشته است.
درست کردن بت از آمریکاییها یکی از مشخصه های رسانه کردی در کردستان عراق است و البته این موضوع بیشتر در رسانه های حاکمیتی در کردستان عراق دیده می شوند.
اگر نگاهی بسیار سطحی به تاریخ روابط آمریکا با کردها بکنیم همواره به این زاویه نگاه می رسیم که آمریکاییها همواره کردها را بسان ابزاری در راستای منافع خود دیده اند و اگر مقطعی کردها هم بهره برده اند و لی در دراز مدت همواره کردها قربانی سیاستهای آمریکا بوده اند.
تا زمانی که انگلیسیها در منطقه سیاست ورزی کرده اند آنها بودند که به کردها خیانت کردند.شکست قیام شیخ محمود حفید در سلیمانیه در نتیجه حمله انگلیسی ها به وی اتفاق افتاد، بعد از آن این آمریکاییها بودند که کردهای عراق را با شاه پیوند دادند و دست آخر خود دلال رابطه شاه و صدام شدند و مصیبتی تلخ بر کردها جاری شد.
بعد از آن این آمریکاییها بودند که با تسلیح صدام به سلاحهای کشتار جمعی سبب شدند انفال و حلبجه در تاریخ کردها نقش ببنددد.جالب اینکه هنوز پرونده شرکتهای غربی کمک کننده به صدام در اقلیم کردستان عراق به خاطر مصلحت اندیشی مسکوت باقی مانده است.
در نبرد 1500 کیلومتری نیروهای پیشمرگه هم می بینیم که روزانه آنها قربانی می دهند اما رسانه های کردی در کردستان عراق تنها به برجسته سازی نقش غربیها و آمریکا در حملات هوایی به داعش می پردازند و گویی پیشمرگه ها نقشی ندارند، در حالیکه واقعیت این است که جبهه ها با خون این نیروها رنگین شده است.
آمریکاییها از همان روزی که در منطقه حضور پیدا کردند دوستان و دشمنان خود را براساس منافع خویش ترسیم کردند و در این مسیر اگر مردم منطقه هوشیار نباشند قربانی آنها خواهند شد.
امروز کردهای عراق و تمام جهانیان شاهد هستند که غرب هنوز در بستن دریچه های حیات این گروه تروریستی که هر روز قربانی بیشتر از کردهای عراق می گیرد جدی نیستند و از این روست که داعش به حیات خود ادامه می دهد.
آنها اگر امروز از کردهای عراق به صورت محدود هم حمایت می کنند صرفا به این خاطر است که مانع گسترش دامنه نفوذ داعش شوند به نحوی که نتوانند جلوی آن را بگیرند و این ابزار نیز کردها هستند .
از سوی دیگر آمریکاییها برای بریدن خط محور مقاومت در سوریه و عراق و لبنان از یک سو و مسلط کردن جریان سنی نزدیک به خود در این محور می کوشند از کردها به عنوان اهرم فشار بر دولت مرکزی عراق استفاده نمایند.
واقعیت این است که کردها نقش اصلی سناریوی آمریکا را در منطقه ندارند و این چیزی است که کردهای عراق و رهبران آن در حاکمیت به راحتی از کنار آن می گذرند.
از سوی دیگر نباید فراموش کرد که ایجاد شیفتگی به آمریکا در نزد مردم کردستان عراق عوارض خطرناک اجتماعی دارد که در بخش های دیگر به آن پرداخته خواهد شد.
منبع: بولتننیوز