کد خبر:۳۹۱۸۲۶

اپراتورهای مجازی تلفن همراه ابزاری برای طراحی شبکه‌های اجتماعی بومی

اپراتورهای مجازی تلفن همراه می‌توانند با ایجاد نرم‌افزارهای پیام‌رسان، به ارائه خدماتی بر بستر اینترنت بپردازند و ضمن ایجاد درآمد، از انتشار محتواهایی مغایر با اصول کشور، جلوگیری کنند.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، معاونت پژوهش‌های زیربنایی و امور تولیدی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی‌ مزایا و نقش اپراتورهای مجازی تلفن همراه در کشور را بررسی کرد و این موضوع را به عنوان یکی از ﻣﻮﺿﻮﻋﺎتی ﻛﻪ ﺑﺎ راه‌اﻧﺪازی و ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺷﺒکهﻫﺎی ﻧﺴﻞ ﺳﻮم و ﭼﻬﺎرم ﺗﻠﻔﻦ ﻫﻤﺮاه در ﺟﻬﺎن در ارتباط است، عنوان کرد.

 

برهمین اساس دفتر مطالعات ارتباطات و فناوری‌های نوین مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: یکی از اصلی ترین چالش‌هایی که برای یک اپراتور مطرح می‌شود، این است که با توجه به زیرساخت‌های موجود، چه سرویس‌هایی را می تواند به کاربران خود ارائه دهد که ضمن حفظ کاربران کنونی، در بازار رقابت، به افزایش تعداد کاربرانش نیز منجر شود.

 

یکی از مواردی که می تواند اپراتورهای اصلی را در انجام ارائه خدمات مناسب به کاربران یاری رساند، راه اندازی اپراتورهای مجازی تلفن همراه است. اپراتورهای مجازی، بدون نیاز به زیرساخت‌های شبکه تلفن همراه، به تولید خدمات ارزش افزوده متناسب با نیاز کاربران می پردازند.

 

اپراتورهای مجازی تلفن همراه با رصد و تحلیل بازار تقاضای کاربران، به ارائه سرویس‌هایی متناسب با نیاز آنها می‌پردازند. بر همین اساس، این دسته از اپراتورهای تلفن همراه، بستر مناسبی برای به کارگیری نیروهای فعال و تحصیلکرده در بخش‌های مختلف به صورت شرکت‌های خصوصی، دانش بنیان و حتی شرکت‌های فناور محور ایجاد خواهند کرد.

 

در این گزارش آمده است: براساس بررسی‌های صورت گرفته، اپراتورهای مجازی تلفن همراه با ایجاد رقابت باعث افزایش سطح کیفی خدمات ارائه شده به کاربران می‌شود. از سوی دیگر، اپراتورهای مجازی تلفن همراه این توانایی را دارند که با توجه به رده سنی کاربران، به ارائه سرویس‌های خاص بپردازند.

 

این دﺳﺘﻪ از اﭘﺮاﺗﻮرﻫﺎ ﺑﺪون ﻧﻴﺎز ﺑﻪ زﻳﺮﺳﺎﺧﺖ‌ﻫﺎی ﺷﺒکه و ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﺑﺴﺘﺮی ﻛﻪ اﭘﺮاﺗﻮرﻫﺎی اﺻلی در اﺧﺘﻴﺎرﺷﺎن ﻗﺮار می‌دهند ﺑﻪ اراﺋﻪ ﺧﺪﻣﺎت ﺑﻪ ﻛﺎرﺑﺮان می‌پردازند.

 

جمهوری اسلامی ایران که در ابتدای راه ورود به نسل ﺳﻮم و ﭼﻬﺎرم ﺗﻠﻔﻦ ﻫﻤﺮاه ﻗﺮار دارد، ﺑﺎزار ﻣﻨﺎﺳبی ﺑﺮای ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ اﭘﺮاﺗﻮرﻫﺎی ﻣﺠﺎزی ﺗﻠﻔﻦ ﻫﻤﺮاه ﻣﺤﺴﻮب می‌شود. ﺧﺼﻮﺻﻴﺎتی ﭼﻮن اﻳﺠﺎد ﻓﻀﺎی رﻗﺎﺑتی در ﻋﺮﺻﻪ ارﺗﺒﺎﻃات، اﻳﺠﺎد ﻓﺮصت‌های شغلی اراﺋﻪ ﺳﺮوﻳﺲ‌ﻫﺎی ارزش اﻓﺰوده ﺟﺪید و درآﻣﺪ‌زاﻳی از ﻋﻮاملی به حساب می‌آیند که اﻫﻤﻴﺖ ﺑﺮرسی اﻳﻦ ﻣﻮﺿﻮع در ﻛﺸﻮر را نشان می‌دهد.

 

در ادامه این گزارش پیشنهادهایی نیز مطرح شده که به شرح زیر است: ایران به عنوان یکی از کشورهایی که به تازگی اقدام به راه‌اندازی نسل سوم و چهارم تلفن همراه کرده است، بازار مناسبی برای ارائه خدمات پهن باند به وجود آورده است، لذا پیشنهاد می‌شود.

 

۱. با توجه به «سند چشم‌انداز ایران 1404» و موارد ذکر شده در خصوص اقتصاد، فناوری و اشتغال و نیز ویژگی‌های بیان شده برای کشور در این سند، تهیه پروانه‌های لازم به منظور راه‌اندازی اپراتورهای مجازی در کشور نیاز به تعجیل بیشتری دارد.

 

۲. در تدوین مقررات و استانداردهای مربوط به اپراتور مجازی تلفن همراه، نحوه همکاری با اپراتورها و شرکت‌های معتبر خارجی نیز در نظر گرفته شود.

 

۳. در تدوین مقررات و استانداردهای اپراتور مجاز تلفن همراه، موضوعاتی چون اجرای رومینگ داخلی به صورت کامل برای ارائه بهتر خدمات و افزایش سطح پوشش، در نظر گرفته شود.

 

۴. با توجه به این نکته که اپراتورهای مجازی تلفن همراه بازار کار مناسبی برای نیروهای متخصص و تحصیلکرده ایجاد می‌کند،‌ با توجه به نکات بیان شده در متن گزارش، ایجاد و راه‌اندازی اپراتورهای مجازی تلفن همراه به ایجاد اشتغال در کشور کمک شایانی خواهد کرد.

 

۵. یکی از مسائلی که بسیار مورد توجه کاربران است، دریافت سرویس‌های تلفن همراه با کیفیت و قیمت مناسب است. موضوعی که هر چند وقت یک بار بحث‌های زیادی را به خود اختصاص می‌دهد، تعرفه‌های خدمات ارائه شده توسط اپراتورهای تلفن همراه است. ایجاد اپراتورهای مجازی باعث ایجاد رقابت در بین ارائه‌دهندگان خدمات می‌شود. در این حالت، سطح کیفی خدمات افزایش و تعرفه‌های آنها متناسب با خدمات می‌شود.

 

۶. با راه‌اندازی نسل سوم و چهارم تلفن همراه در کشور، یکی از مسائلی که بسیار مورد توجه قرار گرفته است، تولید و ارائه محتوای مناسب با شرایط و فرهنگ کشور به کاربران شبکه‌های باند وسیع است، لذا با توجه به این نکته که یکی از وظایف اپراتورهای مجازی تلفن همراه ارائه محتوای لازم برای شبکه‌های باند وسیع است، می‌توانند در تولید محتوای بومی برای شبکه‌های باند وسیع کشور مفید باشند.

 

۷. با وجود اپراتورهای تلفن همراه، اپراتورهای تلفن ثابت با رکود مواجه شده‌اند که پیشنهاد می‌شود، اپراتورهای تلفن ثابت برای ایجاد درآمد و ماندن در بازار رقابت، با بررسی بازار تقاضا، به ارائه سرویس‌هایی خاص و با عنوان اپراتورهای مجازی، بپردازند.

 

۸. اپراتورهای مجازی تلفن همراه می‌توانند با ایجاد نرم‌افزارهای پیام‌رسان، به ارائه خدماتی بر بستر اینترنت بپردازند و ضمن ایجاد درآمد، از انتشار محتواهایی مغایر با اصول کشور، جلوگیری کنند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار