کد خبر:۳۹۱۸۳۴

بحران یونان، وابستگی قبرس و تزلزل در اتحادیه اروپا

توافق یونان و منطقه یورو برای تمدید ۴ ماهه برنامه نجات اقتصادی مانع از ورشکستگی این کشور بحران زده در اواخر مارس خواهد شد ولی همچنان نگرانی های زیادی را نسبت به بحران بدهی های این کشور باقی می گذارد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، به دلیل شرایط ناامن اقتصادی در یونان بسیاری از مردم این کشور دارایی های خود را از بانک ها بیرون کشیده و بعضا به خارج منتقل کرده اند. بر اساس گزارش های منتشرشده یونانی ها از نوامبر ۲۰۱۴ حدود ۲۰ میلیارد یورو را از بانک ها بیرون کشیده اند.



از زمان پیروزی حزب چپ گرای سیریزا در انتخابات پارلمانی یونان در اواخر ژانویه دولت جدید این کشور تلاش می کند شروط اصلاحی و سیاستهای ریاضتی تحمیلی اتحادیه اروپا و وام دهندگان بین المللی به یونان را کاهش دهد. اما با پیروزی حزب سیریزا در انتخابات سراسری یونان احتمال خروج یونان از منطقه یورو افزیش پیدا کرده است. دولت جدید یونان بارها مخالفت خود را با اجرای سیاست های ریاضتی تحمیل شده از سوی وام دهندگان بین المللی اعلام کرده و این مساله آتن را در آستانه خروج از منطقه یورو قرار داده است. موافقت یا مخالفت افکار عمومی اروپا با خروج یونان از منطقه یورو، به یکی از موضوعات مهم نظرسنجی رسانه‌ها و تحقیقات در برهه فعلی تبدیل شده است.



اما بسیاری از مردم آلمان به عنوان یکی از اصلی ترین کشورهای اقتصادی اتحادیه اروپا خواهان خروج یونان از اتحادیه اروپا هستند و عضویت آن را به ضرر خود می بینند.



در همین حال، رئیس جمهور پیشین فرانسه نیز تاکید کرد که ورود یونان به اتحادیه پولی اروپا در سال ۲۰۰۱ میلادی یک اشتباه آشکار بود و این کشور اکنون باید برای غلبه بر بحران مالی و اقتصادی، از منطقه یورو خارج شود.



والری گیسکارد رئیس جمهور سابق فرانسه افزود: اقتصاد یونان بدون کاهش نرخ ارز ملی خود با رونق روبرو نخواهد شد و بنابراین، آتن باید منطقه یورو را ترک کند تا از یک بحران جدی جلوگیری کند. یونان با یک نرخ ارز قوی مثل یورو، قادر به ادامه حیات نخواهد بود.


این در حالیست که خروج یونان از منطقه یورو مترادف با خروج کشور کوچک قبرس نیز خواهد بود. زیرا یونان به عنوان اصلی ترین کشور حامی قبرس، نقش تعیین کننده در تصمیم قبرسی ها مبنی بر ماندن یا خروج از منطقه یورو خواهد داشت.


به همین دلیل یکی از اصلی ترین نگرانی های تحلیلگران اقتصادی در اروپا، خروج همزمان یونان و قبرس از منطقه یورو می باشد.در همین حال در اسپانیا نیز شاهد جهش جریان چپ افراطی در نظرسنجی های عمومی هستیم. این خود می تواند به معنای خیز بلند چپ گرایان ضد یورو در خصوص فتح دولت مادرید باشد. در کشور ایرلند نیز چپگرایان میانه رو وضعیت مناسبی در نظرسنجی ها دارند.



به اعتقاد کارشناسان مجموع این شرایط گفته شده به اضافه بحران های جهانی اقتصادی در دیگر کشورهای اتحادیه اروپا این سوال را این روزها به عموم مردم غربی نیز کشیده است که آیا اتحادیه اروپا ممکن است از هم خواهد بپاشد؟ تعیین زمان برای فروپاشی اتحادیه اروپا گرچه بسیار سخت است ولی این جواب را می توان داد که اتحادیه اروپا تا سالها نخواهد توانست اقتصاد برخی کشورهای عضو خود را ترمیم کند و گرچه برای فروپاشی این اتحادیه زمان نمی توان تعیین کرد ولی ادامه روند افزایش تمایل به جدایی از یورو در میان مردم برخی کشورها بازگشت ناپذیر خواهد بود.

 

 

منبع: جهان نیوز

 
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار