به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر منصور رایگانی با اشاره به افزایش تروماها -صدمات- خانگی در پایان سال گفت: علی رغم اینکه غبارروبی و بازسازی مجدد خانه کار بسیار پسندیدهای است اما هر ساله با نزدیک شدن به عید نوروز با افزایش تروماهای خانگی به خصوص در مورد بانوان رو به رو میشویم.
وی ادامه داد: برای انجام این کار رعایت اصول خاصی رعایت لازم است که بیتوجهی به آن منجر به ایجاد صدمات و ضایعات در سیستمهای اسکلتی، عضلانی و عصبی میشود.
رئیس انجمن توانبخشی و طب فیزیکی با بیان اینکه بهتر است بانوان و آقایان در طول سال به تدریج کارهای خود را انجام دهند تا صدمات ناشی از خانه تکانی کاهش یابد، تصریح کرد: خانمها باید از انجام کارهایی مانند؛ شستن و پهن کردن فرش، جا به جا کردن مبلها و بلند کردن اجسامی که حمل آنها نیازمند نیروی زیاد است، به تنهایی خودداری کنند.
رایگانی افزود: بهتر است انجام این کارها به شرکتهای خدماتی سفارش داده شود تا از بروز بیماریهایی در ناحیه کمر و دست جلوگیری میشود. بهتر این است کارها تقسیمبندی و با طمانینه انجام شود و هر روز بین انجام کارها حداقل نیم ساعت به استراحت اختصاص داده شود.
رئیس انجمن توانبخشی و طب فیزیکی نرمش کردن پیش از انجام کار به منظور آمادهسازی بدن را بسیار مهم دانست و تاکید کرد: متاسفانه افراد برای اینکه کارهای خود را در مدت زمان کوتاهی انجام دهند؛ بدون گرم کردن بدن و انجام فعالیتهای کششی شروع به انجام کار میکنند که این موضوع باعث افزایش مشکلات آنها و درد در قسمتهای مختلف بدن میشود.
افزایش تعداد مراجعان به مراکز درمانی پس از تعطیلات نوروزی
رایگانی درباره طرز صحیح بلند کردن اشیای سنگین گفت: افراد باید توجه کنند در هنگام بلند کردن اشیای سنگین ابتدا بنشینند و جسم را کاملا به شکم نزدیک کنند و سپس به صورت چسبیده به بدن آن را حمل کنند، همچنین باید از بلند کردن اشیایی که بیش از ۳۰ درصد وزن آنها است اجتناب کنند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا با نزدیک شدن به عید نوروز تعداد مراجعان شما افزایش مییابد یا خیر، گفت: معمولا تعداد مراجعان در پیش و پس از تعطیلات نوروزی تفاوتی ندارد، متاسفانه در اکثر موارد بیمار درد خود را جدی نمیگیرد و پس از تعطیلات به فکر درمان میافتد.
رئیس انجمن توانبخشی و طب فیزیکی افزود: بیشترین آمار تروماهای خانگی در بانوان اختلالات اسکلتی و عضلانی است.
رایگانی با بیان اینکه بیشتر مراجعان معمولا افراد آسیب دیده از ناحیه کمر و دیپری اندام فوقانی مانند؛ کتف، شانه و مچ دست هستند، افزود: ممکن است درد بر روی رشتههای عصبی هم فشار بیاورد و در مواردی باعث بیرون زدگی دیسک شود، همچنین در اندامهای فوقانی هم باعث پارگی تاندومهای شانه، مچ دست و دچار التهاب غضروف آرنج یا سندرم تونل کارپ میشود که با تشخیص پزشک درمان میشوند.
وی درباره روشهای درمانی این موضوع گفت: اگر درد گذرا و کوتاه مدت باشد با گز گز و خواب رفتگی در اندامها همراه است که با استراحت برطرف میشود؛ اما اگر پایدار و همراه با ضعف پا، ضعف دست، اختلال در گز باشد و در طول شب بیمار را از خواب بیدار کند باید به پزشک مراجعه و پس از انجام آزمایش راههای درمان او تشخیص داده شود.
منبع: سینانیوز