به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، سورنا ستاری، معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری در هفتمین کنفرانس توسعه نظام تامین مالی در ایران که با رویکرد اقتصاد مقاومتی و با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، بزرگترین معضل پژوهش را بدون مشتری بودن آن عنوان کرد وگفت: پژوهشهایی که در پژوهشگاههای شیک و بزرگ دولتی شکل گرفتهاند غالبا نتوانستهاند مشکلی از مشکلات جامعه را حل کنند و این نوع نگاه به پژوهش میباید با فرهنگ سازی آن اصلاح شود.
وی با اشاره به اینکه دانشگاهها محل تولید ارزش افزوده به عنوان زایشگاه شرکتهای دانش بنیان و جزیی از جامعه هستند افزود: اگر اعتقاد داریم دانشگاهها معادن ارزشمندی مانند طلا هستند باید سازو کار فرآروی این معادن انسانی-علمی را در کنار دانشگاهها ایجاد کنیم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره افزایش دامنه فعالیتهای دانش بنیانی طی یک سال اخیر افزود: در این مرحله ضروری است شرکتهای بزرگ وارد عرصه دانش بنیان شوند چرا که توسعه این اقتصاد با دریافت نوآوری و فناوری شرکتهای کوچک توسط این شرکتها و گسترش آنها امکان پذیر است.
دبیر هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به افزایش اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی در سال آینده به عنوان راهی برای توسعه اقتصاد شرکتها بر مبنای دانش و نوآوری افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان یک نهال ارزشمند باید با همکاری همه نهادها به رشد و شکوفایی برسد.
ستاری ادامه داد: دلیل شکوفایی این نهاد اقتصادی صرفا ارائه تسهیلات به شرکتها نیست بلکه قرار است فرهنگ اقتصاد دانش بنیان را در جامعه ترویج کند.
وی نسبت به اینکه در آینده عدد قابل توجهی از درآمد کشور از راه دانش و فناوری تامین شود گفت: نوع اشتغال در اقتصاد دانش بنیان با نوع اقتصاد موجود در کارخانهها و صنعت بسیار تفاوت دارد چرا که این نوع اقتصاد نه تنها مشکلات زیست محیطی ایجاد نمیکند بلکه قرار است بسیاری از مشکلات را حل کند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با تاکید بر ضرورت گسترش اقتصاد دانش بنیان توسط بخش خصوصی بیان کرد: باید گسترش این فرهنگ، زمینه ایجاد اشتغال جدید در کشور و تبدیل مشکلات به کسب و کار و اشتغال تنها در بستر اقتصاد دانش بنیان محقق میشود.