به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، اوایل هفته گذشته بود که عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نشست سراسری روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر صراحتا درباره ورود پول کثیف مواد مخدر به عرصه انتخابات و انتقال قدرت هشدار داد؛ اظهاراتی که خیلی زود در جوامع سیاسی منتشر و با واکنش های متفاوتی نیز روبرو گشت.
رحمانی فضلی با تأکید براینکه گردش مالی قاچاق مواد مخدر باعث اعمال قدرت قاچاقچیان در حوزه سیاست نیز میشود، افزود: باید توجه داشت که بیشک بخشی از پول کثیف قاچاق مواد مخدر در حوزه سیاست، انتخابات و انتقال قدرت سیاسی در کشور وارد میشود.(1)
همین چند جمله کوتاه زمینه را برای سودجویی برخی رسانه های داخلی و خارجی فراهم آورد تا اتهامات زیادی را به مسئولان دولت در دوره های قبلی وارد نمایند.
هر چند همان روزها 30 نماینده مجلس به اظهارات وزیر کشور واکنش نشان دادند و طی نامه ای از وی در مورد ادعایش سوال پرسیدند، اما چند روز بعد، روزنامه شرق بر اساس ادعای وزیر کشور در گزارشی می آورد: «.... کار به جایی رسیده که در مجلس هم زمزمههای تصویب قانون برای نظارتبر پولهای انتخاباتی به گوش میرسد، اما همچنان نگرانیها ادامه دارد و مهمترین کانون نگرانی نیز دفتری است در خیابان ولنجک؛ جایی که رییس دولت دهم و یارانش در آنجا گرد هم میآیند، برنامهریزی میکنند و همچنان در نگاه بسیاری از منتقدانشان بهعنوان مسوولان دولتی که در دورهاش این میزان پول مفقود شده، فعالیتهایشان با بیم و ظن، رصد میشود.»
«رانت زنجانی در ستادهای انتخاباتی احمدینژادیها»، عنوانی است که شرق برای گزارش-مصاحبه خود انتخاب می کند.
البته نگارنده در این مقال به دنبال بررسی صلاحیت و سلامت اقتصادی و مالی دولت احمدی نژاد نبوده و نیست چراکه معتقد است اصلح ترین مرجع رسیدگی به این امور، دستگاه قضاست که اخبار منتشره چند ماه اخیر نیز ثابت کرده، این قوه برای تحقق عدالت از هیچ تلاشی دریغ نمی کند، اما نکته حائز اهمیت آنجاست که چرا یک روزنامه اصلاح طلب، بخشی از سخنان کلی وزیر کشور را دستمایه حمله به یک دولت و یک جریان سیاسی می کند؟!
در اینکه در بازی سیاست، رقابت مهم است و چهره های سیاسی باید از روش های مشروع برای جلب نظر مردم بهره بگیرند، شکی وجود ندارد، اما تخریب رقیب آن هم به واسطه اتهامات واهی چندان معقول و منطقی به نظر نمی رسد.
از سوی دیگر، این اتهامات در حالی است که پرونده سیاسی اصلاح طلبان پر است از مفاسد مالی که سرنخ این مفاسد را، می تواند در بازه های زمانی تاریخ پس از انقلاب یافت.
البته کارنامه سیاه اصلاحات در زمینه مفاسد مالی در حالی است که محمدرضا خاتمی بارها تاکید کرده است که «پرونده مفسدان اقتصادی در دوران اصلاحات سفید است!»
برای بررسی پرونده سفید اصلاحات در حوزه مفاسد مالی، کافی نگاهی گذراداشته باشیم به موارد ذیل الذکر(2):
شهرام جزایری
شهرام جزایری عرب با ایجاد رابطه بین مراکز قدرت و برخی مدیران مسئله دار در دوران اصلاحات توانست وارد فعالیتهای اقتصادی شود. او موفق شد قلمرو نفوذ فعالیتهای فاسد اقتصادیش را حتی تا دفتر رئیس مجلس وقت (مهدی کروبی) و رئیس جمهور وقت (محمد خاتمی) گسترش دهد. جزایری توانست با پرداخت پول، شمار قابل توجهی از نمایندگان مجلس ششم و مدیران روزنامههای زنجیرهای اصلاح طلب را به موافقت با درخواستهای خودش وادارد. از جمله، دریافت وام ۵۰ میلیون دلاری از صندوق ضمانت صادرات – بی آن که صادراتی در میان باشد- و یا دریافت ۹۰ میلیارد تومان تسهیلات غیر ارزی از سیستم بانکی کشور و… او در قبال این سوء استفاده، مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان به رئیس وقت صندوق ضمانت صادرات دولت اصلاحات و مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان دیگر به یکی از معاونان وقت وزارت بازرگانی دولت اصلاحات رشوه داده بود. گفتنی است شهرام جزایری از مجلس ششم «کارت ۵۰۰» دریافت کرده بود که مجوز ورود به جلسات مجلس اصلاحطلبان بدون بازرسی به وی داده شده بود.
غلامحسین کرباسچی
کرباسچی شهردار وقت تهران که از حمایت آقایان خاتمی و هاشمی برخوردار بود به اتهام برداشت ۲۶۰ میلیون تومان جهت ستاد کارگزاران، ۲۵ میلیون تومان به تاجران و تقوامنش از نامزدهای انتخابات مجلس، ۶۰ میلیون تومان به بهزادیان، ۸۷ میلیون تومان برای خود، خرید ۹۰ هزار دلار از حساب مدیران شهرداری و پرداخت به نماینده جمهوری اسلامی در نیویورک، پرداخت ۵۰ میلیون تومان به تعدادی از مدیران شهرداری، به سهسال زندان و ۱۰سال انفصال از خدمات دولتی و بازگرداندن اموال محکوم شد. او همچنین به دلیل تضییع سه و نیم میلیارد به چهار سال حبس و ۶۰ ضربه شلاق تعلیقی محکوم شد.
برداشت غیرقانونی از صندوق ذخیره ارزی در دولت خاتمی
مبلغ ۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ دلار برداشت از صندوق ذخیره ارزی طی سالهای ریاست جمهوری خاتمی مصداق بارز جارو کردن حساب ذخیره ارزی است. دولت آقای خاتمی با برداشت ۱۳۰ درصدی از این حساب رکوردار تخلف از قانون در این حوزه است.
خاتمی و خرید هواپیمای اختصاصی
در زمان دولت آقای خاتمی، هواپیمای چهل میلیارد تومانی از سلطان برونئی بهعنوان هواپیمای اختصاصی رئیسجمهور خریداری شد. این هواپیمای تشریفاتی از نوع ایرباس ۳۲۱ و متعلق به سال ۲۰۰۲ بود و در سال ۱۳۸۲ پس از خرید هواپیما، قرارداد تبدیل آن به هواپیمای اختصاصی با هزینهای نزدیک به ۲۰ میلیون دلار یعنی نزدیک ۲۰ میلیارد تومان با شرکت «سوژرما» منعقد شد.
نوظهوری بنام «فاضل خداداد» در دولت سازندگی
در دوره تصدی ولی الله سیف بر بانک صادرات دولت سازندگی – رئیس بانک مرکزی فعلی- اختلاسی به مبلغ ۱۲۴ میلیارد تومان در بانک صادرات صورت گرفت که «فاضل خداداد» را به دام مرگ کشاند. اگر یک میلیارد دلار آن روز را به ریال امروز تبدیل کنیم حدود ۳ هزار میلیارد تومان میشود.
روایت روزنامه آلمانی از اختلاس رئیس بانک مرکزی دولت خاتمی
روزنامه بیلد ام زونتانگ چاپ آلمان طی گزارشی ادعا کرده است، مردی که تلاش داشت ماه گذشته میلادی با یک برگ چک به مبلغ ۷۰ میلیون دلار وارد آلمان شود، یک چک متعلق به رئیس سابق بانک مرکزی جمهوری اسلامی، در دولت آقای خاتمی بوده است. گزارشهای منتشر حاکی از آن بود ماموران گمرک در فرودگاه دوسلدورف در چمدان یک مرد یک برگ چک به مبلغ ۳۰۰ میلیون بولیوار ونزوئلا، معادل ۷۰ میلیون دلار پیدا کردهاند. پلیس و ماموران گمرک آلمان سرگرم بررسی احتمال پولشویی های بیشتر هستند.
کمک های مالی سعید مرتضوی به روزنامه های اصلاح طلب
سعید مرتضوی در چندین نوبت به برخی روزنامهها مبالغ قابل توجهی پرداخت کرده است که در میان این روزنامهها نامهایی نظیر اعتماد، آرمان و آفتاب یزد به چشم میخورد. علاوه بر این، نام هوشنگ سفیدی مدیرمسئول وقت روزنامه آرمان در میان دریافتکنندگان کارت هدیه به مبلغ ۱۰ میلیون تومان و همچنین دریافت ۵۰ میلیون تومان جهت سمپوزیوم مؤسسه آرمان به چشم میخورد. سعید مرتضوی در آخرین روز کاری خود ۱۶ مرداد ماه دستور پرداخت ۹۶ میلیون تومان پول را برای خبازها فعال کارگری اصلاح طلب (رییس کانون کارگران بازنشسته) صادر میکند. مبلغ ۴۵۰ میلیون ریال وجه نقد هم به آقای ناصر برهانی دیگر فعال اصلاح طلب، بابت فعالیتهای فرهنگی و تبلیغاتی و آموزشی پرداخت شده است. همچنین برهانی مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال از مرتضوی گرفته که در سند امور مالی سازمان، دلیل آن ذکر نشده است!
البته موارد زیادی وجود دارد که می توان به سیاهه فوق افزود. مواردی نظیر: اسناد موجود در نباید بیماری های خاص، ماجرای فروش فرش به یک فرد توسط کرباسچی، خرید چندین هکتار از اراضی پارک چیتگر توسط یاسر.هـ در زمان شهرداری کرباسچی و ... تنها بخی از تخلفات سنگین مالی اصلاح طلبان است که البته این سیاهه شامل مواردی است که به اثبات رسیده و مجرمین به سزای اعمال خود رسیده اند. چه بسیار پرونده هایی که همچنان در حال بررسی است و قرار است به سیاهه بلند و بالای اصلاح طلبان افزوده گردد.
پی نوشت:
1- سخنان وزیر کشور در نشست روئسای پلیس مبارزه با مواد مخدر کشور
2- آقایان! لطفا این فجایع اقتصادی را فراموش نکنید
منبع: فرهنگ نیوز