صدر شيعيان
روز 9 شهريور 1357 امام موسي صدر عالم بزرگ اسلامي و رهبر مبارز شيعيان لبنان در پايان يك سفر چند روزه به كشور ليبي به طور غير منتظرهاي ناپديد گرديد.
امام موسي صدر كه مبارزه سختي را عليه صهيونيسم جهاني بنيان نهاده بود در 24 اسفند 1317 در شهر قم و در يكي از خانوادههاي علم و اجتهاد به دنيا آمد.
خاندان صدر يكي از خانوادههاي بزرگ روحاني شيعه است و آيتالله شهيد سيد محمد باقر نيز كه توسط رژيم عراق به شهادت رسيد از همين خاندان برخاسته است. امام موسي صدر تحصيلات علوم ديني را در شهر قم به اتمام رساند و پس از آن در رشته حقوق از دانشگاه تهران فارغالتحصيل شد. در سال 1338 به دعوت سيدعبدالحسين شرفالدين پيشواي شيعيان لبنان به اين كشور عزيمت كرد و پس از شرفالدين به توصيه ايشان مسئوليت رهبري شيعيان لبنان به عهده امام موسي صدر گذارده شد.
امام موسي صدر همراه با كار فرهنگي و حركت فقرزدايي از جامعه مسلمانان لبنان به ايجاد تشكيلات اسلامي براي احقاق حق مسلمانان و مبارزه مؤثر با صهيونيسم نيز اقدام نمود. مجلس عالي شيعيان لبنان، حركت المحرومين و ... از تشكيلاتي بود كه با همت ايشان ايجاد گرديد.
امام موسي صدر در مدت 20 سال كه در لبنان اقامت داشت تلاشهاي فراواني در جهت ارتقاء كمي و كيفي رفاه شيعيان و تقويت دين و اعتقادات و اخلاقيات آنان به عمل آورد. با برنامهريزيهاي وي و حمايت اكثريت جوانان شيعه لبنان مشاغل متعددي بوجود آمد و بسياري از زنان و مردان لبنان در آموزشگاهها، مراكز فني و حرفه اي كارگاهها و مدارس مشغول كار و تحصيل شدند. وي در اين مدت نقش مؤثري در متشكل ساختن شيعيان لبنان ايفا كرد.
امام موسي صدر به شيعيان آموخت كه هرگونه داد وستدي با صهيونيستها حرام ميباشد. او سازمان نظامي امل را با هدف دفاع از جنوب لبنان در برابر تعرضات صهيونيستها بوجود آورد.
وي باني مبارزه مردمي با نظام طائفهگري بود و عامل مؤثري در مقابله با سلطهخواهي اقليت ماروني بر كشور اسلامي لبنان به شمار ميآمد. امام موسي صدر يك ماه قبل از هجرت تاريخي امام خميني به پاريس طي مقالهاي در روزنامه لوموند از انقلاب اسلامي ايران به عنوان ادامه حركت انبياء الهي ياد كرد و امام خميني را بعنوان يگانه رهبر بزرگ انقلاب به دنياي اسلام معرفي نمود.
او به دنبال تلاش و اقدامات فراوان و مؤثر عليه صهيونيسم سرانجام در شهريور سال 1357 پس از سفر به الجزيره و مذاكره با مقامات آن كشور وارد ليبي شد و پس از 5 روز اقامت در ليبي خبر ناپديد شدنش اعلام گرديد. با اين حال، دولت ليبي همواره نقش خود را در ربودن امام موسي صدر انكار كرده است.
امام موسي صدر براي شيعيان لبنان يك ناجي بزرگ بود و علما و چهرههاي برجسته لبنان اعم از شيعه و سني او را ياري بزرگ براي خود ميدانستند.
منبع: موسسه مطالعات و پژوهش هاي سياسي
/انتهاي پيام/