کد خبر:۳۹۵۲۷۷

دعوت‌های بی‌پاسخ ایران از عربستان ادامه دارد!

به نوشته المنار ایران بار‌ها از عربستان دعوت کرده که برای حل بحران‌های منطقه‌ای همکاری مشترکی را آغاز کنند اما عربستان به هیچ کدام از این دعوت‌ها اعتنایی نکرده است.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، ایران خیلی خوب می‌داند که در منطقه چه اتفاقات خطرناکی می‌گذرد و چه مخاطراتی عرصه‌های مختلف منطقه را تهدید می‌کنند. این نکته را نیز خوب می‌داند که عده‌ای در حال دسیسه چینی علیه منطقه هستند و به کمک عوامل منطقه‌ای و بین المللی درصدد به آشوب کشاندن خاورمیانه هستند. برای همین تهران ده‌ها بار از طرف‌های مختلف منطقه‌ای خواسته است که همکاری مشترکی را برای نجات منطقه از آشوب و بلوا آغاز کنند و همگی دست به دست هم به سرعت به سراغ خاموش کردن این آتش مشتعل منطقه‌ای بروند.

به گزارش دام پرس، در عرصه‌های مختلف، ما شاهد آتش مستمر بحران‌ها هستیم که از چهار سال پیش تحت عنوان «بهار عربی» شعله ور شده است و همچنان هم ادامه دارد. زیر پوشش بهار عربی، توطئه‌های تروریستی علیه منطقه تدارک دیده شده‌اند و دسیسه چینان از هر وسیله‌ای برای اجرای توطئه‌های خود استفاده می‌کنند.

اداره‌های سیاسی گسترده مطلع به پایگاه خبری المنار گفته‌اند که عربستان سعودی از جمله طرف‌هایی است که ایران بار‌ها از آن برای حل مشکلات منطقه و ایجاد چارچوبی مشترک برای حل بحران‌های منطقه با دستورالعملی یکسان دعوت کرده و از آن خواسته تا در چارچوب همین همکاری مشترک منطقه را از این دالان تاریک خارج کند، اما حکومت عربستان چه در دوران ملک عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه سابق و چه در زمان ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه فعلی به این دعوت پاسخ مثبت نداده است. ریاض همچنان خیال می‌کند به تنهایی می‌تواند بر روی عرصه‌های مشتعل خاورمیانه برقصد و برای تحقق خواسته‌هایش با تشدید آتش بحران‌های خاورمیانه به تنهایی کار کند. با این تفکر عربستان همچنان به کاشتن بذر تنش و چند دستگی در منطقه مبادرت می‌ورزد در حالی که تمامی تلاش‌ها و مدیریت‌های سیاسی و امنیتی آن در تمامی عرصه‌های منطقه‌ای تا کنون به شکست انجامیده است.

دیپلمات‌های غربی همچنین به المنار گفته‌اند، تروریسم اکنون دروازه‌های عربستان سعودی را می‌کوبد و تلاش دارد خود را وارد عرصه داخلی عربستان کند. به اعتقاد آن‌ها عربستان نمی‌تواند بیش از این تدابیر امنیتی خود را تشدید کند و با حفاظت از دروازه‌های امنیتی خود مانع از ورود تروریست‌ها به داخل خاک خود شود، چرا که به گفته این دیپلمات‌ها بذر تروریسم و افراط گرایی در داخل خود عربستان نیز پراکنده شده و لایه‌های خفته هر لحظه ممکن است بیدار شوند و علیه حامیان و پشتیبانان مالیشان کودتا کنند. همچنین مخاطراتی پیرامون عربستان وجود دارد که هر لحظه می‌تواند علیه خانواده آل سعود وارد عمل شوند و همه چیز را علیه آن تغییر دهند. عرصه بحرین و یمن و عراق شعله ور است و زبانه‌های آتش آن هر لحظه ممکن است دامن عربستان را هم بگیرد.

دست اندارکاران و اداره‌های سیاسی بر این اعتقادند که اداره بحران‌های منطقه‌ای نیاز به رقص مشترک عربستان و ایران برای خروج از این بحران دارد و دستاورد این همکاری مسالمت آمیز می‌تواند آتش شعله ور خاورمیانه را خاموش کند.

بسیاری از تحلیلگران بر این اعتقادند که عربستان از اینکه ایران در عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن نفوذ دارد، به شدت ناخرسند است و این نفوذ را به معنای ورود غیر خودی به عرصه خودی می‌داند و برای همین نمی‌تواند این حقیقت را هضم کند که برای حل بحران‌های خاورمیانه باید با ایران همکاری کند. همکاری‌ای که به اعتقاد بسیاری از کار‌شناسان می‌تواند به سود حتی منافع کلان عربستان در تمامی عرصه‌های سیاسی و امنیتی و اقتصادی تمام شود.

از سوی دیگر عربستان از اینکه امریکا از در مصالحه با ایران در آمده و بعد از حل پرونده هسته‌ای و رسیدن به توافق نهایی با ایران، می‌رود به زودی بسیاری از بحران‌های منطقه‌ای را نیز به کمک ایران حل کند، بسیار نگران است برای همین از روی دستپاچگی و نگرانی رفتارهای ایران را رصد می‌کند و گمان می‌کند که بازنده تحولات جدید منطقه است. برای همین هنوز جایی برای همکاری با ایران نمی‌بیند.

 

منبع: رجانیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار