به گزارشگروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو»، یکی از سیاستهای مهم وزارت کار در دولت تدبیر و امید ایجاد اشتغال بزرگ از طریق مشاغل کوچک و متوسط است.به همین منظور در آستانه شب عید نمایشگاه کسب و کارهای خانگی استانهای محروم از 13 اسفند ماه به مدت یک هفته در بوستان قیطری دایر شد.
این نمایشگاه با هدف حمایت از کسب و کارهای خرد و خانگی استان های محروم و کمتر توسعه یافته در قالب بازار یابی و بازارسازی برگزار شد. معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی با مشارکت شهرداری منطقه یک تهران اقدام به برگزاری نمایشگاه عرضه محصولات کسب و کارهای خرد و خانگی برای فعالان استان های سیستان و بلوچستان ، ایلام،کهکیلویه و بویر احمد،خراسان جنوبی،خراسان شمالی، لرستان،چهارمحال و بختیاری و کردستان نمود.
این نمایشگاه با حضور معاون توسعه و اشتغال وزارت کار آغاز به کار کرد. حسن طایی در این مراسم با اشاره به اینکه یکی از سیاستهای دولت تدبیرتوجه به مشاغل خانگی است گفت:در این دولت تسهیلات به کارآفرینان حساب شده پرداخت شد.
وی پرداخت تسهیلات به کارآفرینان را از طریق صندوق کارآفرینی اعلام کرد و افزود:این وام از طریق صندوق کارآفرینی امید به کسانی اختصاص می یابد که مشاغل خرد و خانگی راه اندازی کرده و اشتغالزایی به وجود آوردهاند.
طایی که پایش طرحهای مشاغل خانگی و کمک به ساماندهی مشاغل خانگی در قالب شرکتهای تعاونی رایکی از برنامه های مهم وزارت کار در سال 93 دانست بیان کرد: میزان درخواستی از سوی متقاضیان مشاغل خانگی 3000 میلیارد ریال است که این منابع از طریق صندوق کارآفرینی امید اختصاص داده شده است.
*وزارت کار هیچ گونه حمایتی در تسهیلات از ما نداشته است
خانم احمدی، که کارگاه چرم دوزی دارد از استان کردستان به تهران آمد و در این نمایشگاه شرکت کرده است.درباره علت حضورش میگوید: همواره در نمایشگاه های مختلف حضور دارم. تحت حمایت سازمان میراث فرهنگی هستیم. برای برگزاری تمام نمایشگاه ها در سراسر کشور حضور داریم.
وی ادامه می دهد: در این نمایشگاه محصولات کسب و کارهای خرد و خانگی عرضه می شود و قیمت فروش آن کمی با بازار تفاوت دارد و پایین تر از نرخ بازار عرضه می شود. کارگاه کیف دوزی چرم دارم که 7کارگر تحت پوشش این کارگاه هستند.
این هنرمند بیان میکند: دستمزد کارگران مطابق با تعدادی از کیف هایی است که می دوزند. البته بستگی به نوع کیف هزینه مزد دوخت تغییر می کند. مواد اولیه گران شده است؛ دوخت کیف صرفه مادی ندارد. دستمزد دوخت برای هر کیف از 4هزار تومان به بالا است.
احمدی با اشاره بر اینکه سازمان میراث فرهنگی ساختمان های قدیمی خود را در اختیار هنرمندانی قرار داده است که تا حدودی کارگاه آنها فعال است. حتی از کارگاه های نیمه فعال نیز حمایت کرده است. یک ساختمان را از سازمان میراث فرهنگی ماهیانه 80 هزار تومان اجاره کرده ایم. هزینه آب, برق و گاز بر عهده خودمان است.
وی میگوید: وزارت کار صحبت از تسهیلات مشاغل خانگی می کند, تا کنون هیچ وامی به ما تعلق نگرفته است. چند سال گذشته سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد که هر کس متقاضی دریافت وام است به سازمان مراجعه کند. پس از مراجعه و طولانی بودن سیردریافت وام ترجیح دادم که دیگر از وام استفاده نکنم.
احمدی با بیان اینکه روزی که کارم را شروع کردم 12سال پیش بود میگوید: آن زمان 800هزار تومان سرمایه داشتم, اکنون آن میزان سرمایه ام به حدود30 تا40 میلیون رسیده است. سودچندانی ندارد. اما من این حرفه را دوست دارم. اگر دلیل استمرارم در این شغل را بخواهم بگویم, عشق و علاقه به کار کیف دوزی است نه صرفه مادی.
*اکثر کارگاهها کمبود نقدینگی دارند
آقای محمدی، هنرمند دیگری است که در این نمایشگاه محصولات سنتی را عرضه میکند. وی با بیان اینکه پراخت تسهیلات به هنرمندان و خریداران در نمایشگاه کسب و کارو مشاغل خانگی توقع ما را برآورده نکرد گفت: البته این اقدام را به فال نیک میگیریم. چنین اقداماتی می تواند انگیزه هنرمندان را برای تولید افزایش دهد.
وی با بیان اینکه دمنوش های گیاهی و غذاهای سنتی و پخت نان از جمله مواردی است که در غرفه های تمام نمایشگاهها مغفول می ماند. از آروزهای کاری من این است که بتوانیم بخشی از اصالتهای فراموش شده فرهنگی را یک بار دیگر به مردم معرفی کنیم که دمنوشها و نان محلی از آن جمله است.دمنوشهای گیاهی به یک امر دارویی تبدیل شده در حالی که می تواند جایگزین خوبی به جای نوشیدنیهای امروزی در خانواده ها باشد.
وی با اشاره به اینکه باید استفاده از دمنوشهای گیاهی بین مردم فرهنگ سازی شود، ادامه داد: این امر نیازمند تلاش جدی است، امروزه شاهد این هستیم که مردم استقبال چندانی از این گیاهان نمی کنند.
این هنرمند بیان می کند: کارگاه خاصی ندارم، اما تولید ماست و کره وپنیر را در سطح کوچک و تولید دمنوش های گیاهی را دارم و از این طریق امرار معاش می کنم. اما گاهی با مشکلاتی درباره کمبود نقدینگی روبرو میشویم که هیچ نهادی نیست حمایت کند. اگر هم قرار باشد از تسهیلات استفاده کنیم قوانین و مسیر بسیاری وجود دارد که اکثر اوقات دچار مشکل می شویم.
منبع: تسنیم