فرج عام و خاص امام زمان(عج)
حضرت آيت الله بهجت(ره) درباره تقسيم فرج به شخصي و عمومي و توضيح آن ميفرمايند:
هركس بايد به فكر خود باشد و راهي براي ارتباط با حضرت حجت(ع) و فرج شخصي خويش پيدا كند، خواه ظهور و فرج عام آن حضرت دور باشد يا نزديك، عدهاي بودند كه گويا حضرت غايب(ع) در پيش آنها حاضر و ظاهر بوده است.
ارتباط و وصل با آن حضرت و فرج شخصي، امر اختياري ما است؛ به خلاف ظهور و فرج عمومي، با اين حال چرا به اين اهميت نميدهيم كه چگونه با آن حضرت ارتباط برقرار كنيم، و از اين مطلب غافل هستيم؛ ولي به ظهور و ديدار عمومي آن حضرت اهميت ميدهيم.
و حال اين كه اگر براي فرج شخصي، به اصلاح خود نپردازيم، بيم آن است كه در ظهور آن حضرت(ع) از او فرار كنيم؛ چون راهي كه ميرويم، راه كساني است كه اهم و مهمي قائل نيستند. كار آفتاب، اضائه است؛ هرچند پشت ابر باشد. حضرت صاحب(ع) هم همين طور است؛ هرچند در پس پرده غيبت باشد؛ چنان كه حضرت رسول خدا(ص) فرموده است: چشم ما نميبيند، ولي عدهاي بوده و هستند كه ميبينند يا اگر نميبينند، ارتباطي با او دارند./انتهاي پيام/