به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، طرح پایش بازار کالا و خدمات ویژه نوروز از ۱۵ اسفند امسال آغاز شده و تا ۱۵ فروردین 1394 ادامه خواهد داشت. مجتبی فراهانی، معاون بازرسی و نظارت سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با بیان این مطلب اظهار داشت که در این طرح سازمانهای میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری، سازمان ملی استاندارد، تعزیرات حکومتی، دانشگاههای علوم پزشکی، اتاق اصناف و اتحادیهها و دیگر نهادهای دستاندرکار همکاری دارند و به طور شبانهروزی و در قالب گشتهای مشترک بر بازار نظارت میکنند. فراهانی افزود: درطرح پایش بازار، کالا و خدمات ویژه نوروز با همکاری 3 هزار نفر نیروی بازرس و 22 هزار نفر نیروی بازرس افتخاری رصد میشود. وی اضافه کرد: رسیدگی به شکایات مردمی، ناامن کردن فضا برای افراد سودجو، ایجاد آرامش برای شهروندان و جلوگیری از کمبودهای کاذب و نظارت بر فروشهای فوقالعاده را هدفگذاری کردهایم. به گفته فراهانی، لباسها و پوشاک، کیف و کفش، آجیل و خشکبار، انواع میوه و صیفی، شیرینی، لبنیات، مواد پروتئینی و قند و شکر در اولویت نظارت قرار دارد و بر دفاتر آژانسهای هواپیمایی، حمل و نقل برون شهری، اماکن تفریحی، سیاحتی، زیارتی، واحدهای اقامتی، غذاخوریهای بین شهری، خشکشوییها و قالیشوییها، میادین میوه و تربار و نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا هم نظارت میشود. فراهانی تصریح کرد: 360 نمایشگاه در سراسر کشور با 30 هزار غرفه عرضه مستقیم کالا با تخفیف ویژه درحال برگزاری است و هدف ما رسیدگی سریع با شکایت و انتقادهای شهروندان است و سامانه 124 به طور شبانه روزی آماده دریافت نظر و شکایت مردمی است.
کمبود گوشت، بهانه گرانفروشی
اگرچه معاون بازرسی و نظارت سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان از رصد بازار خبر میدهد که 3 هزار بازرس آن را رصد میکنند، مدیر عامل اتحادیه مرکزی دامداران اعلام کرد برخی برای گرانفروشی و سودجویی از محل واردات، به کمبود گوشت قرمز دامن میزنند. سعید سلطانی در اینباره به ایسنا اظهار داشت: اگرچه علوفههای خشبی مانند ذرت علوفهای و دانهای، کلش گندم و یونجه با افزایش قیمت بالایی روبهرو شدند و بعضا به 2 یا چند برابر قیمت گذشته رسیدند اما این مشکلات در کنار دیگر مسائل مانند قاچاق دام دلیلی بر کمبود دام و گوشت قرمز در کشور نیست. وی افزود: برخی به دنبال فراهم کردن بستری هستند تا با نشان دادن کمبود گوشت در کشور بتوانند این محصول را گرانتر بفروشند و در این میان عدهای خاص هستند که مانند دلالان، واسطهها و چوبداران در ایام خاصی مانند شب عید به افزایش قیمت محصولات کشاورزی مانند گوشت دامن میزنند. وی ادامه داد: عدهای دیگر نیز هستند که در این میان با دامن زدن به کمبود دام و گوشت تنها عطش برخی را برای واردات زیاد میکنند درحالی که دامها حتی اگر فروخته هم شوند به بازار تزریق میشوند بنابراین فروختن دام دلیلی بر کمبود آن در بازار نیست. وی با بیان اینکه عدهای در مناسبتها شرایط را به گونهای جلوه میدهند که کمبود وجود دارد، گفت: قیمت خرید گوشت قرمز از دامداران از ابتدای سالجاری تاکنون تغییرچندانی نکرده و حتی در برخی موارد کاهش نیز داشته است. سلطانی اضافه کرد: درحال حاضر متوسط قیمت خرید هر کیلوگرم لاشه (گوسفند یا گوساله) از دامدار ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان است و قیمت گوشت گوسفند ۳۱ هزار تومانی برای مصرف کننده، حدود ۵۰ درصد بیشتر از این میزان است. وی ادامه داد: دامدار برای پرورش دام سبک بیش از ۴ ماه و برای پرورش گوساله یکسال گرفتار است و با این حال به ۱۰ درصد سود قانع است در حالیکه کل اتفاقاتی که برای دام در طول مدتی که از دامدار گرفته و به دست مصرف کننده رسانده میشود، میتواند در طول ۴۸ ساعت انجام شود و برخی افراد ظرف این ۴۸ ساعت حدود ۵۰ درصد سود میکنند.
سکوت در برابر افزایش قیمت لبنیات
از سوی دیگر بهرغم اولتیماتوم سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان برای بازگشت قیمت محصولات لبنی و شیر به نرخهای قبل، نه تنها کارخانههای متخلف قیمت فرآوردههایشان را کاهش ندادهاند بلکه کارخانههای دیگر هم به جمع آنها اضافه شدند و قیمت شیر کمچربشان را 300 تومان افزایش دادند. لبنیاتیها از 10 روز پیش محصولات تولیدی خود را با همان قیمتهای جدید و افزایش یافته روانه بازار میکنند و حتی از اوایل این هفته هم کارخانههای دیگری به جمع افزایش قیمتها اضافه شدند و محصولاتشان را گران کردند به طوریکه هر لیتر شیر استریل که 2500 تومان در بازار مصرف عرضه میشد، از 3 روز پیش 300 تومان افزایش یافت و 2800 تومان فروخته میشود. ابتدای امسال قیمت شیر کمچرب بطری حدود 1600 تومان بود که با احتساب 15 درصد مجوز افزایش از دهم تیرماه قیمت هر بطری شیر کمچرب نهایتا باید 1840 تومان فروخته میشد اما کارخانههای لبنی در همان ابتدا به پیشواز افزایش قیمت شیر رفتند و هر بطری شیر کمچرب را به 2000 تومان افزایش دادند و حالا پس از گذشت 8 ماه کارخانههای لبنی مجددا قیمت شیر را در بستهبندیهای مختلف افزایش دادهاند به گونهای که قیمت شیر کمچرب بطری در اواخر هفته گذشته به 2500 تومان افزایش یافت. در این میان دستگاههای نظارتی مثل سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان باید به بازار لبنیات ورود و با تولیدکنندگان متخلف که قیمت محصولاتشان را خودسرانه افزایش دادهاند، برخورد کنند.
آغاز توزیع میوه شب عید از شنبه آینده
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور از آغاز توزیع میوه شب عید از روز شنبه ۲۳ اسفندماه به مدت یک هفته خبر داد. حسین صفایی در گفتوگو با مهر از آغاز توزیع میوه شب عید از روز شنبه آینده (۲۳ اسفندماه ۹۳) در سراسر کشور خبر داد و گفت: میوه شب عید شامل سیب و پرتقال از روز شنبه آینده به مدت یک هفته توزیع خواهد شد. وی، قیمت هرکیلوگرم سیب را ۲۷۰۰ تومان و پرتقال تامسون شمال را ۲۹۰۰ تومان عنوان کرد و افزود: فقط قیمت پرتقال تامسون شمال ۲۹۰۰ تومان است و انواع دیگر پرتقال از جمله ناول یا والنسیای جنوب قیمتهایی متفاوت با این میزان دارند.
منبع: وطن امروز