کد خبر:۳۹۶۰۸۵

لیبراسیون: نگرانی آمریکا از نفود ایران در عراق افزایش یافته است

با پیشروی نیروهای ارتش عراق و شبه‌نظامیان شیعه به سوی تکریت، آمریکا اکنون از افزایش نفوذ ایران در عراق نگران است.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، روزنامه لیبراسیون نوشت: حدود ۳۰ هزار نفر متشکل از نیروهای ارتش عراق و شبه نظامیان شیعه عراقی برای بازپس‌گیری شهر تکریت از نیروهای داعش در عملیاتی شرکت کرده‌اند. این در حالی است که ائتلاف مبارزه با داعش، حاضر نشده است در این عملیات دخالت کند.


براساس گزارش لیبراسیون، این عملیات گسترده که نیروهای عراق علیه داعش آغاز کرده‌اند، توازن حساسی را که واشنگتن تلاش می‌کند در مبارزه با داعش به آن دست یابد به خوبی روشن می‌سازد. چون درست است که آمریکا مبارزه با داعش را در اولویت برنامه‌های خود در عراق دارد اما از این طرف هم از افزایش نفوذ ایران در عراق بسیار نگران است.


ژنرال مارتین دمپسی، ارشد‌ترین نظامی آمریکایی در جمع اعضای کمیسیون نیروهای مسلح سنا کشورش گفت: اگر به ترکیب نیروهایی که در عملیات آزادسازی تکریت نگاه کنیم متوجه می‌شویم میزان نفوذ ایران در عراق چقدر زیاد است. از ۳۰هزار نفری که در این عملیات شرکت کرده‌اند دو سومشان از شبه نظامیان شیعه عراق و تنها یک سوم از ارتش عراق هستند.


برخی مقامات آمریکایی که خواسته‌اند نامشان فاش نشود در توضیح اینکه چرا آمریکا در این عملیات شرکت نکرده است به درخواست نکردن دولت عراق استناد می‌کنند. اما روزنامه‌ نیویورک‌تایمز در مطلبی در همین‌باره نوشته بود، شرکت نداشتن ائتلاف مبارزه با داعش در این عملیات، حاکی از اختلاف فزاینده واشنگتن و بغداد است.


روزنامه لیبراسیون نوشت: عملیات آزادسازی تکریت، در فضایی از خشم و بعد از اظهارات ضد و نقیض مسئولان آمریکایی درباره عملیات بعدی عراق برای آزادسازی موصل انجام گرفت. مقامات عراقی اعلام کرده‌ بودند عملیات موصل باید بهار انجام گیرد اما آمریکایی‌ها به بهانه اینکه ارتش عراق آمادگی‌اش را ندارد خواستار موکول شدن این عملیات به پاییز شده بودند.

 

منبع: کیهان

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار