به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، برای کاهش خطرات بیماری های قلبی عروقی ثابت شده است که باید از خوردن خوراکی های بسیار چرب و بسیار شیرین خودداری کرد. با این حال، برای اطمینان از داشتن یک قلب سالم 5 خوراکی را باید هر روز در سینی صبحانه ای که می خوریم ، داشته باشیم.
این 5 خوراکی مفید برای داشتن یک قلب سالم در سینی صبحانه به شرح ذیل هستند:
چای سبز
بر اساس تحقیقات موسسه قلب شناسی فرانسه، مقدار زیاد فلاونوئیدها در چای سبز به ویژه تاثیر پیشگیرانه ای علیه بیماری های قلبی عروقی دارد. در واقع، فلاونوئیدها به سلامت جداره های رگ های خونی کمک کرده و بنا براین حافظ سلامتی قلب هستند به این شرط که روزانه دستکم سه فنجان چای سبز نوشیده شود. پس برای آغاز یک روز خوب باید یک فنجان بزرگ چای سبز ( حاوی حدود 200 میلی گرم فلاونوئید، بدون شکر یا شیر نوشید زیرا افزودن این دو ماده تاثیر مثبت چای سبز به روی اندام های بدن را از بین می برد.
باید خاطرنشان کرد، نوشیدن چهار فنجان چای سبز در روز می تواند تا 50 درصد نشانه های افسردگی را کاسته و 20 درصد خطر گرفتگی عروق مغزی را کاهش دهد.
آب انار
آب انار جزو خانواده جدید شاه میوه های مملو از آنتی اکسیدان ها است که برای سلامتی بسیار مفید هستند. مطالعه ای که به روی بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی انجام شد، نشان داد که نوشیدن همه روزه آب انار به مدت دستکم سه ماه متوالی روند جریان خون به سوی قلب را بهبود می بخشد. بنابراین چرا نوشیدن یک لیوان آب انار را جایگزین یک لیوان آب پرتقال صبحانه خود نکنیم. البته به این شرط که آب انار بدون شکر مصرف شود.
همچنین به گفته بنیاد آمریکایی تحقیقات به روی سرطان، مصرف انار به دلیل خواص ضد استروژن (هورمون زنانه ) و ضد آندروژن ( تستوئید یا هورمون مردانه) آن پیشرفت سرطان سینه را متوقف می کند.
بلغور جو دوسر
بلغور جو دوسر غذای مورد علاقه انگلیسی ها منبع غنی فیبر بوده و قابل حل است. وجود فیبرهای محلول این امکان را فراهم می کند که مانند اسفنج در جهاز هاضمه عمل کرده و کلسترول را جذب کند. بنا براین، کلسترول به جای اینکه جذب جریان خون شود نهایتااز بدن دفع می شود.
برای استفاده از خواص مفید جو دوسر بهتر است از مصرف بسته های آماده آن برای صبحانه فوری اجتناب کرد زیرا حاوی مقدار زیادی قند است و آن را به همان شیوه قدیمی با شیر آماده کرد و اندکی شیره آگاو یا عسل ماگی به آن افزود.
میوه های قرمز
امروزه دیگر مصرف توت فرنگی و بلوبری یا توتین کبود ( میوه ای شبیه زغال اخته) تابع فصل نیست. محققان آمریکایی مدت 18 سال وضع سلامتی بیش از 90 هزار زن بین سنین 25 تا 42 ساله را مورد بررسی قرار دادند. آنها متوجه شدند زنانی که سه بار در هفته توت فرنگی یا بلوبری می خورند 32 درصد کمتر از زنانی که دستکم ماهی یک بار این میوه ها را مصرف می کنند در معرض خطر ناراحتی های قلبی قرار می گیرند.
این مساله به دلیل مقدار بسیار زیاد آنتوسیانین ها در رنگدانه های میوه های قرمز است که تاثیر مفیدی در سلامتی دارند.آنتوسیانین ها که از رده آنتی اکسیدان ها هستند جداره های رگ ها را تقویت کرده و مانع گرفتگی رگ های خونی می شوند. این خاصیت را می توان درانگور فرنگی سیاه نیز یافت. بنابراین، مصرف یک کاسه کوچک میوه های قرمز همراه با بلغور جو دوسر یک صبحانه فوق العاده خواهد بود.
شکلات سیاه
وجود شکلات در سفره صبحانه بسیار خوب است به این شرط که در مصرف آن زیاده روی نشود. درواقع، تحقیقات متعددی نشان داده اند که مصرف روزانه شکلات سیاه ( حاوی 85 درصد کاکائو) فشار خون را کاهش داده و در نتیجه از خطر سکته قلبی می کاهد. این مساله به دلیل این است که شکلات سیاه از نظر پلی فنول ها غنی است. پلی فنول ها در کاهش مقدار کلسترول بد خون و حفظ خاصیت ارتجاعی جداره های رگ های خونی تاثیر بسیار مفیدی دارند.
علاوه بر این شکلات سیاه به اندازه ای دارای خواص مفید برای سلامتی انسان است که برخی از محققان قصد دارند آن را در فهرست دارو ها قرار دهند. باید دقت کرد که منظور شکلات سیاه است و نه شکلات فندقی که در میز صبحانه تان جایی ندارد.
منبع: جام جم