کد خبر:۳۹۷۱۵۹
فرهمند در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

۴۶ درصد والدین از فعالیت‌های مجازی فرزندان «ناآگاه» هستند

یک کارشناس فضای مجازی گفت: در حالی که اثرات مثبت تکنولوژی در کیفیت زندگی ما قابل انکار نیست اما در صورت عدم مدیریت صحیح نیز ممکن است اثرات مضر آن بر زندگی کودکان و نوجوانان غیرقابل جبران باشد.

روح الله فرهمند، کارشناس فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص خطرات اصلی فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان خاطرنشان کرد: امروزه، تلفن‌های همراه هوشمند به ابزارهایی بسیار قدرتمند مبدل شده که حتی بازار کامپیوترهای رومیزی و لپ تاپ را به چالش کشیده‌است.

 

وی افزود: بر همین اساس ممکن که تلفن همراه هوشمند به آسانی به ابزاری مضر در دست کاربری بی‌تجربه مبدل شود؛ مانند آنچه که این روزها دیده می‌شود‌ و متاسفانه اکثر کودکان درخواست داشتن تلفن همراه دارند.

 

فرهمند ادامه داد: سن استفاده از تلفن همراه هوشمند برای کودکان زمانی است که والدین تشخیص دهند فرزندان می‌توانند تا حدی خوب را از بد تشخیص دهند که البته لازمه این امر آن است که پدر و مادر با ارائه مشورت‌های دقیق به فرزندشان او را همراهی کنند.

 

این کارشناس فضای مجازی تاکید کرد:‌ والدین می‌توانند با صرف اندکی وقت و ارائه برخی نکات ایمنی اولیه به فرزند نوجوان خود، زمینه‌های لازم برای استفاده از تلفن همراه هوشمند را در آنها ایجاد کنند.

 

وی دنیای امروز را عصر تلویزیون، ماهواره، کامپیوتر، اینترنت و تلفن همراه عنوان کرد و یادآور شد: نکته قابل ذکر آن است که گرچه اثرات مثبت تکنولوژی در کیفیت زندگی ما قابل انکار نیست ولی در صورت عدم مدیریت صحیح نیز ممکن است اثرات مضر آن بر زندگی کودکان و نوجوانان ما غیرقابل جبران باشد.
 
 
فرهمند با اشاهر به اینکه تلفن همراه امروز تبدیل به یک اسباب بازی جدید برای بچه‌ها شده و کارشناسان از آن به عنوان اسباب بازی خطرناک یاد می‌کنند، گفت: دسترسی به محتوای نامناسب سن (محتوای جنسی، خشن یا ضدمذهب)، نقض حریم شخصی از طریق فیلم، عکس یا اطلاعات، مزاحمت مجازی، خطر افراد غریبه (تماس‌های ناخواسته) و کلاه برداری برخی از مضرات استفاده از تلفن همراه برای کودکان است.

 

وی ادامه داد: براساس آمارهای به دست آمده ۲۱ درصد کودکان و نوجوانان به وسیله ابزار هوشمندشان با محتوای نامناسب سن‌شان مواجه شده‌ و ۳۶ درصد کودکان نیز دارای دسترسی به شبکه‌های اجتماعی بر روی موبایل هستند.

 

این کارشناس فضای مجازی گفت: براساس این آمارها ۹۰ درصد کودکان و نوجوانان گوشی و تبلت هوشمندشان را والدین برایشان خریده‌اند و ۱۳ درصد کودکان و نوجوانان گوشی و تبلت هوشمندشان دارای ابزارهای کنترل توسط والدین است.

 

وی افزود: همچنین ۳۸ درصد کودکان ۱۰ ساله در معرض تماس و پیامک افراد غریبه قرار گرفته‌اند و ۳۹ درصد کودکان و نوجوانان نیز موبایل‌شان همیشه روشن است.

 

فرهمند گفت: این آمارها می‌افزاید ۲۰ درصد کودکان و نوجوانان آنتی ویروس بر روی موبایل شان نصب بوده و ۴۶ درصد والدین نیز نسبت به اهمیت نظارت بر فعالیت‌های فرزند در فضای مجازی ناآگاه هستندو

 

این کارشناس فضای مجازی در خصوص مزاحمت‌های مجازی نیز گفت: از بعد مزاحمت‌های مجازی آمارها نشان می‌دهد که ۱۲ درصد نوجوانان ۱۵ ساله تاکنون مورد مزاحمت مجازی دیگران قرار گرفته‌اند و ۶ درصد نوجوانان ۱۵ ساله نیز مزاحم مجازی دیگران شده‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار