کد خبر:۳۹۹۱۰۴
وزير راه و شهرسازي در بازديد از مركز كنترل راه‌آهن تاكيد كرد:

لزوم توجه به "شهرسازي ريل پايه"/ اضافه شدن ۴۰۰ واگن مسافري به ناوگان ريلي در سال ۹۴

وزير راه و شهرسازي در بازديد از مركز كنترل راه‌آهن در ارتباط زنده با راهبر قطار قطار مسافري مسير تهران- مشهد و مدير كل راه آهن خراسان از آخرين وضعيت حركت قطارها جويا شد و از اضافه شدن ۴۰۰ واگن مسافري به ناوگان ريلي در سال ۹۴ خبر داد و گفت: شهرسازي بايد بر مبناي ريل بايد تعريف شود و توسعه شهري "ريل محور" و "ريل پايه" مد نظر قرار گيرد.

به گزارشگروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، عباس آخوندي ظهر دوشنبه ۱۰ فرودين‌ماه در جريان بازديد از مركز كنترل راه‌آهن در جمع خبرنگاران گفت: از ۲۵ اسفندماه ۹۳ چيزي حدود يك ميليون و ۲۶۰ هزار مسافر از طريق ناوگان حمل و نقل ريلي كشور جابه‌جا شده‌اند كه اين جابه‌جايي‌ها در مسافت‌هاي طولاني مثل تهران- مشهد بود.

 

وي با بيان اينكه حدود ۵۰ درصد از سفرهاي ريلي به مقصد مشهد بود، افزود: در واقع از ۲۵ شهر قطارهاي شركت راه‌آهن به سمت مشهد در حال حركت هستند و همچنين در ساير مسيرهاي طولاني نيز مثل تهران- زاهدان٬ تهران- بندرعباس و تهران- يزد هم خدمات مسافري انجام مي‌شود.

 

آخوندي با تأكيد بر اينكه به دنبال توسعه حمل و نقل ريلي در سطح كشور به ويژه در حومه شهرها هستيم٬ يادآور شد: با توجه به نظر رئيس جمهوري براي تمركز بر توسعه خطوط ريلي٬ توجه به اين مسئله براي ما از اهميت بسيار بالايي برخوردار است.

 

وي به حادثه‌هاي سال گذشته در خطوط ريلي اشاره و اظهار كرد: امسال تلاش شد كه تمام مسير تهران- مشهد به صورت كنترل اتوماتيك هدايت شود و به همين دليل تا اين لحظه آمار وقوع حادثه به صفر رسيده است و در ادامه تلاش داريم تمام مسيرها از سيستم كنترل اتوماتيك برخوردار شوند تا حمل و نقلي كاملا ايمن باشد.

 

وزير راه و شهرسازي ادامه داد: با استفاده از سيستم كنترل اتوماتيك مي‌توان با يك سرمايه‌گذاري اندك بهره‌وري را تا دو برابر افزايش داد. خوشبختانه در سال گذشته ۵ درصد به ظرفيت قطارها و واگن‌هاي تهران- مشهد اضافه و همچنين در ساير مسيرها مثل مسير تهران- گرگان قطارها بازسازي و نوسازي كامل شدند. اميدواريم با توجه به سرمايه‌گذاري‌هاي صورت گرفته٬ در سال ۹۴ تعداد واگن‌هاي مسافري و باري افزايش چشمگيري داشته باشد.

 

وي با بيان اين خبر كه طبق برنامه‌‌ريزي‌ها٬ تصميم گرفته شده كه ۴۰۰ واگن مسافري به ناوگان ريلي كشور در سال ۹۴ اضافه شود٬ ادامه داد: همچنين تلاش شده است كه براي فروش بليت‌هاي نوروزي واسطه‌ها به طور كامل حذف شوند و بليت‌ها به صورت مستقيم به دست مردم برسد و مردم بتوانند با برنامه‌ريزي خريد بليت‌ها را تا ۴۵ روز بعد به صورت اينترنتي انجام دهند.

 

آخوندي همچنين درباره سامانه كنترل اتوماتيك قطارها گفت: اين سامانه علاوه بر افزايش ايمني سير٬ تأخيرها را تا حد زيادي كاهش داده و تقريبا به صفر رسانده است.

 

وزير راه و شهرسازي در پاسخ به سوالي در خصوص نظارت بر نرخ فروش بليت‌هاي هوايي٬ زميني و ريلي يادآور شد: ما در اين بخش فقط نظارت داريم و همانطور كه مي‌دانيد فروش‌ بليت‌ها به صورت آزاد و در اختيار بخش خصوصي است. ضمن اينكه ما در هر سه حوزه سامانه‌هايي براي دريافت شكايات مردمي داريم كه اگر شكايتي باشد حتما رسيدگي مي‌شود.

 

گفتگوي وزير راه و شهرسازي با لكوموتيوران

وزير راه و شهرسازي دراين بازديد از طريق ارتباط بي سيم با لكوموتيوران قطار مسافري مسير تهران- مشهد كه در ايستگاه گرمسار حضور داشت گفتگو كرد و با تبريك عيد نوروز از فعاليت كاركنان راه آهن در ايام تعطيل تجليل كرد .

 

هچنين در ارتباط زنده وزير راه و شهرسازي با  ضيائي مهر مدير كل راه آهن خراسان آخرين وضعيت مسير تهران-مشهد، تاخير قطارها، وضعيت خدمات رساني در ايستگاه مشهد، عملكرد سيستم كنترل اتوماتيك قطارها در اين مسير مورد بررسي دقيق قرار گرفت.

 

"شهرسازي ريل پايه"

وزير راه و شهرسازي در ادامه  حضور در ساختمان مركزي راه آهن در جمع مديران اين شركت اعلام كرد: در حال حاضر نياز به توسعه شهري برمبناي ريل محور داريم چراكه حوزه ريلي در بحث ارتباط درون و برون شهري و همچنين ارتباط كلان شهر ها با حومه، نقش محوري را ايفا مي كند.

 

آخوندي با بيان اينكه راه آهن و ارايه خدمات در ۲ حوزه بار و مسافر مسئوليت سنگيني است ضمن سپاسگزاري از تمام كاركنان سخت كوش راه آهن گفت:اميدواريم بتوانيم دوران نو وتازه اي را در حوزه ريل داشته باشيم و باتوجه به اهميت حوزه ريلي بايد بتوانيم تحولات بنيادين درآن ايجاد كنيم.

 

وي افزود:راه آهن نماد صنعتي شدن كشور است و با توجه به گذشت بيش از ۸۰ سال از احداث آن نيازمند ايجاد راه آهن مدرن در كشور هستيم.

 

آخوندي تصريح كرد:در حال حاضر انديشه مدرن كردن و تلفيق راه آهن با فناوري اطلاعات (IT ) در حال انجام است .

 

وي با بيان اينكه تلقي جامعه از راه آهن سيستمي سنتي است، بيان كرد: با توجه به اين موضوع بايد راه آهن مدرن را به مردم در ۲ حوزره بار و مسافر ارايه كنيم .

 

وزير راه و شهر سازي با اشاره به رويارويي كشور با پديده رشد جمعيت شهري تصريح كرد:با توجه به رشد ۶ برابري جمعيت شهري در طول ۵۰ سال اخير نيازمند يك تغيير پارادايم در زندگي شهري هستيم.

 

آخوندي بيان كرد: بحث راه آهن و توسعه آن تنها به موضوع نوسازي باز نمي گردد بلكه بايد به سمتي حركت كنيم كه زندگي شهري را بر اساس ريل بازتعريف كنيم .

 

وي افزود: به عبارت ديگر در حال حاضر نياز به توسعه شهري برمبناي ريل محور داريم چراكه حوزه ريلي در بحث ارتباط درون و برون شهري و همچنين ارتباط كلان شهرها با حومه نقش محوري را ايفا ميكند.

 

وزير راه و شهر سازي توسعه حوزه ريلي را پاسخ به مساله شهر نشيني دانست و گفت: با توجه به افزايش جمعيت بيش از ۱۵ ميليون نفري مركز و پيرامون شهر بايد تمام ارتباطات بر مبناي ريل طراحي شود .

 

وي در ادامه ايجاد نگاه بازرگاني در حوزه بار و توسعه حمل و نقل تركيبي را نكته مهمي بر شمرد و افزود: ايجاد پارادايم جديد در حوزه شهري نيازمند بازتعريف آن برمبناي ريل و ايستگاه هاي آن است به اين معنا كه ايستگاه ها تنها توقفگاه نبوده و بايد به مركز مبادله شهري تبديل شوند و پيرو اين موارد كشور نيازمند تعريف جديدي از راه آهن و حوزه ريلي است.

 

 

منبع: مركز روابط عمومي و اطلاع رساني  وزارت راه و شهرسازي
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار