به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، انتقادات سازمان یافته به شورای هماهنگی اصلاحات در برابر شورای مشورتی در سال جدید نیز آغاز شده است. این درحالی است که در ویژهنامههای نوروزی روزنامههای زنجیری اصلاحطلب که به مرکزیت قدرت در این جناح سیاسی نزدیک هستند، نیز این سیاست مشهود بود.
در این میان اصلاحطلبان با انشقاق سیاسی خاصی در سطح مدیریتی این جریان روبرو هستند که البته همواره آن را کتمان میکند اما همواره این دروغ سیزده در جریان اصلاحطلبی با اظهار نظرهای خاص آنان بیرون می زند. جدیدترین اظهارات اصلاحطلبان درباره اختلافات سیاسی در سطوح مدیریتی این جریان نیز به مصاحبه ابراهیم امینی عضو حزب اعتماد ملی با روزنامه اصلاح طلب اعتماد باز می گردد.
روزنامه اعتماد در صفحه احزاب خود با ابراهیم امینی، عضو حزب اعتماد ملی، درباره نقش و کارکرد شورای مشورتی، شورای هماهنگی و احزاب اصلاحطلب پرداخت که خود نشان دهنده کانالیزه کردن و انحصارطلبی در این جریان سیاسی است.
این فعال سیاسی اصلاحات کنش شورای هماهنگی اصلاحات در انتخابات شورای شهر را نامناسب دانست و پیرامون جایگاه این شورا و شورای مشورتی در آتیه سیاسی اصلاحات اظهار داشت: «عدهای در شورای هماهنگی قائل هستند که هر یک از احزاب باید بر اساس بدنه اجتماعی فعال و تاثیرگذار باشند. عملکرد شورای هماهنگی در انتخابات شورای اسلامی شهر تهران نتیجه خوبی را به دنبال نداشت. این مشکلی است که در آن زمان به دلیل عملکرد نهچندان خوب شورای هماهنگی به وجود آمد.
یکی دیگر از این اشتباهات معرفی افرادی بهعنوان کاندیدا بود که نسبت به آرمانهای اصلاحطلبان وفادار نبودند که نتیجه آن را در انتخاب شهردار تهران دیدیم.
این مساله نشاندهنده این است که شورا دقت نظر را در آن زمان نداشت. اگر شهروندان جامعه به لیست اصلاحطلبان اعتماد میکنند، نباید این اعتماد را با عملکرد ضعیف خدشهدار کنیم. کسانی که بر مبنای اعتماد مردم رأی میآورند، باید نسبت به آرمانها و گفتمان اصلاحطلبان مسوولیتپذیر باشند. آنها باید نسبت به تعهدی که دارند وفادار باشند و به آرمانهای حزبی و سیاسیشان پشت پا نزنند. از طرفی رییس دولت اصلاحات یک چهره کاریزماتیک بین اصلاحطلبان و شهروندان است. او میتواند فضا را با مقبولیت اجتماعی که در بدنه جامعه دارد، تحت تأثیر قرار دهد و بازی رقبا را به هم بزند.
چنانچه در انتخابات ریاستجمهوری اخیر شاهد آن بودیم. این قطعاً سرمایه بزرگی برای اصلاحطلبان است. همچنین نباید نقش شورای مشورتی را با شورای هماهنگی یا هر مجموعه اصلاحطلبی دیگر مقایسه کنیم.»
انگ های سیاسی برچسب زنی به نیروهای خودی از جمله مواردی است که بیش از این این جریان سیاسی در مقابل حریف به کار می برد اما با تشدید انشقاق سیاسی حالا احزاب اصلاحطلب در تیررس این برچسب زنیها قرار دارند!
موضوع شکستهایی که به شورای هماهنگی اصلاحات منتسب می شود نیز راهکار سیاسی گروه انحصار طلب برای کنار زدن رقیب درون جناحی در اصلاحات است. گروه انحصار طلب در جریان اصلاحات سعی دارند فشارهای سیاسی خود را بر شورای هماهنگی اصلاحات بیشتر کند و با این ترفند این شورا را در مقابل شورای مشورتی به حاشیه براند. شورای مشورتی اصلاحات از افرادی تشکیل شده است که پیش از این انحصار قدرت در جریان اصلاحات را در دست داشتند و حال با روی کار آمدن افرادی در شورای هماهنگی اصلاحات که وزن سیاسی قابل توجهی در این جناح سیاسی دارند، نگران از دست دادن جایگاه سیاسی خود هستند.
اصلاح طلبان در سال پیش رو که قرار است انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی در آن برگزار شود، اهداف خود را بر روی این رویداد مهم سیاسی متمرکز ساختهاند اما گروه انحصار طلب در این جریان سعی دارد که نظرات خود را در انتخابات به دیگر گروهها در انتخابات مجلس تحمیل کند، موضوعی که به وضوح می توان دریافت که دیگر گروههای سیاسی زیر بار آن نخواهند رفت و از این جهت تنها انشقاق سیاسی در این جریان بیشتر می شود.
منبع: فردا