به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در افتتاحییه دهمین دوره مسابقات بینالمللی روبوکاپ آزاد ایران با بیان اینکه دستاورد دانش، اقتدار و پیشرفت رو به جلو است عنوان کرد: در گذشته داراییهای فیزیکی ارزش به حساب میآمدند اما امروزه به این نتیجه رسیده ایم که دانش و خلاقیت ارزشمند ترین دارایی برای کشورها است.
ستاری، با اشاره به اینکه دانشگاه با پول دولتی نمیتواند موجب تحول و نوآوری در جامعه شود، افزود: تحقق اقتصاد دانش بنیان و تحول اقتصادی کشور نیازمند دانشگاهها و مراکزی است که به طور جدی خلاقیت و نوآوری را مورد توجه قرار دهند.
وی افزود: نسبت به گسترش و ترویج فرهنگ اقتصاد دانش بنیان که فرهنگی جدید و مغایر با فرهنگ ۱۰۵ساله نفتی است پیشرفتهای بسیار خوبی داشتهایم و حرکت در این مسیر را برای گسترش این اقتصاد ادامه خواهیم داد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، با بیان اینکه در دولت جدید نگرشی نو برای توسعه علمی و فناوری شکل گرفته که این امر، تحول نگرش دانشگاهها را به دنبال دارد، گفت: دانشگاهها باید به این سمت حرکت کنند که نطفههای اولیه ایجاد شرکتهای دانش بنیان را شکل دهند؛ چرا که حرکت دانشگاههای کشور به سوی اقتصاد دانش بنیان تحول و رشد را به دنبال خواهد داشت.
رئیس بنیاد ملی نبخگان از ظرفیت بالای حمایت از برگزیدگان دهمین دوره مسابقات بین المللی روبوکاپ آزاد ایران خبرداد و افزود: این ظرفیت وجود دارد که برگزیدگان و مخترعین برتر این مسابقات را در قالب آیین نامه های جدید بنیاد مورد حمایت قرار دهیم.
وی، در پایان ضمن ابراز خرسندی از حرکت دانشگاه آزاد اسلامی در ایجاد نگرش جدید و توجه به اقتصاد دانش بنیان بیان کرد: امیدواریم بتوانیم با حمایت از دانشگاه های کشور حرکتی جدید در تحول رشد اقتصادی کشور را رقم بزنیم.
ستاری با اشاره به ضرورت حرکت دانشگاهها به سمت علوم و فناوری های جدید گفت: دانشگاه ها باید بتوانند تجاری سازی محصولات و نوآوری های خود را از طریق فروش این محصولات انجام دهند تا علاوه بر تامین مالی خود از بودجه دولتی نیز بی نیاز شوند.
وی با گلایه از فعالیت علمی دانشگاه زیر نظر بودجه دولت خاطر نشان کرد: دانشگاهی که منتظر بودجه دولت بماند و تا آن زمان اقدامات علمی و فناوری خود را متوقف کند انگیزه نخبگان خود را خواهد کشت.
ستاری توجه به فعالیت های علمی و فناوری را موجب اشتغال زایی و توسعه اقتصاد دانش بنیان عنوان کرد.