به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، آیت الله سیدکاظم نورمفیدی روز سه شنبه در بازدید از تصفیه خانه فاضلاب گرگان افزود: متاسفانه در موارد دیگری نیز از آب آشامیدنی تصفیه شده استفاده غیر صحیح می شود مثلا برخی افراد از آب شرب برای نظافت و به افراط استفاده می کنند که این کار هم جایز نبوده و چه بسا تحت شرایطی حرام باشد و البته باید در این خصوص فرهنگ سازی شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با یادآوری اینکه آب تصفیه شده با زحمت و مشقت فراوان تامین می شود، گفت: شیوه مصرف کنونی آب در زندگی ما باعث خواهد شد در آینده ای نه چندان دور مشکلات بسیاری در کشور ایجاد شود و تاکید می کنم که باید در حد متعارف آب را مصرف کنیم.
آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود آب در کشور تصفیه فاضلاب و بازگشت مجدد آن به چرخه مصرف یک امر بسیار مهم و ضروری است که باید هر چه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در گلستان با بیان اینکه آب های هدایت شده فاضلاب شهری به صورت علمی و متدهای روز تصفیه می شود که بسیار ارزشمند است، اظهار کرد: در گذشته هیچکس تصور نمی کرد که بتوان از فاضلاب دوباره استفاده کرد.
آیت الله نورمفیدی ادامه داد: از سوی دیگر در روند تصفیه آب می توان از مواد زاید به عنوان کود کشاورزی هم بهره برد که امروز بهتر از کودهای شیمیایی است که در زمین های کشاورزی استفاده می شود.
نماینده ولی فقیه در گلستان ابراز امیدواری کرد: با تخصیص بودجه و اعتبارات لازم هر چه زودتر تمامی شهر گرگان تحت پوشش شبکه فاضلاب شهری درآید.
آیت الله نورمفیدی اظهار کرد: اکنون مصرف آب در گلستان از میانگین بین المللی بالاتر است و این در واقع یک مشکل و خطر جدی برای استان محسوب می شود چراکه برخلاف باور رایج این خطه شمالی دچار کمبود شدید منابع آبی است.
در شهرستان گرگان ۱۴ هزار خانوار از شبکه فاضلاب شهری استفاده می کنند.
استان گلستان دارای چهار تصفیه خانه آب در شهرستان های گرگان، بندرترکمن، کردکوی و بندرگز است و در شهرستان های گنبدکاووس و آزادشهر نیز دو تصفیه خانه در حال احداث است.
الگوی مصرف آب شرب در دنیا ۱۲۰ لیتر و در استان گلستان ۲۲۰ لیتر است همچنین به سبب مصرف بی رویه سالهای اخیر عمق چاهها در مناطق غربی و شرقی استان به ترتیب از ۲۰۰ و ۲۷۰ متر به ۲۵۰ و ۳۶۰متر افزایش یافته است.
پیش تر حسن صادقلو استان گلستان نیز بگفته بود در حالی که نیاز آبی استان در افق ۱۴۲۰ سالانه هفت میلیارد متر مکعب است اما اکنون استحصال سالانه آب تنها ۲.۵ میلیارد متر مکعب است که نیمی از آن از آبهای سطحی و نیم دیگر از منابع زیرزمینی تامین می شود.
منبع: رجانیوز