به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، حکیم آقایی با اشاره به اینکه نقاشی کودکان میتواند نشان دهنده حالات خلقی آنها باشد، به فارس اظهارداشت: خطوط نازک و هماهنگ در نقاشی کودک نشان دهنده سازگاری کودک است و کودکانی که نسبت به محیط سازگارترند در نقاشی خود از خطوط هماهنگتری استفاده میکنند.
وی افزود: کودکانی که از خطوط کوچک و فشرده استفاده میکنند از موضوعی ناراحت هستند و این خطوط میتواند نشان دهنده ناراحتی درونی آنها باشد.
این روانشناس بالینی ادامه داد: تحقیقات نشان میدهند کودکانی که در نقاشی خود از خطوط مارپیچ استفاده میکنند پرخاشگری بیشتری نسبت به سایر کودکان نشان میدهند همچنین خطوط نازک و ملایم مبین احساسات عاطفی کودک است.
این متخصص حوزه بهداشت روان تصریح کرد: برخی کودکان خجالتی هستند و جوش و خروش کمتری دارند، این ویژگیها با کشیدن خطوط کوتاه و کمرنگ خود را نشان میدهند. کودکانی که از خطوط کوتاه در نقاشی خود استفاده میکنند خجالتی و آنهایی که نقاشی خود را با خطوط کمرنگ میکشند کمبود جوش و خروش دارند همچنین اگر در صفحه نقاشی غذاهای خالی بیشتری وجود داشته و نقاشی کودک کوچک باشد میتوان به اعتمادبهنفس پایین کودک پی برد.
آقایی گفت: برخی کودکان مدام نقاشی خود را پاک میکنند و خطوط جدیدی را ترسیم میکنند، این رفتار میتواند نشانه ترس و اضطراب درونی کودک باشد همچنین کودکانی که نقاشی خانه آنها بدون درب و پنجره است یعنی وابستگی شدیدی به مادر خود دارند.
وی افزود: بهترین نقاشی که نشان دهنده سلامت روان در کودک است، کشیدن خانه با دودکش، پرده، پنجره، درب و آنتن است.
این روانشناس بالینی ادامه داد: خورشید در نقاشی کودک نماد پدر است و کودکانی که خورشید را با چشم و ابرو ترسیم میکنند رابطه خوبی با پدر خود دارند، همچنین کشیدن خورشید سیاه، تیرگی رابطه با پدر را نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: در ترسیم آدمک، چنانچه سر بزرگتر از بدن باشد میتوان به ناسازگاری کودک پی برد همچنین کشیدن سر به تنهایی بدون بدن اضطراب را میرساند. سر کوچک و تن بزرگ نشان دهنده این است که کودک از گفتن حقایق فاصله میگیرد.
منبع: فرهنگ نیوز