گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ نصب کردن بیش از حد برنامه های غیر ضروری و غیر قابل استفاده و وجود Startup های فراوان و هزاران دلیل دیگر که شاید به چشم شما نیاید، همه و همه دست به دست هم میدهند و کامپیوتر شما را به لاکپشتی پیر تبدیل میکند که توان راه رفتن ندارد.
اگر شما هم دوست دارید تا کامپیوتری سرحال و جوان داشته باشید، ۵ راهکاز زیر را برای افزایش سرعت کامپیوترهای خانگی خود انجام دهید.
۱. جلوگیری از اجرای اتوماتیک برنامهها
جلوگیری از اجرای اتوماتیک برنامهها یکی از سریعترین روشها برای بالا بردن سرعت کامپیوتر کاربران به خصوص در هنگام روشن شدن است.
کاربران میتوانند در زمان اجرا ببینید که چه برنامههایی روی کامپیوتر فعال است تا آنهایی که میخواهند را متوقف کنند.
اگر کامپیوتر pc دارید، میتوانید از ابزار مجانی Autoruns استفاده کنید، که برنامههایی که خودبه خود اجرا میشوند را کنترل میکند.
در OS X از طریق Activity Monitor و در ویندوز از طریقTask Manager، میتوانید این کار را انجام دهید. اگر کامپیوتر مک دارید، در System Preferences گزینه Users and Groups را انتخاب کنید و روی برنامهای که میخواهید متوقف کنید، کلیک کنید.
۲. استفاده از برنامههای تحت وب
امروزه برنامههای تحت وب، تقریبا از پس هر کاری بر میآیند. از همین رو نصب یکی از این ابزارها در مرورگر میتواند بسیار مهم و ضروری باشد چرا که این برنامهها علاوه بر سرعت اجرای بالا، هارددیسک را نیز پر نمیکنند. برنامههای Google Dos، Adobe Buzzword یا Peepel نمونههای خوبی از برنامههای تحت وب هستند.
۳. یکپارچه سازی هارد دیسک یا Defrag کردن
یکپارچه سازی یا Defragmentation سرعت خواندن فایلها توسط کامپیوتر را، به وسیله مرتب کردن ساختار دادههای روی هارد دیسک، بالا میبرد.
هارد دیسک های امروزی نیز در طول زمان، به خاطر نحوه ذخیره سازی فایلها، سرعت خود را از دست میدهند. هنگامی که هارد دیسک فایلهای جدید را مینویسد یا فایلهای قدیمی را پاک میکند، آنها قطعه قطعه شده و در بخشهای مختلف هارددیسک ذخیره میشوند، به جای اینکه همه دادهها یک جا و در کنار هم ذخیره شود. این موضوع از بهره وری در هنگام دسترسی به فایلها می کاهد.
کاربران احتمالا فایلهای زیادی دارند که هیچ وقت آنها را باز نمیکنند، ولی فضای ارزشمند هارددیسک آنهتا را اشغال میکند.
بنابراین با مرتب کردن قطعههای اطلاعات پراکنده روی هارددیسک، کاربر نه تنها فضای موجود را افزایش میدهد، بلکه دسترسی به این اطلاعات را نیز راحتتر میکند.
Smart Defrag برای Windows ۸.۱ و iDefrag برای سیستم عامل OS X اپل از نمونه نرمافزارهای یکپارچه سازی هارد دیسک هستند.
۴. از بین بردن ویروس ها و بدافزارها
برخی معتقدند که بدون نرم افزارهای ویروسیاب هم میتوان سر کرد. به گفته آنها این نرم افزارها، به خصوص در PCهای قدیمی تر، حافظه و قدرت زیادی از کامپیوتر را مصرف میکند ولی کسانی که متخصص نیستند، بهتر است جانب احتیاط را رعایت کنند و نرم افزارهای ویروسیاب نصب کنند.
از آنجایی که نرمافزارهای ویروسیاب باید بر اساس مشخصات کامپیوتری انتخاب شوند از همین رو Microsoft Security Essentials ،Panda Cloud ،Avira جزو برنامههایی هستند که کمترین حافظه را مصرف میکنند.
با این که افسانه در امان بودن کامپیوترهای مک از دست ویروسها به گوش همه رسیده، در صورتی که مک شما از حالت عادی کندتر شده است، احتمال وجود ویروس را نادیده نگیرید. با یک ابزار مجانی، مانند ویروسیاب Avast یا Sophos میتوانید خود را بیمه کنید.
۵. پاک کردن فایلهای غیرضروری
این روزها خیلی راحت میتوان یک هارددیسک کوچکتر از ۲۰۰ گیگابایت را پر کرد و هر چه این هارددیسک پرتر باشد، کار کردن با کامپیوتر سختتر میشود.
همه کاربران فایلهای قدیمی زیادی دارند، که دیگر از آنها استفاده نمیکنند، ولی فضای کامپیوتر شما را اشغال کردهاند از همین روبرای تشخیص این فایلها تنها کافی است که یک اپلیکیشن دانلود کنید.
برنامههای مختلفی در بازار برای pc و مک موجود است.SpaceSniffer وWinDirStat برای کامپیوترهای PC دو نرمافزاری هستند که میتوانند به شما کمک کنند تا ببینید کدام فایلها بیشترین حجم از هارددیسک شما را اشغال کردهاند.
اگر از سیستم عامل OS X و کامپیوتر مک استفاده میکنید، راه سادهتری هم وجود دارد، با امکان جستجوی Finder. این برنامه به کاربران میتوانند هر اطلاعاتی را که روی کامپیوتر مک وجود دارد، از جمله اپها و برنامهها، هارددیسکها، فایلها، فولدرها و درایوهای دی وی دی را، به شکلی بصری و کاربردی مشاهده کنید.