به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، چالش انتخاباتی اصلاحطلبان باعث شده است که این جریان سیاسی به نیروهای قرضی فکر کند. در همین زمینه نیز اصلاحطلبان بر روی افرادی سرمایهگذاری میکنند که از جنس کسانی چون حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان باشد. بدین معنی که با الگو گیری از انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری که به موفقیت نسبی اصلاحطلبان بدل شد، برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در اواخر سال آتی برنامه ریزی می کنند.
از همین روست که رسانههای اصلاحطلب نگاه ویژهای به حجت الاسلام ناطق نوری دارند و وی را شیخ نور می نامند. البته چرخش مواضع در اصلاحطلبان در قبال ناطق نوری مشهود اما اصلاحاتیها نشان دادهاند که برای منافع خود حتی حاضرند رفتار گذشته خود را نیز کتمان کنند.
این موضوع نشان از بضاعت اندک اصلاحطلبان در انتخابات اتی مجلس دارد. اصلاحطلبان به خوبی می دانند که مهرههای کلیدی برای رسیدن به صندلیها سبز مجلس را در اختیار ندارند و از این رو بر روی کاندیداهای اجارهای که اغلب از راست سنتی هستند، حساب ویژه ای باز کردهاند.
بهتازگی روزنامه شرق در سرمقاله خود درباره انتخابات مجلس بعدی نوشته است: آنچه کار اصلاحطلبان را دشوار کرده، آیندهای نامعلوم است. بعید است در چنین شرایطی بتوانند به دورتر از روحانی جهش کنند. حتی گزینههایی که میتوان همین امروز و در همین لحظه روی کاغذ آورد، اندک است. از معجزاتی که در آینده رخ خواهد داد، حرف نمیزنیم. اگر قرار باشد امروز نامهایی را روی کاغذ بنویسیم که با شرایط همگنی داشته باشند، چهکسانی هستند؟ از امروز باید فکر کرد. سیاست بهمعنای طراحی رسیدن به قدرت و حفظ آن است. مهمتر از همه، چهکسی تضمین میدهد که شرایط آینده بهتر یا بدتر از حالا باشد.
اصلاحطلبان ترس از ورود به انتخابات مجلس را نیز احساس می کنند. آنان نگران هستند که مبادا اصلاحات نتواند خود را در انتخابات مجلس بازنمایی کند. ترفندهایی مانند پوست اندازی و تشکیل احزاب تازه نیز چندان نمیتواند بحران افراد کلیدی در این جناح سیاسی را برطرف سازد.
رقابت سیاسی در این جریان نیز باعث شده تا مهرههای کلیدی بر طبل استقلال بکوبند و به فکر آینده خود باشند نه این جناح سیاسی. انحصارگرایی در جریان اصلاحات سبب شده تا بسیاری از مهرههای این جریان پشت سر برخی از افراد تندرو بمانند و بعد از مدتی که فعالیت جداگانهای را شروع کنند. اما وقتی این افراد به طور مستقل از انحصارگرایان فعالیت سیاسی خود را آغاز کردند با تهمتها و برخوردهای تلخ و گزنده انحصارگرایان روبرو شدند.
جریان سیاسی اصلاحات با این روند کماکان به نیروهای اجارهای بنابر تاکتیک «رحم اجارهای» وابسته خواهد شد و نیروهای مستقل از انحصارگرایان نیز قطعا استقلال سیاسی خود را حفظ خواهند کرد و این موضوع موجب اختلافاتی خواهد شد که از هم اکنون همچون ابری بر سر این جریان سایه افکنده است.
منبع: فردا