به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، صبح امروز محسن بهرامی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سمت ریاست جدید سازمان فضایی کشور منصوب و معارفه شد.
بهرامی در این مراسم گفت: فناوری فضایی محصول این انقلاب است و دستاوردهای چشمگیر این عرصه پس از انقلاب به دست آمده است.
وی با اشاره به اینکه عرصه بیشترین تعامل بین صنعت و دانشگاه را داشت گفت: سازمان فضایی بدون در نظر گرفتن هر گونه خط و خطوطی تنها ارتقای صنعت فضایی را مدنظر قرار داد.
بهرامی تغییرات ساختاری این سازمان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: سازمان فضایی هم اکنون مکانی بسیار سیاسی است که امیدواریم با تلاش همگان مکانی دانشگاهی شود.
وی پرتاب مجموعه راکت های کابش، طراحی ساخت و پرتاب ماهواره های مختلف، پرتاب موجود زنده، طراحی و ساخت ایستگاه های زمینی، ایجاد زیرساخت های متنوع و ایجاد توان پرتابی را به عنوان برخی از دستاوردهای اخیر سازمان فضایی عنوان کرد.
رئیس سازمان فضایی این سازمان را درگاه کشور برای تعاملات بین المللی در زمینه فناوری های فضایی عنوان کرد و گفت: این سازمان هسته اصلی شبکه کارآمد فعالیت های صلح آمیز فضایی است.
وی افزود: کلیه فعالیت های فضایی کشور جنبه صلح جویانه دارد و در واقع این سازمان سازمانی توسعه ای برای توسعه و اشاعه فناوری های فضایی است که هم اکنون به عنوان یک سازمان آینده ساز موثر برای آینده جهانی محسوب می شود.
رئیس جدید سازمان فضایی یادآور شد: فناوری فضایی در 30 سال آینده دگرگون خواهد شد و دیگر پرتاب ماهواره کافی نخواهد بود و فعالیت هایی همچون پرتاب انسان و سفر به مریخ مدنظر است.
بهرامی با اشاره به سیاست ها و اصول کلی برنامه ای این سازمان گفت: سازمان فضایی باید سازمانی چابک و کارآمد با تخصص بالا تبدیل شود تا بتواند نیازهای فعلی و آتی فناوری های فضایی کشور را پاسخ دهد.
وی ادامه داد: سازمان فضایی باید از همه ظرفیت های موجود در کشور اعم از دانشگاه ها و صنایع اعم از دولتی و خصوصی حداکثر بهره برداری را داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه سازمان فضایی باید با شبکه سازی از توانمندی های موجود به صورت بهینه استفاده کند تاکید کرد: همگان باید تلاش کنند تا از ایجاد ساختارهای موازی و اتلاف منابع کشور پرهیز کنند.
رئیس سازمان فضایی حرکت این سازمان را در جهت سیاست های کشور عنوان کرد و گفت: این سازمان باید با تعامل بین المللی و منطقه ای به ویژه با کشورهای اسلامی بهره وری را با سرعت بیشتری پیش بگیرد.
وی با اشاره به لزوم تجاری سازی فعالیت های فضایی در سطح منطقه ای و بین المللی اظهار داشت: تشویق و هدایت بخش خصوصی به ویژه شرکت های دانش بنیان و حمایت از دانشمندان و کارآفرینان از دیگر رویکردهای مهم این سازمان خواهد بود.
بهرامی همچنین تعامل سازنده با کلیه نهادهای نظامی و بهبود رفاه عمومی در زندگی روزمره مردم را از دیگر اولویت های این سازمان عنوان کرد و گفت: فناوری فضایی دکور نیست و باید بتواند با کاربردی شدن در بخش های مختلفی مانند کشاورزی، بلایای طبیعی و پزشکی از راه دور کاربردی شود.