به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، گوشههای از دستاوردهای اخیر امنیتی گرچه در رسانهها کم و بیش مطرح شده ولی در بیان این دستاوردها تنها به مسائل نظامی و اطلاعاتی اشاره شده و از یک جنبه مهم اجتماعی و مردمی دستاورد اخیر امنیتی غفلت شده است.
اخبار منتشر شده حاکی است که گروهک «انصار الفرقان» در یک منطقه بسیار خاص جغرافیایی و صعب العبور مستقر بوده و منطقه محل استقرار آنها از لحاظ کم شدن امکان شناسایی و عملیاتی بسیار دارای توجیه امنیتی و اطلاعاتی برای گروهک بوده است.
اما این حضور در مناطق صعب العبور برای تروریستها یک پشت پرده غیر نظامی بسیار مهم دیگری نیز دارد و آن این است که از زمان آغاز اقدامات راهبردی شهید شوشتری در برقراری «امنیت پایدار» در بلوچستان با استراتژی مردمی کردن امنیت، تروریستها از نزدیکی با مردم به علت ترس از لو رفتن بیشتر از گذشته ابا دارند.
شهید شوشتری در مدت کوتاهی یک شبکه امنیتی گسترده مردمی در بلوچستان را پایه گذاری کرد که ارتباط مردم با مسئله امنیت و همچنین دستگاههای امنیتی را بسیار هدفمند و هوشمندتر از گذشته کرد. به همین دلیل ارتباط و اعتماد متقابل بسیار مناسب و بینظیری میان مردم مرزدار، عشایر و مردم اهل سنت در بلوچستان با سپاه پاسداران بوجود آمده که بیش از همه گروههای تروریستی و تکفیری را نگران کرده است.
تروریستهای تکفیری در بلوچستان اینک حضور در فضای اجتماعی مردم بلوچ و اهل سنت را حتی در روستاهای بسیار کوچک برای خود تهدید به حساب میآورند و مجبور هستند به شدت از مردم دوری کرده و در مناطق کوهستانی حضور پیدا کنند.
نکته جالبتر آنکه بخش قابل توجهی از شناسایی افراد و مکان مستقر گروهک منهدم شده اخیر توسط خود مردم بومی منطقه صورت گرفته و همچنین در عملیات اخیر علیه این گروهک نیز بسیجیان بلوچ نقش موثری داشتهاند.
به اعتقاد کارشناسان اطلاعاتی که رخدادهای امنیتی جنوب شرق را مورد مطالعه قرار میدهند در چند ماه گذشته تا کنون حضور مردم در شناسایی و همچنین حضور موثر و مفید بسیجیان بلوچ در عملیات علیه گروههای تروریستی تبدیل به یک رویه ثابت در سیستان و بلوچستان تبدیل شده است. بیشک این مسئله بر تقویت «امنیت پایدار» در جنوب شرق تاثیر بسزایی خواهد گذاشت.
منبع: جهان نیوز