کد خبر:۴۰۲۵۱۳
سوء‌استفاده از شبكه‌هاي اجتماعي هر روز ابعاد تازه‌اي به خود مي‌گيرد

در جنگ نرم سرباز كدام جبهه‌ايم؟

بدخواهان و دشمنان ايران اسلامي كه از هر فرصتي براي ضربه زدن و تضعيف ايرانيان و مسلمانان استفاده مي‌كنند....

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، بدخواهان و دشمنان ايران اسلامي كه از هر فرصتي براي ضربه زدن و تضعيف ايرانيان و مسلمانان استفاده مي‌كنند در سال‌هاي اخير به يك سلاح ظاهراً بي‌خطر، اما واقعاً خطرناك به نام شبكه‌هاي اجتماعي دست يافته‌اند و از اين طريق قصد گسترش روز‌افزون برنامه‌هاي خود را دارند. شبكه‌هاي اجتماعي مانند وايبر، واتس‌اپ، لاين، تانگو و... هرچند باعث ايجاد يك تحول بزرگ در عرصه ارتباطات شده و بسياري از كارها را راحت‌تر كرده است، اما سوء‌استفاده دشمنان ايران از اين طريق نيز به ما هشدار مي‌دهد كه بايد آگاهي و توجه كاربران در اين شبكه‌ها بيش از پيش افزايش يابد و در واقع ارتقاي سواد رسانه‌اي كاربران ضروري است.

 

سرباز كدام جبهه هستيم؟

افرادي كه بدون توجه به محتواي ضد‌ديني و ضد‌اعتقادي برخي پيام‌ها آن را براي ديگران ارسال مي‌كنند باعث مي‌شود تا برنامه‌ريزان غربي به خواسته‌هاي خود قدم به قدم نزديك‌تر شوند ضمن اينكه برخي منافع اقتصادي آنان نيز از اين طريق تأمين مي‌شود. بنابر‌اين هر كاربر ايراني بايد به عنوان يك سرباز در جبهه جنگ نرم در درجه اول با اهميت ندادن به اين گونه پيام‌ها و خود‌داري كردن از ارسال مجدد آن و در مرحله دوم با نشر آگاهي‌ها و هشدارهاي لازم به مقابله با برنامه‌ريزي‌هاي اين گروه‌ها بپردازد و در غير اين صورت به مرور و ناخواسته به نفع جبهه مقابل عمل خواهد كرد. اين موضوع را وقتي با مجيد روشن كارشناس ارشد ارتباطات و مدرس دانشگاه در ميان مي‌گذاريم وي نيز بر نقش تعيين‌كننده شخص كاربر تأكيد مي‌كند و مي‌گويد: در درجه اول فرد كاربر مهم‌ترين عامل براي مقابله با سناريوهاي هدفداري است كه از طريق شبكه‌هاي اجتماعي اتفاق مي‌افتد.

 

روشن اظهار مي‌دارد: در خصوص مقابله با اتفاقاتي كه در شبكه‌هاي اجتماعي در حال رخ دادن است به دو صورت مي‌توان برنامه‌ريزي و اقدام كرد؛ اول اينكه فرد كاربر به عنوان يك ايراني مسلمان و معتقد، به اينگونه پيام‌ها هيچ توجهي نكند و نه تنها اين پيام‌ها نبايد روي وي تأثيرگذار باشد بلكه آنها را براي ديگران نيز نبايد ارسال كند.

 

به اعتقاد وي در صورت انجام كار فرهنگي و روشنگري‌هاي لازم نه تنها فرد كاربر به سواد رسانه‌اي لازم رسيده و در دام سناريوهاي هدفمند در شبكه‌هاي رسانه‌اي نمي‌افتد، بلكه خود او در فضاي شبكه‌هاي اجتماعي به يك سرباز مدافع ارزش‌ها تبديل خواهد شد.

 

نقش دولت در فيلترينگ هوشمند

 

بخش ديگر ماجرا دولت و سازمان‌هاي دولتي مرتبط با فضاي مجازي و ارتباطات هستند كه مي‌توانند با اجراي درست برخي برنامه‌هاي ملي مانند فيلترينگ هوشمند جلوي فعاليت و جولان گروه‌هاي معاند را در فضاي مجازي بگيرند. مجيد روشن مي‌گويد: هيچ‌كس مخالف توسعه ارتباطات نيست و در حقيقت اهميت ارتباطات مانند اهميت هوا و اكسيژن است اما بايد مراقب باشيم كه توسعه ارتباطات به نحوي نباشد كه به ساختار ارزشي ما لطمه بزند و فرهنگ و هويت ايراني و اسلامي را كمرنگ كند. اين مدرس دانشگاه ادامه مي‌دهد: موضوعاتي مانند فيلترينگ هوشمند يا حتي اينترنت ملي در برخي ديگر از كشورها نيز وجود دارد و اين طور نيست كه بگوييم فقط در ايران قرار است از آنها استفاده كنيم، بلكه يكي از ملزومات و ضروريات توسعه ارتباطات نيز به حساب مي‌آيد. اين موضوع در كشور ما با توجه به حجم فعاليت‌هاي ضد‌ديني از سوي گروه‌هاي مختلف خارج‌نشين يا برخي عناصر داخلي آنها اهميت بيشتري مي‌يابد و بايد با يك برنامه‌ريزي دقيق‌تر و كامل‌تري به مقابله با اين گروه‌ها و رفتارهاي خرابكارانه آنها پرداخت.

 

برنامه‌ريزي شبانه‌روزي دشمن عليه ايران

 

روشن مي‌گويد: اين را باور كنيم كه دشمنان ايران اسلامي براي جلوگيري از پيشرفت ايران و توسعه اسلام شبانه‌روز در حال برنامه‌ريزي و نقشه كشيدن هستند و در اين ميان از تمامي ظرفيت‌هاي خود اعم از ظرفيت‌هاي نيروي انساني، پول، بودجه، امكانات نرم‌افزاري و سخت‌افزاري و به ويژه ظرفيت‌هاي رسانه‌اي خود به هرشكلي در جهت پيشبر اهداف خود استفاده مي‌كنند.

 

اين كارشناس ارشد ارتباطات با اشاره به تحركات سناي امريكا، پژوهشكده‌هاي اسرائيل و دانشگاه‌هاي امريكا و اتاق‌هاي فكر غربي‌ها عليه جمهوري اسلامي ايران، مي‌افزايد: آنها همواره به دنبال راه نفوذ به ايران هستند و در سال‌هاي اخير از ابزار جنگ نرم به عنوان بهترين سلاح و راه نفوذ به ايران استفاده كرده و مي‌كنند؛ در اين ميان از طريق فعاليت در شبكه‌هاي اجتماعي مختلف درصدد ضربه زدن به فرهنگ، آداب، سنن و اعتقادات ما هستند و مسائل مهم اعتقادي ايرانيان را نشانه گرفته‌اند.

 

برنامه‌ريزي فرهنگي براي مقابله با جنگ نرم

 

مجيد روشن در ادامه صحبت‌هاي خود با اشاره به دغدغه‌هاي مقام معظم رهبري در خصوص سبك زندگي ايراني – اسلامي مي‌گويد: بايد قبول كنيم كه سبك زندگي ايراني – اسلامي مهم‌ترين سيبل و هدف گروه‌هاي معاند و برنامه‌ريزاني است كه عليه ايران اسلامي در حال نقشه كشيدن هستند. وي ادامه مي‌دهد: نگاهي به عملكرد شبكه‌هاي اجتماعي كه گروه‌هايي را با هدف دين ستيزي و ضربه زدن به فرهنگ و اعتقادات ايرانيان و مسلمانان راه‌اندازي كرده و توسط نهادهاي امنيتي دستگير شده‌اند به خوبي نشان مي‌دهد كه اين افراد با يك برنامه‌ريزي مشخص و بر اساس يك فرمت و مدل خاصي از جنگ نرم به دنبال نفوذ در ايران و تخريب و ضربه زدن به كانون خانواده‌ها و به ويژه به سبك زندگي ايراني – اسلامي و اعتقادات و باورهاي ايرانيان مسلمان هستند.

 

اين مدرس دانشگاه اظهار مي‌دارد: فعاليت اين گروه‌ها به گونه‌اي است كه نيازمند همكاري تمامي دلسوزان، فعالان و متخصصان عرصه ارتباطات و حوزه‌هاي فرهنگي و اعتقادي براي مقابله با اينگونه حركات و در حقيقت مستلزم يك پاتك برنامه‌ريزي شده به حملات سايبري دشمن است كه روزبه‌روز شدت بيشتري مي‌يابد و ابعاد تازه‌تري به خود مي‌گيرد. وي در خاتمه تأكيد مي‌كند: البته نبايد فراموش كنيم كه شبكه‌هاي اجتماعي به عنوان يك وسيله ارتباطي مدرن نقش ارزنده‌اي در توسعه ارتباطات دارد و حتي مي‌توان از اين فضا براي گسترش و توسعه فرهنگ و اخلاق استفاده كرد، اما متأسفانه آنچه عملاً اتفاق افتاده عكس اين كاركرد بوده است، لذا در اين زمينه كوتاهي مسئولان، برنامه‌ريزان و سياستگذاران فرهنگي جامعه قابل اغماض نيست و بايد چاره‌اي اساسي، هوشمندانه و عملياتي انديشيده و اجرا شود.

 

 

منبع : روزنامه جوان
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار