به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، بعد از افشای اسناد فراوان در رابطه با نقش آمریکا، رژیم صهیونیستی و هم پیمانان منطقهای غرب مانند عربستان، اردن، قطر، امارات و ترکیه در شکل گیری و تقویت گروه تروریستی داعش، این سوال مطرح گردید که اگر غرب این گروهک را ایجاد کرده است چرا خود بر علیه این گروهک ائتلاف تشکیل داده است؟ و غرب چه منافعی را از طریق این گروه تروریستی در منطقه غرب آسیا پیگری می کند؟ در این یادداشت به دنبال پاسخ دادن به این سوالات بوده تا اقدامات به ظاهر متعارض غرب در قبال داعش مشخص گردد.
موسسان داعش
اسناد افشا شده و قرائن بسیاری وجود دارد که کشورهای غربی، متهم ردیف اول در تاسیس داعش هستند؛ که در این عریضه به اعترافات دو مسئول آمریکایی بسنده می شود. در رابطه با نقش خود آمریکا، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا، در کتاب خاطرات خود تحت عنوان "گزینههای سخت" اذعان کرده است که آمریکا در پس پرده تاسیس گروهک داعش بود. و در رابطه با همپیمانان منطقهای غرب، جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که متحدان واشنگتن در خاورمیانه از جمله ترکیه، قطر، امارات و عربستان عامل اصلی پیدایش و رشد داعش هستند. جو بایدن که در جلسه پرسش و پاسخ در دانشگاه هاروارد سخن می گفت، اظهار داشت برخی از متحدان منطقهای ما همچون ترکیه، عربستان، امارات و قطر عامل پیدایش و رشد داعش هستند. وی همچنین اذعان کرد مشکل اصلی آمریکا در سوریه همین متحدان منطقه ای هستند چون توصیههای واشنگتن در مورد نحوه تجهیز گروه های شورشی در سوریه را اجرا نکردند. معاون رئیس جمهور آمریکا در بخشی دیگر از سخنان خود نیز گفته بود رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، شخصا به من گفت که ترکیه در امر ارسال تسلیحات و دیگر امکانات برای شورشیان سوری زیاده روی کرده است.(1)
عدم نابودی کامل داعش
پایگاه المصدر نیوز عراق در رابطه با رفتار آمریکا در قبال داعش نوشته بود که اگر آمریکا در مبارزه با داعش جدی است و مایل به نابودی آنهاست چرا از امکانات خود بهره نمی برد به ویژه که هواپیماهای پیشرفته و ماهواره را در اختیار دارد که به راحتی می تواند مراکز تجمع تروریستها را کشف کند. اگر آمریکا مایل به نابودی داعش است چرا ارتش عراق را تجهیز نمی کند به ویژه که ارتش عراق اولی تر برای دفاع از این کشور است؟ چرا هواپیماهایی که پول آنها پرداخت شده است را به عراق تحویل نمی دهد در حالی که خلبانان عراقی قادر به هدایت جنگنده های اف 16 هستند و می تواند علیه داعش اقدام کنند؟... آیا به جای شکل دهی ائتلاف بین المللی بهتر نیست که اقدامی برای خشکاندن منابع مالی و تسلیحاتی تروریست ها داعش صورت گیرد و کشورهای حامی داعش مجازات شوند؟(2)
عدم جدیت در مقابله با تروریسم مهمترین ویژگی ائتلاف بین المللی است که توسط آمریکا تشکیل شده است. آمریکا در حالی ندای مبارزه با گروه تروریستی تکفیری داعش را سر داد و پس از آن هواپیماهای بدون سرنشین خود را با هدف مبارزه با این گروه در آسمان عراق به پرواز درآورد که تاکنون این حملات نتیجه قابل ملاحظهای نداشتهاند یا هرگز شنیده نشده که این هواپیماها در حملات خود فلان سرکرده داعش را هدف قرار داده و به هلاکت رسانده اند.
سوال این است که چگونه دستگاه های اطلاعاتی و جاسوسی غرب و سازمان اطلاعات و جاسوسی آمریکا پس از بریده شدن سر خبرنگار آمریکایی ظرف 24 ساعت تمام مشخصات و بیوگرافی و فعالیت های این عامل قتل را استخراج کرد و در اختیار رسانه ها قرار داد، در حالی که از یافتن نام و نشان و محل تمرکز و تجمع و استقرار سرکردگان آنها ناتوان و عاجز است؟ آیا می توان چنین تناقض و تعارضی را پذیرفت؟ اگر آنگونه که آمریکا در ادعای خود مبنی بر مبارزه با گروه تروریستی تکفیری داعش و تروریسم در منطقه صادق است، چرا توافقنامه امنیتی خود با عراق را هنگام آغاز حملات داعش به استان نینوا و تصرف شهر موصل و ادامه حملات این گروه تروریستی تکفیری به دیگر مناطق عراق که با ارتکاب کشتارها و جنایات بی شمار و تکان دهنده همراه بود، به اجرا نگذاشت و عراق مجبور شد، برای تامین نیازهای نظامی و تسلیحاتی خود رو به مسکو آورد؟ مگر این کمک ها و یا اجرای بندهای توافقنامه امنیتی بغداد واشنگتن نمی توانست در مبارزه با داعش و مقابله با حملات آن و نفوذش به مناطق و شهرهای عراق و ممانعت از ارتکاب قتل عام ها و کشتارها فجیع علیه اهالی این مناطق از جمله اقلیت های عراق سهیم باشد؟ چرا وقتی آمریکایی ها قول تربیت 50 خلبان را به عراق دادند تنها دو خلبان را تربیت کردند؛ و یا اینکه چرا به جای به راه انداختن جنگ با هزینه های زیاد به تعهداتشان در برابر تحویل جنگنده های F16 کوتاهی کردند؟
گزارش هایی هم که از فعالیت های ائتلاف ضد داعش در عراق وجود دارد حاکی از عدم اراده ی جدی آنها در نابودی داعش می باشد و توفیقی را برای مردم عراق و سوریه حاصل نکرده است به طوری که اوباما در اظهاراتش تاکید کرده است که اهداف مورد نظر در عملیات کنونی در عراق همچنان محدود و عمدتا برای محافظت از تاسیسات آمریکاست. پس این گونه می توان نتیجه گرفت که اقداماتی هم که آمریکا علیه داعش انجام می دهد صرفا برای این است که گویا داعش در برخی حوزه هایی که منافع آمریکا را تهدید می کند از کنترل خارج شده و لذا لازم است در چهارچوبی که در راستای تامین منافع غربی ها و هم پیمانان آنها است قرار بگیرد.
داعش بازوی اجرایی غرب
مایکل چاسودوفسکی استاد دانشگاه اتاوای کانادا که به عنوان کارشناس امور سیاسی با موسسه پژوهش های گلوبال ریسرچ هم همکاری می کند تاکید دارد آنچه که به عنوان فعالیت گروه های سلفی تکفیری از سوریه و عراق تا افغانستان وبقیه کشورهای خاورمیانه شاهد آن هستیم، در واقع خدمات استراتژیکی است که گروه های زیر مجموعه القاعده به دولت آمریکا تقدیم می کنند. این کارشناس غربی در پژوهشی در این زمینه با ارائه دلایل و مدارک بسیاری تاکید می کند: گروه های سلفی و به ویژه داعش در واقع بازو و مشت آهنین کاخ سفید برای تحقق اهداف سیاسی خود در منطقه است و به تعبیری واضحتر امروز داعش مرغ تخم طلای آمریکا در منطقه خاور میانه محسوب می شود. (3) که در اینجا به برخی از این پروژه ها اشاره می شود:
تثبیت اسرائیل و تشکیل کردستان بزرگ
جاستین ریموندو سردبیر پایگاه ضد جنگ "آنتی وار" معتقد است که علت تصمیم یک باره باراک اوباما به حمله هوایی علیه داعش پس از نزدیک شدن این گروهک تروریستی به مناطق کردنشین عراق، اولا تأسیس پایگاهی در اقلیم کردستان برای تهدید نظامی ایران و دوم، تأمین امنیت و منافع اسرائیل است. در صورت انفجار این بمب، هم پیمان کردها یعنی اسرائیل از شادی در پوست خود نخواهد گنجید، چرا که نقشه اسرائیل از اول همین بوده است: کشورهای عربی را تجزیه کند، آن ها را به ایالت های کوچک و ناتوان تبدیل کند، آن ها را دائما به جنگ با یک دیگر مشغول کند، سرزمین های اشغالی را تصاحب کند، و نهایتا جمعیت عرب را از آن جا اخراج کند. تثبیت اسرائیل و تشکیل کردستان بزرگ دو پروژه ای هستند که پا به پای هم در حال به ثمر نشستن هستند، طوری که دومی، اولی را تقویت می کند. دیگر امتیازی که از رهگذر استقلال کردستان به اسرائیل می رسد، استقرار یک پایگاه چسبیده به مرز ایران است، پایگاهی جهت جاسوسی، خراب کاری و هجوم هم جانبه. ازطرف دیگر، آینده استقلال کردها مستقیما با یکپارچگی ایران متضاد است، چراکه این کشور نیز می بایست اقلیت بالقوه کرد را درون خود کنترل کند. البته این هم درست است که می گویند یکی از عوامل دخیل، نفت است. با این حال این تنها بخشی از واقعیت است. واقعیت بزرگ تر به سیاست داخلی و نظامی برمی گردد. واشنگتن می خواهد کردستان پایگاهی جهت حمله نظامی به ایران باشد، البته اگر این حمله ضرورت پیدا کند. جنبه دیگر، جنبه سیاسی قضیه است.(4) همچنین افشاگری های ادوارد اسنودن کارمند سابق سیا هم نشان می دهد که آمریکایی ها و کشورهای هم پیمان آن براساس راهبرد موسوم به " لانه زنبورها " داعش را برای گسترش امنیت اسرائیل ایجاد کرده اند.
عقیل الشیخ حسین مقاله نویس پایگاه خبری العهد در رابطه با داعش نوشته بود به نظر می آید بازار گرمی های آمریکا برای بزرگ جلوه دادن خطر داعش برای منطقه و جهان بیشتر با هدف سرپوش نهادن به وظیفه و هدف واقعی برای حمله به محور مقاومت است. همه خوب می دانیم که نبرد واقعی در منطقه نبرد بین محور مقاومت و محور صهیونیستی ــ آمریکایی است و داعش در این بین ابزاری در دست محور اخیر است. بسیار طبیعی است که هرگز در این بین داعش تهدیدی برای رژیم صهیونیستی به شمار نخواهد آمد، چرا که بیان چنین مساله ای با وجود همکاری های گسترده ای که بین این گروه های تروریستی و تل آویو وجود دارد و برکسی هم پوشیده نیست به مثابه یک رسوایی بسیار بزرگ است. این گروه تروریستی تنها ابزار و آلت دستی در اختیار محور صهیونیستی-آمریکایی بوده تا آن چه را که آمریکا و هم پیمانانش در میدان جنگ از پسش بر نیامدند با ایجاد جنگ های جدید در لبنان، غزه و سوریه و دیگر مناطق شکست های خود را جبران کند. همچنین بسام ابوعبدالله استاد روابط بین الملل در دانشگاه دمشق هم بیان داشت هدف آمریکا از ورود به این جنگ نیز ورود در جنگ فرسایشی برای از بین بردن نیروی مقاومت است و از این طریق می خواهد مناطقی بی طرف را در مرزهای فلسطین و ترکیه اردن ایجاد کند، اما در رسیدن به این اهداف موفق نخواهد بود.(5)
اسلام هراسی
تروریست های داعش با اجرای برنامه تفرقه سرویس های اطلاعاتی غربی و منطقه ای، طی سال های اخیر به نام اسلام، بزرگترین نقش را در پیش برد سناریوی اسلام هراسی و شیعه هراسی ایفا کرده اند. آرتور توفهام استاد برجسته دانشگاه های آمریکا در این زمینه گفت گروه تروریستی داعش با هدف ایجاد اسلام هراسی و نفرت نسبت به مسلمانان در جهان از سوی آمریکا و اسرائیل تاسیس شد. تاسیس این گروه بخشی از عملیاتی با نام «عملیات پرچم جعلی» بوده است. اصلی ترین هدف این گروه و گروههای مشابه ایجاد حس نفرت نسبت به مسلمانان در جهان و اسلام هراسی است. این استاد دانشگاه اظهار کرد اسنادی در دست است که نشان می دهد آمریکا پیش از آغاز حوادث سوریه افراد مسلحی را در اردن آموزش می داده است.(6)
نتیجه گیری
با توجه به اینکه کشورهای غربی و هم پیمانان منطقه ای غرب، داعش را ایجاد کرده اند برای نابودی کامل آن اقدامی صورت نخواهد داد و اگر هم هزینه ای علیه داعش خرج می کنند صرفا برای کنترل و بهره برداری در چهارچوب پروژه های خود می باشد به طوری که استاد شهید مطهری رابطه استعمارگران و جریان های اسلامی را به رابطهی حشره آموفیل و کرم تشبیه می کند، به این ترتیب که حشره آموفیل کرمها را نیش می زند به نحوی که نیمه مرده باشند و مکان مناسبی برای تخم گذاری آن حشره گردند وگرنه این کرمها به طور کامل مرده باشند فاسد شده و مکان مناسبی برای تخم گذاری نمی شوند و قطعا غرب درمواجه با داعش این رابطه را شکل داده است و از ایجاد و کنترل آن هدفی جز اجرای پرژه ها و راهبردهای خود ندارد.
منابع:
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931201000394
http://www.tasnimnews.com/Home/Single/499524
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930619001617
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/336761/
http://www.tasnimnews.com/Home/Single/504714
http://vista.ir/news/19716471/
منبع: دیدبان