به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات یا مرکز تحقیقات مخابرات ایران فراخوان مشارکت در تولید و ارائه محصولات و خدمات طرح جویشگر بومی را اعلام کرد.
این فراخوان با توجه به تصویب طرح جویشگر بومی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و در پی تصمیم این وزارتخانه مبنی بر حمایت همه جانبه از محصولات و خدمات بومی تحت وب تهیه شده است.
هدف از این فراخوان ایجاد فضای رقابتی صحیح و بهره گیری از تمام خدمات موجود در این حوزه برای متولیان تحقیق و توسعه محصولات و خدمات مرتبط با جویش گر عنوان شده است.
در طرح حمایت از جویشگر بومی علاوه بر حمایت از طرحها و خدمات خرد و کوچک، ایجاد محمل یک پارچه از خدمات تحت وب نیز مد نظر است که این امکان تنها با یک پارچه سازی و افزایش تدریجی خدمات در یک شرکت سرآمد به وجود خواهد آمد.
علاقمندان میتوانند مدل پیشنهادی و کسب و کار خود را برای شرکت در این طرح ارسال کنند. این فراخوان به منظور شناسایی شرکتها موسسات و مراکز تحقیقاتی که حاضر به سرمایهگذاری مشارکت یا ارائه خدمت در زمینه طرح جویش گر بومی هستند، برگزار میشود.
افراد، مراکز تحقیقاتی و شرکتهای علاقهمند به همکاری در این زمینه باید پیشنهادات خود را طبق شرایط ذکر شده در فراخوان ارائه کنند سپس در راستای نیازمندی طرح و با توجه به پیشنهادهای ارائه شده مستندات بررسی و فراخوان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
نوع حمایت از میزان استفاده از این طرحها متناسب با میزان بلوغ خدمات و مدل کسب و کار پیشنهاد دهنده است که مجری باید در مدل کسب و کار پیشنهادی به موضوعات هزینه و درآمد خدمت خود نیز بپردازد.
در این مدل برای حمایت از خدمات و محصولات موجود اقدام به خرید خدمت در قبال توسعه فنی و کیفی آن خواهد شد. محصولات یا خدمات پیشنهادی باید در ترکیبی از قالبهای برنامههای موبایل، خدمات تحت وب و یا برنامههای تحت سیستم عاملهای متداول دسکتاپ باشد.
موتور جستجوی پایه، خدمات جانبی نظیر ایمیل، موتور جستجوی پیشرفته و خاص منظوره، زیر ساختهای نرم افزاری، ابزارهای خط و زبان فارسی، محتوای مرتبط نظیر دادگاه زبانی و زیرساختهای پردازشی جزو حوزههای قابل مشارکت در این فراخوان هستند.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، وزارت ارتباطات در سال گذشته ۲ موتور جستجوی بومی یوز و پارسیجو را مورد حمایت خود قرار داد.