به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، کشورهای عربی ائتلاف به تاسی از تجاوزات صهیونیستها به فلسطین و لبنان، حملات مداخله جویانه خود را از اوایل فرودرین علیه مردم یمن و جنبش انصارالله آغاز کردند. این تجاوزات که به بهانه درخواست منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن و دفاع از مشروعیت در این کشور صورت گرفته بود؛ تنها زیرساختهای یمن را نابود کرد و در حدود سه هزار یمنی شامل زنان و کودکان بیگناه را به خاک و خون کشید.
نکته جالب آنجاست که تجاوز سعودیها با حمایت کشورهای غربی و آمریکا همراه شد و آنها نیز پشتیبانی اطلاعاتی و نظامی خود را از عملیات «طوفان قاطعیت» اعلام کردند. در همین بین صهیونیستها نیز وارد میدان شدند و برخی گزارش دادند که جنگندههای اسرائیل نیز در این عملیات حضور دارند.
بر اساس این گزارش، عملیات «طوفان قاطعیت» به همان سرعتی که شروع شد به همان سرعت فرونشست و در حال حاضر عربستان در تلاش است تا با بهانههای مختلف، آبرومندانه خود را از بحران تجاوز نظامی به یمن خارج کند.
احتمال زیر صفر یعنی...
در روزهای نخست تجاوز، سعودیها از آغاز عملیات زمینی علیه نیروهای ارتش و انصارالله سخن میگفتند و هر روز شروع عملیات زمینی را به بعد از نابودسازی اهداف توسط جنگندهها موکول میکردند، اما به مرور زمان از حجم چنین اظهاراتی کاسته شد و در نهایت نیز شاهد آن هستیم که در بیانیهای پایان عملیات را اعلام کردند.
این آتش بس در حالی اعلام شد که در کمتر از ده روز پیش، مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای، شکست سعودیها را پیشبینی کرده بود:
«سعودیها در این مسئله خسارت خواهند کرد، ضرر خواهند کرد و بههیچوجه پیروز نخواهند شد. دلیل خیلی واضحی دارد؛ دلیلش این است که تواناییهای نظامی صهیونیستها چندین برابر توانایی نظامی این سعودیهای کذا و کذا [است]؛ چندین و چند برابر اینها، آنها توانایی نظامی داشتند؛ طرف مقابل آنها هم غزّهٔ یک وجبی بود. اینجا طرف مقابل یک کشور است، یک کشور دهها میلیونی؛ یک ملّت، کشور پهناور و وسیع. اگر آنها توانستند در غزّه پیروز بشوند، اینها هم خواهند توانست در اینجا پیروز بشوند؛ البتّه اگر آنها هم پیروز میشدند، باز پیروزی اینها احتمالش صفر بود؛ الان احتمالش زیر صفر است.» [۱]
سیاست خارجی ناکام سعودیها
هشدار رهبر معظم انقلاب به سعودیها برای در پیش گرفتن متانت و وقار در سیاست خارجی خود، نوعی هشدار به مقامات جوان این کشور بود که بعد از مرگ ملک عبدالله و جانشینی وی توسط ملک سلمان پیر و بیمار، مسیر افراط و توحش را در پیش گرفتند. محمد بن سلطان، پسر پادشاه جدید عربستان، و وزیر دفاع این کشور، با اعمال نفوذ توانست مسیر سیاست خارجی عربستان را تغییر دهد و فرماندهی عملیات تجاوز را بر عهد گرفت.
«اینها قطعاً ضربه خواهند خورد؛ قطعاً بینی سعودیها به خاک مالیده خواهد شد. ما با سعودیها اختلافات متعدّدی در مسائل گوناگون سیاسی داریم؛ امّا این را همیشه میگفتیم که سعودیها در کار سیاست خارجیشان یک وقار و متانتی نشان میدهند؛ این وقار و متانت را هم از دست دادند. چند جوان بیتجربه، امور آن کشور را در دست گرفتند و دارند آن جنبهٔ توحّش را غلبه میدهند بر جنبهٔ متانت و ظاهرسازی؛ این به ضررشان تمام خواهد شد. من هشدار م یدهم به سعودیها، از این حرکت جنایتآمیزی که در یمن میکنند باید دست بردارند؛ این در این منطقه قابل قبول نیست.» [۲]
خامی و عدم تجربه محمد بن سلمان، عربستان را وارد بحرانی کرد که بزرگان این کشور در تلاش بودند تا بتوانند این آبروریزی را به نحوی رفع کنند. سعود فیصل وزیر خارجه عربستان که ۴۰ سال در این مسئولیت است اولین تلاشها را به کار بردو در حالی که تا پیش از آن مقامات سعودی ایران را به مداخله در یمن محکوم میکردند، در دیدار با فابیوس، وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد که با ایران در جنگ نیستیم.
به طور مشخص میتوان گفت که عقب نشینی عربستان از مواضع تند خود از زمان اظهارات سعود الفیصل آغاز شد و تنها امری که این کشور به دنبال آن بود، خروج آبرومندانه از این بحران خودساخته بود.
عملیاتی شدن طرح ایران
طرح چهار مادهای ایران برای خروج از بحران، که در ظاهر با مخالفت کشورهای ائتلاف روبه روشد، در عمل در حال اجرایی شدن است. بند اول این طرح که اعلام آتش بود از دیشب اعمال شد و بند دو آن نیز در روزهای اخیر با ارسال کمکهای بشر دوستانه اجرا خواهد شد. بر اساس این طرح، در نهایت با از سرگیری گفتگوهای میان گروههای یمنی، دولت فراگیر ملی تشکیل میشود. بررسی طرح ارائه شده توسط ایران نشان میدهد این طرح در راستای بیانات رهبری برای توقف جنگ در یمن بود:
«بنابراین آنچه لازم است همین است؛ بایستی اینها هرچه زودتر دست از این جنایت و فاجعهباری بردارند. ملّت یمن یک ملّت بزرگی است، ملّت کهنی است، ملّت دیرینی است؛ هزاران سال سابقه دارد. این ملّت این ظرفیّت را دارد، این توانایی را دارد که بنشیند برای خودش تکلیف دولت را معیّن بکند. البتّه کسانی سعی کردند خلأ قدرت ایجاد کنند، جنجال درست کنند، مسائلی را که در لیبی متأسّفانه پیش آمده ــ که بسیار وضعیّت بد و رقّتباری امروز در لیبی هست ــ میخواستند همین اوضاع را در یمن [هم] بهوجود بیاورند؛ خوشبختانه نتوانستند. جوانهای مؤمن، جوانهای علاقهمند و معتقدین به منهاج امیرالمؤمنین (علیه الصّلاة و السّلام) توانستند بایستند در مقابل اینها؛ شیعه و سنّی و شافعی و زیدی و حنفی و همه جورشان ایستادهاند در مقابل هجمهٔ دشمن و انشاءالله پیروز خواهند شد و پیروزی متعلّق به ملّتها است.» [۳]
فجایع گریه آور یمن
تجاوز هوایی ائتلاف عربی به رهبری سعودیها به یمن در حالی آغاز شد که اهداف این بمبارانها کاملا کورکورانه بود و نه تنها نتوانست مقاومت نیروهای مردمی و انقلابی یمن را نابود کند بلکه هزاران کشته و مجروح بر جای گذاشت و خسارتهای وارد شده به زیرساختهای این کشور فقیر نیز بسیار بالا است. سعودیها در اقدامی وحشیانه در روزهای اخیر حتی از بمبهای فسفری و شیمیایی نیز استفاده کردند که منجر به شهادت ۳۰ یمنی شد. عربستان در حالی از بمبهای شیمیایی بهره برد که قبلا مدعی بود که هدف از بمبارانها اهداف نظامی و آذوقههای تسلیحاتی انصارالله است.
در حالی شاهد اعلام آتش بس در یمن هستیم که فجایعی به بارآمده از سوی عربستان، به تعبیر مقام معظم رهبری گریه آور است:
«امروز این حوادث گریهآور در یمن جاری است و آمریکاییها از ظالم حمایت میکنند، غربیها از ظالم حمایت میکنند؛ ناامنی از ناحیهٔ آنها است، اینها هستند که کشورها را ناامن میکنند، اینها هستند که محیط زندگی را برای انسانها ناامن میکنند؛ ناامنی مال آنها است.» [۴]
حرکت اشتباه پادشاه جدید عربستان در جنگ افروزی در منطقه بیثبات خاورمیانه و حمله به کشور همسایه فقیر خود، نشان از مشکلات افزون داخلی در خاندان پادشاهی دارد که برای خروج از این بحرانها، بحران یمن را دامن زدند. بازی در زمین صهیونیستها و آمریکاییها توسط عربستان سعودی، در نهایت دامن پادشاهی عربستان را نیز خواهد گرفت و زمینه اجرای طرح خاورمیانه بزرگ را مهیا خواهد ساخت.
مطابق این طرح کشورهای خاورمیانه باید به کشورهای کوچکتر تقسیم شوند و آمریکا برای این منظور برای تجزیه عراق، لیبی و سوریه اقدام کرد و اجرای آن جریان دارد و در آینده ممکن است عربستان سعودی و حتی یمن تجزیه شود.
نکند جور پیشه سلطانی/ که نیاید ز گرگ چوپانی
پادشاهی که طرح ظلم افکند/ پای دیوار ملک خویش بکند
[۱]. بیانات در دیدار مداحان اهل بیت علیهمالسلام ۲۰/۱/۱۳۹۴
[۲]. همان
[۳]. همان
[۴]. بیانات در دیدار جمعى از فرماندهان و کارکنان ارتش جمهورى اسلامى ایران، ۳۰/۱/۱۳۹۴
منبع: فرهنگ نیوز