به گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو»، ایرج حریرچی افزود: طی روزها و هفتههای اخیر مطالبی در رسانهها درباره درآمد جامعه پزشکی و تعرفههای این حرفه منتشر شده است که حاوی افراط و تفریط است، این افراط و تفریط ها نظر وزارت بهداشت نیست و نه به نفع سلامت مردم است و نه به نقع جامعه پزشکی.
معاون کل وزارت بهداشت اضافه کرد: این بحثهایی که به صورت غلوآمیز مطرح می شود،باعث میشود که مخالفین در هر دو طرف به همدیگر تهاجم بیشتری بکنند و دودش به چشم مردم و جامعه میرود.
وی ادامه داد: اینکه مثلاً میگویند درآمد یک ساعت کار پزشک ایرانی معادل ۲۰۰ ساعت کار یک پزشک اروپایی است یا یک پزشک ایرانی ۷ برابر یک پزشک متخصص آمریکایی درآمد دارد یا تعرفه پزشکان ایران یک سوم یا یک ششم تعرفه کشورهای فقیر است و باید چندین برابر شود،هیچکدام درست نیست.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: در هر قشری از جمله پزشکان یا وکلا یا ورزشکان افراد معدود و انگشت شماری هستند که درآمدهای خیلی بالا دارند،اینها کمتر از یک دهم یا یک صدم کل آن جامعه هستند و قطعاً وضعیت و درآمد آنها ملاک عمل کل آن جامعه و صنف نیست و باید درآمد متوسط یک صنف برای مقایسه مد نظر قرار گیرد.
حریرچی اضافه کرد: یک پزشک متخصص آمریکایی به طور متوسط در هر ماه حدود ۲۳۰ هزار دلار درآمد دارد که با دلار ۳۲۰۰ تومانی بالای ۷۰۰ میلیون تومان میشود، واقعاً چند پزشک ایرانی داریم که چنین درآمدی داشته باشد.
وی گفت: بر اساس محاسبات دقیق وزارت بهداشت متوسط درآمد پزشکان متخصص در ایران بین ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است. جامعه حدود ۲۱هزار نفری پزشکان متخصص در بخش دولتی که حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد آنها تمام وقت فقط در بخش دولتی کار میکنند.
قائم مقام وزیر بهداشت افزود: بر همین اساس متوسط درآمد یک پرستار در ایران حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است که در مقایسه با درآمد یک پزشک حدود ۶ برابر کمتر است و این فاصله زیادی نیست ضمن اینکه درآمد یک پزشک عمومی به مراتب از متوسط درآمد یک پزشک متخصص کمتر است.
حریرچی اضافه کرد: چنین درآمدهایی در بین پزشکان متخصص ایران در حالی است که ۸۰ درصد خدمات بستری به مردم در بخش دولتی و با تعرفه دولتی ارائه میشود و به خصوص از آبان سال ۹۳ که تعرفههای جدید ابلاغ شده است بیش از ۹۹ درصد جامعه پزشکی به تعرفهها پایبند هستند و ریالی بیش از رقم های مصوب دریافت نمیکنند.
وی گفت: حتی بعد از تصویب کتاب جدید ارزشهای نسبی خدمات سلامت و از آبان سال گذشته تعداد زیادی از گروههای پزشکی در بخش خصوصی به احترام وزارت بهداشت از درآمدهایی که قبل از این کتاب داشتند و بیشتر از تعرفههای مصوب بود؛ گذشتند و اکنون با تعرفه و ارقامی کار میکنند که کمتر از قیمت سال ۹۲ است و دیگر حتی در بخش خصوصی نیز خبری از جراحی قلب با تعرفه ۲۰، ۳۰ یا ۴۰ میلیون تومانی نیست در حالی که در سال ۹۲ چنین درآمدهایی وجود داشت.
معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: در چنین فضایی اگر پزشکی هست که بر اساس تعرفههای مصوب کار میکند و درآمد بالا دارد نباید مورد توهین و تحقیر قرار گیرد، ضمن اینکه مکانیزم مالیات هم وجود دارد.
منبع: فارس
نخیر ، این خبرانیست . هر کسی خدمتی بکنه به کشورش ، اون شغل ارزش اجتماعی داره.
این حرف مال قدیماست که مردم از پیشرفت و تکنولوژی سر در نمی اوردن و بالاترین پیشرفتشون درس خوندن تو پزشکی بود .
تو سایر کشور ها نابغه هاشون میرن بسمت پزشکی یا مهندسی؟
تازه چه مهندس باشی چه دکتر علم فقط ملاک برتری نیست.
ولي يه چيز هايي به صورت كلي ديده ميشه و بر اساس آن فضاوت عمومي شكل ميگيره : مثلا وضعيت غالب معلمين جالب نيست ، وضعيت غالب كاركنان فلان سازمان در كل بد نبست و وضعيت غالب پزشكان حاكي از پولداري و دارايي است.
هزینه درمان وحتی یک معاینه ساده در اروپا یا آمریکا شاید 10برابر ایرانست هرچقدر هم مالیات وغیره کم شود درآمد پزشکان خارجی خیلی بیشتر از ایرانی هاست اگر سختگیزیها ی کشورهای اروپایی
آمریکایی برای پذیرش پزشکان خارجی نبود همه از ایران مهاجرت میکردند ومی رفتند
داستان درآمد پزشکان هم مثل خیلی خبرها در شبکه های اجتماعی شده که بی سند و گاهی صرف اینکه همه چی دان هستیم راجع به همه چیز نظری می دهیم. اما علم واقعی بر پایه تجربه و آمار است و همچنین هیچگاه نباید استثناعات ملاک عمل و تصمیم گیری قرار گیرند. وگرنه با عصر جاهلیت تفاوتی نخواهد بود که گروهی بر مبنای سود شخصی یا ... اطلاعات نادرست ارائه و از جو احساسی ایجاد شده برداشت خود را می کرده اند.
متاسفانه در خیلی موارد این اتفاقات پیش می آید و اگر در این بین ظلمی روا شود حتی اگر با انتقال و نشر یک پیام که به ما رسیده (بدون بررسی صحت آن) اقدام کرده باشیم در برابر آن مسئول خواهیم بود.
برادر کوچک شما: حسنی
من کارمند قرار داد مستقیم مدت موقت شرکت نفت هستم لطف کنید یه سر هم به فیش حقوقی این رسمی های شرکت نفت با ما کنید تا بدونید تفاوت حقوق چقدر است ۱۰ سال دارم کار میکنم در این گرما و شرجی منطقه جنوب کشور جزیره خارگ هنوز نتونستم خونه و ماشین و حتی یکبار خانمم و بچه هام را یه مسافرت تا شیراز ببرم
بنده خانمم به خاطر به مسئولیتی یه پزشک دوبار با مشکل مواجه شد و دوبار عمل کرد (البته بار دوم فهمیدیم که این پزشک تو مرحله اول از روی کم سوادی اشتباه کاری کرده و بار دوم هم همون اشتباه رو انجام داده) ازش شکایت کردیم به جایی نرسیدیم و این خانوم کماکان داره همون روش اشتباه رو تو همون بیمارستان ادامه می ده و خبر دارم همین اتفاق برای چند تا از آشنایان ما هم بعد از قضیه ما افتاد و باز هم آب از آب تکون نخورد.
البته ما توکلمون به خداست و برای خدا و اسلام کار می کنیم و منتی هم به خدا نداریم
چون ما فرزندان عاشورا و رمضان هستیم
یه امید ظهور مولایمان
یا علی
در پناه حق
زیر ۲میلیون تومان هست
پزشکای عمومی بهداشت خانواده دارن ماهی
حداقل۱۰میلیون در ماه میگیرن
متخصص ها مون هم که حداقل۱۵میلیون در ماه
میگیرن حالا این رقم هارو از کجا اوردن من نمیدونم
یه حساب سرانگشتی هم می کردن متوجه می شدن اگه یه متخصص روزی ۲ ساعت تو مطب بشینه و ۲۰ بیمار رو ویزیت کنه می شه روزی ۵۰۰ هزار تومان (۲۰*۲۵۰۰۰ تومان) یعنی در ماه (۲۵ روز) ۱۲.۵ میلیون تومان (این تازه بدون در نظر گرفتن پولی است که به ازای هر ویزیت از بیمه می گیره) یعنی این مبلغی که آقای قائم مقام افاضه کردن فقط حداقل درآمد روزانه ۲ ساعت ویزیت پزشکها است (بماند که بعضی هاشون ساعتی ۲۰ بیمار ویزیت می کنن)
ضمنا این عددی که برای درآمد پزشکان آمریکا گفته بودن من نمی دونم از کجاشون در آوردن. خوبه یه سری به این سایت رسمی مشاغل دنیا بزنن: http://www.worldsalaries.org/usa.shtml
خدایا...............