به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، سرهنگ عليرضا آذردرخش، سرپرست اداراه پيشگيري از جرائم سايبري پليس فتا ناجا اظهار داشت: متاسفانه برخي از کسب و کارهاي در شبکههاي اجتماعي به دنبال بازاريابي شبکهاي نيستند بلکه شرکتهاي هرمي هستند که تلاش دارند در اين فضا از افراد سوء استفاده کنند.
وي با بيان اينکه اين شرکتها با شيوههاي مخفي شدن شرکتهاي هرمي در پشت نقاب شبکههاي بازاريابي تلاش دارند کاربران شبکههاي اجتماعي را به دام اندازند، ادامه داد: کاربران شبکههاي اجتماعي فريب اينگونه شرکتها را نخورند نه تنها با آنها همکاري نکنند بلکه تبليغ اين شرکتها را نيز انجام ندهند.
سرهنگ آذردرخش گفت: برخي از اين شرکتها تلاش دارند با اين عنوان که در شيوه بازاريابي شبکهاي واسطهها حذف و کالا ارزان به دست مصرف کننده ميرسد. کاربران شبکههاي اجتماعي را فريب بدهند و کالاهاي خاصي را به کاربران به فروش برسانند که با فروش اين کالاها هم کالا را با قيمت ارزان تر به دست مصرف کننده مي رسانند و هم سود ميکنند.
سرپرست ادراه پيشگيري از جرائم سايبري پليس فتا ناجا با اشاره به اينکه تمبرهاي خارجي، انواع ارزهاي ديجيتالي مثل بيت کوین، ليند دلار، انواع سنگهاي زينتي و جواهرت بدلي کالاهاي مورد اشاره اين شرکت هاست، گفت: شرکتهاي هرمي با اين ترفندها و فروش اين کالاها به کاربران و اينکه اين کالاها را مي توان در سراسر جهان نقد نمود از کاربران شبکه هاي اجتماعي کلاهبرداري ميکنند.
سرهنگ آذردرخش به کاربران شبکه هاي اجتماعي توصيه کرد: از خريد و فروش اين دست کالاها که توسط شرکت هاي هرمي در شبکه هاي اجتماعي با عنوان بازاريابي شبکه اي ياد مي شود خودداري نمايند. چرا که بسياري از اين کالاها ارزش ريالي پايين دارد و ادعاي اين دست شرکت ها کذب است.
وي با بيان اينکه بيشتر فعاليت و تمرکز شرکتهاي هرمي بر روي کاربران نوجوان است، افزود: اين شرکتها با عضويت در شبکههاي اجتماعي تلاش دارند اطلاعات سن و جنسيت کاربران را به دست بياورند و با فعاليت ويزه بر روي کاربران نوجوان و جوانان آنها را به عضويت شبکه هرمي خود درآورند.
سرپرست ادراه پيشگيري از جرائم سايبري پليس فتا ناجا در توصيه به خانوادهها گفت: مواظب فعاليت فرزندان خود در فضاي سايبر و شبکههاي اجتماعي باشند تا عزيزانشان در دام شرکتهاي هرمي نيفتند. چرا که برابر قوانين فعاليت شرکتهاي هرمي جرم است.
وي با اشاره به اينکه پليس فتا با به روز کردن اطلاعات خود در پي کشف ترفندها و شيوه هاي مخفي شدن شرکت هاي هرمي در پشت نقاب شبکه هاي بازاريابي در فضاي سايبر است، اظهار داشت : از کليه کاربران شبکه هاي اجتماعي تقاضا داريم در صورت مواجه با شرکت هاي هرمي فعال در اين شبکه ها آن را از طريق سايت پليس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش مرکز فوريت هاي سايبري، لينک ثبت گزارشات مردمي اعلام کنند.