کد خبر:۴۱۲۵۱۷
قانعی خبر داد

رونمایی از دانشنامه زیست فناوری/ زیست فناوری بالاترین ارزش افزوده را در جهان دارد

دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری با بیان اینکه حوزه زیست فناوری بهترین حوزه برای سرمایه‌گذاری و برای خلق ثروت است، گفت: ای مقوله در حوزه داروهای بیوتکنولوژی بالاترین ارزش افزوده را در کل صنایع دنیا دارد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»، مصطفی قانعی دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری در نشست خبری سومین جشنواره زیست فناوری جمهوری اسلامی ایران که امروز در معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد،گفت: ستاد توسعه زیست فناوری مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و وزارتخانه‌های علوم، بهداشت، دفاع، صنایع و معاون محیط زیست ریاست جمهوری رسماً جزء این ستاد هستند. این ستاد یکی از ستادهایی است که از ابتدا مورد توجه قرار گرفته است.

 

وی افزود: خوشبختانه ما این فرصت را داریم که روز پنجشنبه در جشنواره زیست فناوری بخشی از توانمندی‌های تبدیل علم به فناوری را در معرض دید بینندگان و علاقمندان این حوزه قرار دهیم. در این جشنواره بخشی برای حوزه داروی وزارت بهداشت، بخشی برای کشاورزی، بخشی برای وزارت علوم و بخشی هم برای صنعت بیوتکنولوژی در نظر گرفته شده است که این جزء ویژگی‌های جشنواره امسال است.

 

دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: در این جشنواره دانشنامه زیست فناوری را رونمایی خواهیم کرد، این دانشنامه همه آنچه مربوط به حوزه زیست فناوری است را در خودش خواهد داشت و بعد از جشنواره هم در درگاه اینترنتی ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار می‌گیرد.آنچه شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای دیگری که در حال رصد زیست و فناوری هستند از ما می‌خواهند این است که وضعیت زیست فناوری ایران به چه صورت است؟ و ما در مقایسه با کشورهای دیگر چه وضعیتی داریم. این مسائل همیشه به شکل محاسباتی در می‌آمد ولی ما یک سامانه به اسم آمار زیست و فناوری طراحی کرده‌ایم که وضعیت زیست و فناوری کشورهای دیگر و کشورهای ما با کشورهای دیگر را با هم مقایسه خواهد کرد.

 

وی با تاکید به سند زیست و فناوری گفت:  ما موظف بودیم سند زیست و فناوری را به روز کنیم و حدود ۳ ماه است که یکصد نفر از کار‌شناسان خبره کشوری در حال رایزنی با مجموعه ستاد توسعه زیست و فناوری کشور هستند و خوشبختانه پیش‌نویس این سند که باید به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شود آماده است و امیدواریم زود‌تر به تصویب برسد.

 

قانعی به بخش دانش آموزی اشاره کرد و افزود: در این جشنواره بخشی مربوط به دانش‌آموزان در نظر گرفته شده است که در ترویج علم زیست و فناوری این بخش می‌تواند موثر باشد. ظرفیت بزرگی از معلمین زیست‌شناسی در کشور ما وجود دارد و تصمیم داریم با مدلی که در این جشنواره ارائه می‌کنیم اقدامی انجام دهیم که زیست فناوری به یک مطالبه عمومی مردم تبدیل شود که در این زمینه برنامه‌ای نوشته شده و با آموزش و پرورش هماهنگ شده است.

 

دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری اظهارداشت: زیست فناوری حوزه‌ای است که اگر یک فرد ثروتمند در آن سرمایه‌گذاری کند سود خوبی خواهد برد. زیست فناوری در حوزه داروهای بیوتکنولوژی بالا‌ترین ارزش افزوده را در کل صنایع دنیا دارد.

 

قانعی تصریح کرد: در این نمایشگاه شاهد رونمایی از پنبه تراریخ خواهیم بود. در خراسان جنوبی ما شاهد بودیم جمعیت کشاورز از این محصول ارتزاق می‌کردند ولی به دلیل آفتهایی که ایجاد شد این صنعت با مشکل روبرو شد که با به کارگیری این محصول آفت از بین رفته و بهره‌برداری چند برابر خواهد شد.حوزه زیست و فناوری بهترین حوزه برای سرمایه‌گذاری و بهترین حوزه برای خلق ثروت است.از لحاظ شاخص‌هایی که از لحاظ شاخص‌هایی که در حوزه زیست فناوری تعیین شده ما در حال حاضر در منطقه رتبه اول را داریم و با سایر کشور‌ها در فاصله زیادی هستیم.

 

دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوریدرگایان خاطر نشان کرد:: حدود ۳۰ درصد از تولید علم زیست فناوری منطقه برای جمهوری اسلامی ایران است. از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ نزدیک ۲۵ رتبه از لحاظ کیفیت در دنیا رشد کردیم و جایگاه فعلی ما در انتشار مقالات در حوزه علم زیست فناوری در دنیا رتبه پانزدهم است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار