کد خبر:۴۱۳۴۸۷
سفیر ایران در دیدار نمایندگان رسانه‌های تاجیک:

طرح موضوع «نفوذ حجاب ایرانی و افغانی» در تاجیکستان القائات عناصر بیگانه است

سفیر ایران در تاجیکستان گفت: طرح موضوع «نفوذ حجاب ایرانی و افغانی» از القائات عناصر بیگانه است و در حقیقت حجابی که در تاجیکستان زیر سوال رفته نه ایرانی است و نه افغانستانی و به کشورهای دیگری تعلق دارد.

به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»، «حجت‌الله فغانی» سفیر جمهوری اسلامی شب گذشته ضمن دیدار با نمایندگان رسانه‌های ایرانی مقیم تاجیکستان از تلاش‌های صورت‌گرفته در راستای تقویت همکاری‌های دو کشور همزبان گزارشی ارائه داد.

 

وی با اشاره به افزایش میزان دید و بازدید هیئت‌های دو کشور از تهران و دوشنبه، گفت: طی یک ماه گذشته حداقل 10 مورد بازدید هیئت‌های دو طرف را داشتیم و در ماه پیش رو نیز این مقدار هیئت‌ها را خواهیم داشت.

 

فغانی افزود: امسال حضور شخصیت‌های علمی، فرهنگی و رسانه‌ای تاجیکستان در نمایشگاه کتاب جمهوری اسلامی ایران بسیار پررنگ‌تر بود و چند برابر شد. جایزه «سیمرغ بلورین» بخش بین‌الملل سی و سومین جشنواره فیلم فجر به «مراد عارف‌اف» بازیگر سرشناس تاجیک تقدیم شد و همچنین تعدادی از اساتید تاجیک در همایش ناصر خسرو در ایران شرکت کردند. در کمتر از دو هفته پیش برای اولین بار در چارچوب هفته فردوسی یک گروه شاهنامه‌خوانی نوجوان و کودک از ایران به تاجیکستان آمده و در مراکز مختلف آموزشی و فرهنگی این کشور برنامه اجرا کردند که مورد استقبال گرم دوستان تاجیک قرار گرفت.

 

وی ادامه داد: موقعی به تاجیکستان آمدم احساس کردم که در بعضی از حوزه‌ها سوءبرداشت وجود دارد که از جمله در آستانه نوروز شاهد انتشار یکی تا 2 مقاله با این ادعا بودیم که در ایران تنها به ارزش‌های اسلامی توجه شده و ارزش‌های ملی نظیر نوروز، شاهنامه فردوسی و... فراموش گردیده‌اند. حضور این گروه شاهنامه‌خوان نشان داد که ایرانی‌ها و نسل بعد از انقلاب نیز کاملاً با شاهنامه آشناست. این قبیل تعاملات به رفع این نوع ذهنیت‌های سوء کمک خواهد کرد.

 

 بنابه گفته سفیر ایران، در حوزه اقتصادی نیز تحرکات خوبی آغاز شده و در بخش راه آهن توافقی با تاجیکستان امضا شده که تا حدود زیادی مشکلات مربوط به این حوزه را رفع خواهد کرد.

 

وی با اشاره به فعالیت‌های شرکت «سابیر» در تونل «استقلال» که ظرف ماه‌های اخیر چند برابر شده و برای تاجیکستان هم تکمیل آن از اهمیت بالایی برخوردار است، ابراز امیدواری کرد که این پروژه تا پایان سال جاری به‌صورت نهایی تکمیل شود.

 

فغانی گفت که امسال تعداد قابل توجهی از داوطلبان دانشجویی در ایران ثبت نام شده و در این رابطه هیئتی از وزارت علوم وارد تاجیکستان شده تا آزمون انتخاب دانشجویان بورس را برگزار کند.

 

سفیر ایران خبر داد که در هفته‌های نزدیک هیات هایی در سطح ملی و نیز از استان ای خراسان رضوی و همدان از تاجیکستان بازدید خواهند داشت.

 

وی اظهار داشت که در نشست بین‌المللی آب و جلسات سازمان‌ همکاری‌های شانگهای در دوشنبه  نیز هیئت‌های ایرانی شرکت خواهند داشت.

 

ضرورت توجه به القائات و ترفندهای تبلیغاتی دشمن

 

فغانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با نمایندگان رسانه‌های ایرانی مقیم تاجیکستان، خواستار دقت و توجه بیشتری نسبت به بازتاب بحث ایجاد محدودیت‌های در انجام شعائر دینی و از جمله حجاب در تاجیکستان شد.

 

وی گفت؛ دست‌هایی در کار است تا محدودیت‌های مذهبی در تاجیکستان و بحث حجاب را به موضوع اختلافی بین تاجیکستان و ایران تبدیل کنند که باید متوجه عملیات روانی برای ایجاد اختلاف میان تاجیکستان با کشورهای مسلمان و فارسی‌زبان بود.

 

بنا به گفته سفیر ایران، طرح موضوع «نفوذ حجاب ایرانی و افغانی» از القائات عناصر بیگانه است و در حقیقت حجابی که در تاجیکستان زیر سوال رفته نه ایرانی است و نه افغانی، بلکه به کشورهای دیگری تعلق دارد. اما چرا هیچ کسی از آن‌ها نام نمی‌برد؟ زیرا آن‌ها با کسانی نظیر بی‌بی‌سی و آن‌های که در عرصه رسانه با بزرگنمایی مسائل، این عملیات روانی را هدایت می‌کنند، در یک جبهه‌اند. از این‌جاست که رسانه‌ها باید هوشیاری داشته و این خط‌ها را تشخیص دهند تا در مسیر منافع بیگانگان قرار نگیرند.

 

سفیر ایران با اشاره به توصیه‌های مقامات تاجیک در رابطه به توجه به فرهنگ و پوشش ملی خود، گفت: پوشش نقاب که در تاجیکستان مورد انتقاد قرار گرفته، در ایران هم مرسوم نیست و با برخی از مظاهر افراط در هر 2 کشور مخالفت می‌شود.

 

فغانی ضمن اشاره به گزارش بی‌بی‌سی در راستای «دفاع» از حجاب و شعائر دینی در تاجیکستان و انتقاد از عملکرد مقامات تاجیک در این خصوص، تصریح کرد: قطعا بی‌بی‌سی نگران حجاب نیست و طبعا کاسه‌ای زیر نیم کاسه وجود دارد بنابراین باید به اهداف اصلی‌ای که منبع خبر دنبال می‌کند توجه داشته باشیم.

 

سفیر ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تلاش‌های برخی از رسانه‌های مورد حمایت‌های خارجی در افغانستان و همچنین برخی از کشورهای دیگر در راستای طرح موضوعات حساس برای روابط کابل – دوشنبه، گفت: این احساس وجود دارد که تقویت محور فارسی‌زبانان باعث نگرانی دشمنانی در خارج نزدیک و دور می‌باشد که این موضوع، هوشیاری و ارزیابی‌های دقیق رسانه‌های ایرانی از شرایط را می‌طلبد.

 

فغانی از نمایندگان رسانه‌های ایرانی مقیم تاجیکستان خواست تا با توجه به تاثیر فراوانی که در شکل دادن افکار عمومی دارند، به بهبود و تقویت همکاری‌های 2 کشور دوست و برادر کمک کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار