به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، چندی پیش ورود ریزگردها به برخی از استانهای جنوبی کشور مشکلات زیادی را برای مردم این استان ها فراهم کرد که در نهایت این مشکلات نه تنها حل نشده بلکه در دراز مدت مشکلات بیشتری را به دنبال خود به وجود آورد.
در خصوص ورود ریزگردها که از کشور های هم جوار وارد کشور شده اند، انتظار می رفت سازمان محیط زیست با رسیدگی دقیق و عملکرد مثبت و سازنده خود در این میان مانع از گسترش ریزگردها شود و با مدیریت این بحران، مشکل گرد و غبار در کشور را حل کند.
با گذشت چند ماه از این ماجرا،نه تنها ریزگردها در کشور کنترل نشده، بلکه از استانهای مرزی به سمت استانهای مرکزی کشور هم کشیده شد.
آتش سوزی در جنگل های استان ایلام نیز طی روز های گذشته فرصت مناسبی برای سازمان محیط زیست و ابتکار بود تا نشان دهد که آنچه که در جریان ریزگردها از عهده این سازمان خارج شده بود، بهانه نبوده و در حقیقت سازمان محیط زیست تمام توان خود را در آن ماجرا به کار بسته است.
سکوت این سازمان و بانوی سبز آن در ماجرای ایلام در حالی بود که هنگام آتش گرفتن این جنگل ها و پس از آن ابتکار در حال برگزاری و گرفتن عکس یادگاری در همایش محیط زیست بود.
در حالیکه همیشه راه فراری برای سازمان محیط زیست بوده که ابتکار با اتکا به آن از زیر بار مسئولیتها شانه خالی کند، در جریان ایلام هم ابتکار مدعی شد این آتشسوزی در مراتعی که تحت حفاظت محیط زیست نبوده رخ داده است.
این در حالی بود که مسئولین ایلامی اعلام کردند که این جنگل ها تحت عنوان جنگل های حفاظت شده محیط زیست ثبت شده و مستقیماً تحت تملک سازمان محیط زیست بودند؛ هرچند که اگر تحت نظر محیط زیست هم نباشند،وظیفه حفاظت از جنگل ها بر عهده محیط زیست است.
تجربه کاری سازمان محیط زیست نشان داده است که در جریانهای مهم در کشور مانند آلودگی هوا، ریزگردها، آتشسوزی جنگلها و ... ابتکار نه تنها به دنبال حل مشکلات بر نیامده بلکه هر بار با طرح بهانهای جدید تقصیرها را بر گردن دیگری انداخته تا نقش این سازمان در بحران های کشور کم رنگ جلوه داده شود.
در ماجرای آلودگی هوای کلان شهرها دیده شد که بنزین داخل عامل اصلی این آلودگی نامیده شد و حتی با توقف توزیع بنزین تولیدی در کلان شهرها، میزان آلودگی هوای این شهرها کاهش نیافت.
هرچند مجلس پشت پرده سیاسی این ماجرا را افشا کرد و در نهایت مشخص شد بنزین تولید داخل نه تنها مشکلی نداشته است بلکه در جریان آلودگی هوا در کلان شهر ها توزیع نشده بود.
با گذشت دو سال از مدیریت ابتکار بر سازمان محیط زیست که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان دیگر سیاسی شده است، و مرور کارنامه ابتکار در این سازمان می توان به جرآت گفت که ابتکار کارنامه سیاهی از خود برجای گذاشته و در مسائل کلان و اساسی پیش آمده برای محیط زیست نتوانسته است با مدیریت صحیح این بحران ها را حل کند.
در حال حاضر بحران گرد و غبار در استان های جنوبی مشکلاتی را فراهم کرده است که در صورت ادامه این مشکل، قطعاً ترکیب جمعیتی این مناطق به هم خورده و مهاجرت ها از مناطق جنوبی به سمت سایر استان های کشور آغاز می شود که زمینه ساز مشکلات دیگری در کشور خواهد بود.
هرچند با نزدیک شدن به انتخابات پیش رو به نظر می رسد سیاسی کاری های سازمان محیط زیست افزایش یافته و همین موضوع مانع از رسیدگی صحیح این سازمان به مشکلات میشود.
منبع: دانا