پايلوت غشايي چند منظوره براي تصفيه فاضلابهاي پالايشگاهي طراحي و ساخته شد
به گزارش گروه علمي و آموزشي «شبكه خبر دانشجو»، هدف از اين پژوهش که در قالب پايان نامه کارشناسي ارشد هديه شيرواني، دانش آموخته مهندسي عمران گرايش محيط زيست انجام و ارائه شد، مطالعه امکان سنجي تصفيه پذيري فاضلاب هاي پالايشگاهي با بيوراکتور غشايي به منظور دستيابي به استانداردهاي تخليه و استفاده کشاورزي و در نتيجه کاهش مشکلات زيست محيطي ناشي از تخليه فاضلاب هاي نفتي و مشکلات عملياتي فرايند لجن فعال متعارف است.
وي در تشريح طرح تحقيقاتي خود گفت: بدين منظور از خروجي واحد DAF پالايشگاه تهران به عنوان خوراک استفاده شده است؛ سيستم غشايي مورد استفاده در اين پروژه شامل يک مدل غشايي ساخته شده از 56 غشاي اولترا فيلتر صفحه اي از جنس پلي اتر سولفون مي باشد که در درون بيوراکتور غوطه ور است.
دانش آموخته دانشگاه تربيت مدرس با اشاره به آزمايش هاي صورت گرفته گفت: در اين پروژه درصد حذف پارامترهاي مورد نظر نسبت به زمان مورد بررسي قرار گرفت و آزمايش هايي در سه شار و سه زمان ماند هيدروليکي متفاوت انجام شد.
وي در ادامه افزود: دو هفته بعد از راه اندازي سامانه غلظت آمونياک محصول همواره کمتر از 5MG/L و در دو هفته نهايي نيز تقريبا به نيتريفيکاسيون کامل دست يافته و غلظت آمونياک در محصول کمتر از 1MG/L بود؛ پلي آروماتيک هيدروکربن ها نيز کاملا توسط غشا حذف شدند و در هيچ يک از نمونه هاي فاضلاب تصفيه شده کلي فرم و تخم انگل مشاهده نشد.
شيرواني در پايان تصريح کرد: نتايج بدست آمده در همه مراحل بيانگر کيفيت مناسب پساب تصفيه شده براي استفاده کشاورزي و يا تخليه به آب هاي سطحي است.
لازم به ذکر است، اين پژوهش در دانشکده فني مهندسي دانشگاه تربيت مدرس انجام شد./انتهاي پيام/