به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» نقاطی از کشورمان هستند که 15 سال اخیر را در وضعیت خشکسالی و کاهش مستمر میزان بارش ها سپری کرده اند. با این وجود می توان گفت در 7 سال گذشته، پیامدهای خشکسالی در بیشتر پهنه ایران ملموس بوده است به طوری که منابع آبهای تجدید شونده کشور که 7 سال پیش 120 میلیارد مترمکعب بود، با کاهش پی در پی در این سالها، در سال گذشته به 102 میلیارد مترمکعب رسید.
تأثیرات خشکسالی و تغییر اقلیم از یک سو و افزایش مصرف از سوی دیگر، ایران را در شهرهای مختلف با تنش آبی مواجه کرده است به طوری که از مجموع 1152 شهر ایران، 517 شهر سال 93 با تنش آبی گذراندند و در برخی از این شهرها، تولید و مصرف آب در روزهای پیک تابستان سربهسر شد.
امسال نیز در آستانه ورود به فصل گرم سال، با وجود برخی اقدامات انجام شده، نه تنها تعداد شهرهای درگیر با تنش آبی کاهش نیافته بلکه افزایش محسوسی داشته است.
حمیدرضا تشیعی معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور هفتم خردادماه در حاشیه بازدید از طرح پروژه تصفیهخانه آب گلپایگان در این خصوص اظهار داشت: اکنون 570 شهر کشور در معرض تنش آبی قرار گرفتهاند اما با برنامهریزیهای صورت گرفته و عملیات تأمین اضطراری در حال حاضر برای تأمین آب شرب شهرهای بزرگ نگرانی چندانی نداریم.
در این 570 شهر، برخی شهرها با وضعیت چالش تأمین آب مواجه اند و به نوعی وضعیت قرمز آبی دارند که در این بین 9 کلانشهر ایران دیده می شوند.
شهرهای کرمان، بندرعباس، سنندج، تهران، اصفهان، مشهد، شیراز، کرج و همدان، 9 کلانشهر و مرکز استانی هستند که هم اکنون وضعیت قرمز آبی دارند.
همچنین سه شهر بوشهر، زنجان و سمنان نیز در آستانه ورود به وضعیت قرمز آبی هستند که اگر مصرف آب در این سه مرکز استان نیز کنترل نشود، تعداد کلانشهرهایی که با وضعیت قرمز آبی مواجه اند به 12 شهر می رسد.
منبع: تسنیم