به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» کمیسیون امنیت، عدالت و مدیریت جهانی در گزارش اخیر خود سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بین المللی را فاقد توانایی و ساز وکار لازم جهت بررسی و رفع چالش های کنونی جهانی توصیف کرد.
کارشناسان این کمیسیون بین المللی در گزارش امروز خود گفتند مقامات سازمان ملل متحد و دیگر مراکز بین المللی تاکنون نتوانسته اند بسیاری از مشکلات و چالش های جهانی از خشونت های گسترده در کشورهای مختلف تا موضوع بحران آب و هوا و همچنین نابسامانی های اقتصادی جهانی را برطرف کنند و یا کاهش دهند.
این کمیسیون با ارائه برخی از پیشنهادات مربوط به اصلاحات در چارچوب تقویت همکاری های این سازمان با همه سطوح جامعه خواستار تلاش بیشتر آنان جهت جلوگیری از بروز مناقشات و تقویت صلح در کشورهای بحران زده و آسیب پذیر شد.
به گزارش آسوشیتدپرس از سازمان ملل متحد، مادلین آلبرایت، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا که از روسای کمیسیون امنیت، عدالت و مدیریت جهانی به شمار می رود، از رهبران جهان تلاش بیشتر و تمرکز بر تهدیدات قرن 21 شامل موضوعات آب و هوایی و مناقشات مربوط به مشکلات اقتصادی و تجاری فرامرزی کشورها را خواستار شد.
وی افزود، هرگونه کوتاهی و قصور در رفع اینگونه تهدیدات و چالش های کنونی موجب استمرار و تعمیق بحران های جهانی خواهد شد.
تازه ترین گزارش 158 صفحه ای این کمیسیون در آستانه برگزاری هفتادمین سالروز تاسیس سازمان ملل متحد و همچنین اجلاس رهبران جهان درسپتامبر منتشر می شود.
تلاش برای کاهش فقر، تقویت توسعه و بررسی ریشه های تغییرات آب و هوایی از جمله مهمترین محورهای مذاکرات رهبران جهان در نشست سپتامبر سازمان ملل متحد خواهد بود.
در بخشی از این گزارش ضمن هشدار به وخامت برخی از پدیده های نوین جهانی که می تواند درسال های آینده به بحران تبدیل شود آمده است، مادامی که نتوانیم نیاز اساسی و اصولی زندگی بیش از یک میلیارد نفر از ملیت های مختلف جهان که در فقر، ناامنی، خشکسالی، بلایای طبیعی، باندهای قاچاق انسان بسر می برند را تامین کنیم بدیهی است شاهد رونق و پیشرفت و شکوفایی در جهان کوچک،فشرده و بهم پیوسته کنونی نخواهیم بود.
دربخشی دیگراز این گزارش آمده است، هرچند تلاش برای سرو سامان دادن به موضوعات تغییرات آب و هوایی، معضلات و نگرانی های اقتصادی و حملات اینترنتی موضوعی زمان بر است اما بسیاری از دیگر نگرانی های اجتماعی همچون درگیری های سیاسی و بروز خشونت ها قومی و مذهبی که پس از پایان جنگ دوم جهانی افزایش یافته است را زودتر و بهتر می تواند ساماندهی کرد.
مسئولان و کارشناسان این کمیسیون خواستار ایجاد کمیته ای از افراد مجرب و میانجی گران سازمان ملل متحد شدند که بتوانند با مصلحت اندیشی و رایزنی های اصولی مانع از بروز بحران ها و مناقشات شوند.
به منظور تلاش برای برطرف کردن نگرانی های گرم شدن جهانی زمین این کمیسیون در گزارش خود خواستار استفاده و صدور مجوز فن آوریهای سبز در چارچوب quotation mark صندوق تغییرات آب و هوایی سبز quotation mark شد.
هدف از تشکیل این صندوق تلاش برای کمک کردن به کشورهای فقیر جهت مبارزه با تاثیرات و پیامدهای تغییرات آب و هوایی است.
همچنین، تقویت همکاری و هماهنگی های بیشتر بین گروه 20 شامل کشورهای قدرت های اقتصادی وبانک جهانی و صندوق بین المللی پول جهت جلوگیری از نگرانی های مالی فرامرزی و از سوی دیگر، افزایش دسترسی کشورهای فقیر به خدمات اینترنتی و تقویت مراکز مبارزه با حملات اینترنتی دراینگونه مناطق از دیگر پیشنهادات این کمیسیون به سازمان ملل متحد است.
مقامات کمیسیون بمنظور حمایت و پشتیبانی از نهادهای مهم بین المللی خواستار افزایش قدرت و گسترش فعالیت های شورای امنیت سازمان ملل متحد شدند و از اعضای دایم این شورا شامل روسیه، چین، انگلیس ، فرانسه و آمریکا خواستار خویشتن داری بیشتر در استفاده از حق وتو در مصوبات این شورا شدند.
این کمیسیون همچنین ضمن تاکید بر احترام و رسیدگی بیشتر به موضوعات حقوق زنان، مهاجرت و آموزش نیروی انسانی خواستار اجرای بیشتر مصوبات مراجع و محاکم قانونی جهانی در چارچوب مشارکت نوین جهانی شد.
ابراهیم گامباری، وزیر امور خارجه سابق نیجریه و معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور سیاسی گفت ارائه این پیشنهادات می تواند راهگشای کشورها، مناطق و مردمانی باشد که در جهان کنونی با برخی از بحران های جدی همچون چالش های آب و هوایی، بی ثباتی های اقتصادی روبرو هستند.
بدیهی است درک و اجرای اینگونه راهکارها می تواند در تقویت و استقرار امنیت و عدالت ساکنان مناطق بحرانی جهان تاثیر گذار باشد.
کمیسیون عدالت، امنیتی و مدیریت جهانی بر جلب توجه افکار عمومی جهان و حمایت آنان در روند اجرای برنامه اصلاحات شد که قرار است در هفتاد و پنجمین سالروز تاسیس سازمان ملل متحد در سال 2020ارائه شود.