به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از گمرک جمهوری اسلامی، سورنا ستاری معاون علمی و پژوهشی ریاست جمهوری به همراه محمود شیخزینالدین معاون نوآوری و تجاری سازی و سید محمد صاحب کار سرپرست امور شرکتهای دانش بنیان از نمایشگاه سامانه جامع گمرکی در گمرک جمهوری اسلامی ایران بازدید کرد و گفت: راهاندازی این سامانه اقدام فوقالعادها ی در جهت تسهیل تجارت است.
ستاری در حاشیه بازدید از سامانه جامع گمرکی گفت: این سامانه از مصادیق بارز استفاده از یک محصول دانش بنیان برای تسهیل زندگی مردم است که میتوان آن را تبلور عینی اقتصاد دانش بنیان دانست. یعنی ما میتوانیم به واسطه این سامانه کار مردم راحت و سریعتر انجام بدهیم، هزینههای دولت کاهش پیدا میکند، شفاف سازی صورت میگیرد و نقش مهمی در پیشگیری تخلفات صورت پذیرد.
معاون علمی و پژوهشی ریاست جمهوری در خصوص راهاندازی این سامانه توسط متخصصان داخلی گفت: نکته مهم دیگر در خصوص این سامانه الکترونیکی این است که تعدادی از فارغالتحصیلان کشورمان بدون نیاز به کشورهای خارجی موفق به طراحی و اجرای این سامانه شدهاند.
ستاری در مورد لزوم استفاده از سامانههای این چنینی در سایر دستگاههای دولتی گفت:همه دستگاههای دولتی برابر حکمی که مقام معظم رهبری صادر فرمودهاند و نامهای که رئیس جمهوری به سازمانها در خصوص استفاده از این قبیل اقدامات ارسال کردهاند بر مبنای این است که بتوانیم از تلاش و فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان و فارغالتحصیلان کشورمان استفاده بکنیم تا بتوانیم به معنی واقعی اقتصاد دانش بنیان که از مؤلفههای مهم و جدی اقتصاد مقاومتی دستیابیم.
ستاری در ادامه این بازدید در مورد معافیت گمرکی کالاهای مورد نیاز شرکتهای دانش بنیان نیز گفت: ما از این بابت بسیار خوشحال هستیم که امروز بنا بر این گذاشته شد که معاونت علمی و پژوهشی ریاست جمهوری نیز در سامانه جامع امور گمرکی که پنجره واحدی برای تمام دستگاهها است دسترسی داشته باشد و با معرفی برخی از کالاهای شرکتهای دانشبنیان امکان استفاده از معافیتهای گمرکی را برای آنها فراهم آورد.
همچنین در بخشی از صحبتهای ستاری و هیئت همراه با کرباسیان بحث کمبود دستگاههای اشعه ایکس X-ray در کشور مطرح شد که با پیشنهاد ستاری ساخت این دستگاهها توسط شرکتهای دانش بنیان داخلی مطرح شد و قرار بر این شد که از این به بعد گمرک نیز از تواناییهای متخصصان داخلی در این باره بیشتر استفاده کند.
همچنین در پایان این نشست کرباسیان در رابطه با پلمب هوشمند کامیونهای ترانزیتی و نصب GPS روی این کامیونها گفت: با نصب پلمپهای هوشمند حرارتی بر روی کامیونها امکان هرگونه دستکاری و تخریب پلمپ از سوی متخلفان گرفته شده است.
به گفته کرباسیان همچنین نصب سامانه GPS روی این کامیونها باعث شده است تا محل حرکت و سرعت کامیونها مشخص شود و حتی سایر دستگاههای نظارتی مانند پلیس راه نیز میتوانند با اتصال به این سامانه از وضعیت سیر و حرکت کامیونهای ترانزیتی اطلاع کسب کنند.
وی در ادامه گفت: با نصب این سامانههای الکترونیکی بر کامیونهای ترانزیتی مقدار قابل توجهی از رسوب کالا در کشور کاسته شده است.
همچنین کرباسیان در پایان امکان موقعیت یابی جغرافیایی(GPS) توسط تلفنهای همراه رانندگان کامیونهای ترانزیتی را از اقدامات آینده گمرک عنوان کرد.