استفاده از بتنهاي سازهاي تا حد زيادي براي جامعه مهندسي كشور ناشناخته است
به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر عليرضا رهايي صبح امروز در سومين دوره مسابقات ملي بتن در دانشگاه صنعتي اميركبير در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دنياي امروز بكارگيري بتن در سازه هاي متعدد بهره هاي فراواني از جمله سبك سازي و مقاومت ساختمان ها در مقابل زلزله، عايق كردن ساختمان ها و صرفه جويي در مصرف انرژي را به همراه دارد.
وي توليد بتن هاي سبك با كيفيت براي بكارگيري در سازه هاي مختلف را يكي از اهداف برگزاري مسابقات ملي بتن عنوان و تصريح كرد: با توجه به حضور 42 تيم از دانشگاه هاي مختلف در اين مسابقات، همكاري گروه هاي دانشجويي و دانشگاه ها از نتايج بسيار باارزش برگزاري اين دوره از مسابقات بوده است.
رئيس دانشگاه صنعتي اميركبير اظهار اميدواري كرد كه برندگان نهايي اين مسابقه بتوانند در ساخت بتن هاي سبك با بالاترين مقاومت و كمترين وزن نتايج قابل قبولي را كسب كنند.
رهايي يكي از اهداف بسيار مهم را كاربردي كردن فعاليت هاي مطالعاتي و تحقيقاتي دانشجويان عنوان و تاكيد كرد: محصور شدن تحقيقات در دانشگاه ها و عدم استفاده از آنها در صنعت باعث عدم تحقق اهداف مي شود.
وي گسترش همكاري هاي دانشگاه با بخش هاي صنعتي را يكي از برنامه هاي در حال اجرا دانست و اذعان داشت: بايد با گسترش همكاري هاي دانشگاه و صنعت و انتقال اطلاعات دانشگاه ها به صنعت، براي بهبود توليدات مصالح سنگين و سبك، بتن سبك را به عنوان يكي از مصالح با ارزش، هم در صنعت ساختمان و هم در بخش هاي ديگر ساخت و ساز مورد استفاده قرار دهيم.
رئيس دانشگاه اميركبير با اشاره به حمايت انجمن هاي علمي و حرفه اي كشور مانند انجمن بتن و انجمن مهندسي عمران از برگزاري مسابقات و فعاليت استادان دانشگاهي در برگزاري مسابقات اين انجمن ها گفت: همكاري و همفكري خوبي بين دانشگاه و انجمن هاي علمي وجود دارد.
رهايي افزود: ما بايد از مصالح سنگي بادوام و سبك در ساخت بتن استفاده كنيم تا هم وزن آن را كاهش دهد و هم خصوصيات عايقي صوتي و حرارتي آن را بهبود بخشد.
وي بتن را يكي از مصالح بسيار متداول در طرح هاي عمراني و دومين مصالح مصرفي معرفي و تصريح كرد: با توجه به سرمايه گذاري بسيار بر روي بتن، اعضاي انجمن هاي علمي مهندسي عمران بايد برنامه اي را براي برگزاري چندين مسابقه در ارتباط با بهينه سازي و توليد بتن هاي سبك سازه اي و غير سازه اي داشته باشند.
رئيس دانشگاه اميركبير همچنين در خصوص اختصاص يك درصد از بودجه دستگاه هاي اجرايي به پژوهش بيان داشت: قراردادهايي در اين زمينه با بخش هاي مختلفي چون صنعت نفت، پتروشيمي، وزارت نيرو و سازمان گسترش منعقد شده است.
رهايي ادامه داد: با توجه به تاخيري كه در بستن قراردادها و ابلاغ وجه بودجه وجود داشت، هنوز گزارش قابل ملاحظه اي از آنها دريافت نشده است.
وي با بيان اينكه در حال حاضر مبلغ قرارداد انعقادي با موسسات آموزشي و ارگان ها رقم كوچكي از يك درصد بودجه پژوهشي است، تصريح كرد: هنوز مقداري محدوديت رقم وجود دارد و برخي از ارگان ها و وزارتخانه ها آن طور كه بايد و شايد در زمينه انعقاد قراردادهاي پژوهشي همكاري نكرده اند.
رئيس دانشگاه صنعتي اميركبير رشد قراردادهاي پژوهشي در سال 87 نسبت به سال 83 را پنج برابر عنوان و خاطرنشان كرد: حدود 60 ميليارد تومان از اين رقم مربوط به قراردادهايي است كه از محل بودجه يك درصد پژوهشي اختصاص يافته است./انتهاي پيام/