به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، بازگشایی سفارت کوبا در آمریکا پس از ۵۴ سال در حالی در روزهای گذشته به تیتر یک بسیاری از روزنامه های اصلاح طلب تبدیل شده بود که این رسانه ها با شیطنتی خاص قصد دارند با منطبق سازی آنچه این روزها میان واشنگتن و هاوانا در جریان است با حوادث این روزهای سیاست خارجی کشورمان بستر های لازم اجتماعی برای پذیرش بازگشایی سفارت آمریکا در کشورمان را ایجاد کنند .
هفته گذشته و با دستور باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا مراسم بازگشایی سفارت این کشور در کوبا در حالی برگزار شد که پس از سرنگونی دولت "فولخنسیو باتیستا" در کوبا که به شدت به سیاست های آمریکا نزدیک بود برادران کاسترو پس از روی کار آمدن تلاش کردند خود را به برنامه ریزی های اتحاد جماهیر شوروی به عنوان دیگر ضلع قدرت جهانی نزدیک کنند و در این مسیر به تقابل بی سابقه ای با دولت های ایالات متحده پرداختند . روابط این دو کشور قاره آمریکا همواره با فراز و نشیب های گسترده ای روبرو بوده است اما در این میان کاسترو عملا آمریکا را به عنوان دشمن درجه یک خود تعریف کرد و آمریکا نیز در مقابل شدید ترین تحریم های خود را علیه این کشور وضع کرد .
بنا بر این گزارش حالا پس از نیم قرن رابطه سرد و در حالی که فیدل کاسترو سال هاست قدرت را در اختیار برادرش رائول قرار داده است با واسطه گری پاپ و حمایت های سوئیس به عنوان حافظ منافع دو کشور در همه آن سال ها دو طرف برای بازگشایی سفارت در کشورهای یکدیگر به توافق رسیده اند و به زودی با اطلاع کنگره آمریکا سفارت خانه هایشان را بازگشایی خواهند کرد . حتی در این زمینه خبر می رسد که به احتمال زیاد جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز از وین راهی هاوانا خواهد شد که خودش رسما سفارت کشورش را در کوبا افتتاح کند .
اما در حالی که خبر بازگشایی این سفارت خانه ها در دنیای حرفه ای رسانه جزو اخبار عمومی حوزه بین الملل بوده و هیچ قرابت خبری با رسانه های داخلی ندارد مدیران رسانه های اصلاح طلب در یک حرکت بی سابقه این اتفاق را به تیتر اصلی روزنامه های خود تبدیل کردند و با جلوه نگاری های خاصی به این موضوع پرداختند . در حالی که شاید اصل خبر آنچنان بازتاب خاصی در دنیای رسانه و حتی محیط بین الملل نداشت اما رسانه های زنجیره ای جریان دوم خرداد با شو و اشتیاقی عجیب به آن پرداخته و سعی در القای شبیه سازی این وضعیت با وضع فعلی روابط میان ایران و آمریکا به صورت نامحسوس کردند .
فکت های منتشر شده در داخل مطالب این رسانه ها به خوبی به شبیه سازی آنچه که در کوبا گذشته با این روزها ی کشورمان دارد در حالی که باید دانست کوبا تحت تاثیر تحریم آمریکا روابط خود با این کشور را قطع کرد در حالی که جمهوری اسلامی به صورت خودخواسته به قطع رابطه با ایالات متحده پرداخته است .
از سوی دیگر ذکر این نکته ضروریست که اوباما در طول سالهای ریاست جمهوری اش دستاورد ملموسی در عرصه سیاست خارجی نداشته است و به مسکن هایی اینچنینی برای توجیه عدم کاریی سیاست های بین المللی اش نیاز دارد اما چرا افرادی در داخل کشور باید با علم به این این موضوعات از بازگشایی سفارت کشوری که سال هاست به عنوان متخاصم ترین دولت علیه کشورمان شناخته می شود تا این حد خوشحال شوند که موضوع اول رسانه خود را به آن اختصاص دهند .
به راستی آیا این رسانه ها اکنون در پی این موضوع هستند که با یک برنامه ریزی هماهنگ و در آستانه توافق هسته ای ایران با کشورهای ۵+۱ سیاست عادی سازی روابط با آمریکا را پیاده کنند و در این راه هم از نمونه هایی اینچنینی به عنوان بهترین دستاویز برای اقناع افکار عمومی استفاده کنند؟ اقدام هماهنگ این رسانه ها در پرداخت ویژه به این حادثه ساده عرصه بین الملل نشان دهنده این است که مغز متفکر جریان رسانه ای اصلاحات تلاش دارد موضوع بازگشایی سفارت آمریکا در کشورمان را با استفاده از بستر سازی عمومی در جامعه طرح کند تا با تحت فشار گذاشتن حاکمیت پروژه تعویض جای مقصر را پیاده کنند . آیا به راستی ایران با سیاست های کوبا همسو است که اکنون بخواهد به شیوه آنها رفتار کند؟
منبع: افکار