کد خبر:۴۲۶۶۰۸
گزارش/

انتقادهای جدی داخلی به قطعنامه پیشنهادی آمریکا

قطعنامه مربوط به جمع‌بندی گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران در حالی امروز در شورای امنیت سازمان ملل به رأی گذاشته می‌شود که انتقاداتی به آن وارد شده است.

به گزارش حوزه سیاست خارجی «خبرگزاري دانشجو»، پایگاه خبری شبکه پرس تی وی در گزارشی به انتقادهای داخلی درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا در راستای برنامه برجام پرداخت:

خبرگزاری فارس ضمن انتشار متن کامل پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت در مورد ایران از ساز و کار بازگشت تحریم‌ها موسوم به «مکانیزم ماشه» و زمان لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران انتقاد کرده است.

 

روزنامه کیهان هم در «یادداشت روز خود» به قلم حسین شریعتمداری، مدیر مسئول این روزنامه، نوشت: «تصویب این قطعنامه، توافق وین را به یک سند بین‌المللی و لازم‌الاجرا تبدیل می‌کند. با تصویب این قطعنامه بیم آن می‌رود کلاهی که حریف در توافق ژنو و لوزان برداشته بود در توافق وین بر سرمان بگذارد.»

 

کیهان ضمن ابراز تردید دربارۀ جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای در وین، استدلال کرده است که در مواردی از متن جمع‌بندی «خطوط قرمز هسته‌ای کشورمان نادیده گرفته شده است.»

 

روزنامه وطن امروز هم در مطلبی با عنوان «قطعنامه جنگ» نوشت: «محدودیت‌های موشکی علیه ایران شرایطی خطرناک را برای امنیت و بنیه دفاعی کشور به دنبال خواهد داشت.»

 

این روزنامه با اشاره به «ممنوعیت فروش تجهیزات نظامی از سوی ایران که در بند 6 پیش‌نویس این توافقنامه آمده است» افزود: «این بند از قطعنامه نیز در صورت تصویب، ضربه‌ای قابل توجه به درآمدزایی ایران از محل فروش تجهیزات نظامی وارد خواهد کرد. ضمن اینکه در واقع تلاشی است برای محدود کردن انتقال تکنولوژی‌های نظامی به کشورهای دوست در منطقه و دنیا.»

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جوان آنلاین، سرلشكر محمدعلي جعفری، فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم در حاشيه نماز عيد سعيد فطر در مصلاي تهران گفته است نگراني‌هايی در زمينه قطعنامه مربوط به جمع بندی گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران وجود دارد «بايد ببينيم نتيجه در عمل چه مي‌شود.»

 

به گزارش جوان آنلاین برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم با اعمال محدودیت در دسترسي ايران به موشك‌هاي بالستيك براي مدت هشت سال كه در پيش‌نويس قطعنامه شوراي امنيت آمده است، مخالف هستند.

 

 سيدمهدي هاشمي، نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامی ضمن انتقاد از این محدودیت گفت: «محدوديت دسترسي ايران به موشك‌هاي بالستيك از جمله مواردي است كه بايد در قطعنامه شوراي امنيت اصلاح شود.»

 

فواد ایزدی، استاد دانشگاه تهران نیز دیروز در مصاحبه با پرس‌تی‌وی از نوع جمله‌بندی بند‌ 12 پیش‌نویس قطعنامۀ برجام انتقاد کرد و گفت براساس نوع نگارش این بند، با مخالفت یک کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل در آینده روند بازگشت تحریم‌ها صورت خواهد پذیرفت و ضعف سازوکار بازگشت تحریم‌ها باید اصلاح شود. 

 

گفتنی است شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز دوشنبه قطعنامۀ مربوط به جمع بندی گفت‌وگوهای هسته‌ای بین ایران و گروه 1 + 5 را به رای می‌گذارد.

 

مطابق با این جمع‌بندی، ایران در ازای رفع تحریم‌ها، محدودیت‌هایی را بر برنامه هسته‌ای خود اعمال می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
فاجعه پشت فاجعه
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۵
دیگه واقعا از این فضای منفعلانه دولتی ها و مجلسی ها دل شکسته شدیم. اول که دولت راستگویان مردم رو نامحرم دونست و متن حوادث را به این بهانه از مردم مخفی کرد.تا در ژنو و لوزان چای و وین کار از کار گذشت. اما این وسط اسرائیل محرم شده بود. از این ور جسم بی جان خطوط قرمز به راحتی آب خوردن زیر سم اسبان نعل شه له میشه، ولی کسی صدای ناله و فریادش نمی شنوه. حتی تیم مذاکره کننده در مورد مسائل نظامی که از خطوط قرمز مسلم بود مذاکره می کنه بعد امروز قطعنامش تصویب میشه ولی به جز عده معدودی از خواص واکنشی نشان نمی دن. ولی خب خدا رو شکر که چرخ زندگی مون مثل چرخ سانتیریفیوژمون میچرخه ولی گویا این چرخ زمانست که داره برعکس می چرخه!!!!!! هوا سرده و آتش دور.
5
0
گزینه زیر میز آمریکا، سیاست مهار ایران
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۳:۳۵
هشدار!!!این قطعنامه و این توافق از گزینه های زیر میز آمریکا برای کنترل و مهار ایران وخدعه و نیرنگ بزرگی بود که البته کارشناسان و مردم با بصیرت ایران اون رو به دولت راستگویان تذکر میدادند ولی کو گوش شنوا!!!به عنوان نمونه مونیز و جان کری در یادداشتی مشترك در واشنگتن پست نوشتند:«رئیس‌جمهور اوباما به صراحت گفته ایران به بمب هسته‌ای دست نخواهد یافت. نه تحریم و نه اقدام نظامی نمی‌تواند این نتیجه را تضمین کند. راه حل در توافق جامع دیپلماتیکی است که در وین به دست آمد.»کری و مونیز پشت کردن به این توافق را برای آمریکا، «اشتباهی تاریخی» توصیف کرده و نوشته‌اند: «[در این صورت]، ما از شریکانمان جدا شده و شاهد فروپاشی نظام تحریم‌هابوده و به ایران توانایی نامحدود برای پیشبرد برنامه هسته‌ای این کشور میدهیم».
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار