به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی به آژانس اعتبارسنجی انگلیس بهمنظور ارزیابی ریسک تجاری ایران اشاره میکند و در ادامه علاقه دویچه بانک برای ازسرگیری فعالیتهای بانکی خود با بانکهای ایرانی در صورت پایبندی ایران به تعهداتش را اعلام میکند. بلومبرگ در گزارشی دیگر به ارتباطات مالی بین بانکی در جهان و ابراز استقبال این نهاد مالی از ارتباط مجدد بانکهای ایرانی با سوئیفت پرداخته است و از قول رئیس اسبق سوئیفت میگوید: «این نهاد نباید بهعنوان یک ابزار سیاسی مورد استفاده قرار بگیرد.» نمایندگان سوئیفت به مقامات وزارت خزانهداری آمریکا گفتهاند بانکهای ایرانی برای دسترسی به سوئیفت باید تقاضای مجدد ارائه کنند و در ضمن این بانکها باید نرمافزار و سختافزار خود را برای اطمینان از استانداردهای امنیتی بهروزرسانی کنند.
در تحلیل استراتژی برندهای بینالمللی در بازار ایران تشریح شد
تغییر زمین بازی در صنایع کلیدی
خبرها حاکی از واکنشهای تجاری به توافق تاریخی ایران و قدرتهای جهانی است. وال استریت ژورنال در گزارشی به آمادگی حضور اپل، بوئینگ،توتال، انی و مکدونالد در ایران اشاره میکند و خبرگزاری رویترز در گزارشی در رابطه با کمک آژانس اعتبارسنجی انگلیسی که در زمینه تجارت فعالیت میکند، قصد دارد شرایط ایران را مورد بررسی قرار دهد. همچنین در گزارشی دیگر بلومبرگ به ارتباطات مالی بین بانکی جهان و روند پیوستن بانکهای ایرانی به سیستم جهانی اشاره میکند.
در گزارش والاستریتژورنال آمده است: با حصول توافق هستهای در سهشنبه هفته گذشته راه برای سرمایهگذاریهای جدید خارجی در زمینههای نفت ایران باز شده است. بازار مصرف ایران، بزرگ و جوان در حال بازگشایی به روی شرکتهای آمریکایی و اروپایی است و این معامله میتواند بازی برای تعدادی از صنایع کلیدی ایران را تغییر دهد. این روزنامه در ادامه با دستهبندی صنایع ایران پیشبینی میکند راه برای ورود برخی شرکتها در ایران هموار شود.
حوزه انرژی: پس از سالها فرسودگی، تکنولوژی استخراج نفت ایران بهبود مییابد و شرکتهایی مانند «انی» و «توتال» که پیش از این در ایران فعالیت داشتند برای فعالیت مجدد ابراز علاقه کردهاند. شرکت «اکسون موبیل» نیز چراغ سبز نشان داده است.
صنعت هوایی: ماه گذشته وزیر راه ایران گفته است که قصد جایگزینی 400 هواپیمای مسافربری پیشرفته را دارد. این فرآیند 10 سال زمان میبرد و پیشبینی میشود «بوئینگ» و «ایرباس» در اولویت قرار داشته باشند، ارزش چنین قراردادی 20 میلیارد دلار خواهد بود.
کالاهای مصرفی: این قرارداد در نهایت میلیاردها پول نقد ایران را که در حسابهای بانکی خارجی قفل شده است آزاد میکند. برخی از شرکتهای تولیدکننده کالاهای مصرفی مانند اپل، اولین حضور خود را در بازار ایران تجربه خواهند کرد.
خودرو: رنو و پژو مذاکرات با شرکای ایرانی را دوباره شروع کردهاند. اما ایرانیها خودروهای آمریکایی پیش از انقلاب 1979 را دوست داشتند و خودروسازان ایالاتمتحده میتوانند یک بازار جدید پیدا کنند.
منبع: دنیای اقتصاد