به گزارش گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، از جمعه تهران میزبان هدهمین دوره مسابقات قهرمانی آسیاست. این دومین میزبانی ایران در مسابقات قهرمانی آسیا به شمار می رود. این رقابت ها با حضور ۱۶ تیم به مدت ۹ روز در دو سالن ۱۲ هزار نفری و سالن فدراسیون والیبال در مجموعه ورزشی آزادی تهران پیگیری خواهد شد و حضور تماشاگران رایگان خواهد بود و بلیت فروشی ندارد.
در سال ۲۰۱۱ ملیپوشان ایران با هدایت خولیو ولاسکو در تهران به نخستین قهرمانی خود در آسیا رسیدند. نسل طلایی والیبال ایران در سال ۲۰۱۳ نیز در کشور امارات متحده عربی برای دومین بار با هدایت ولاسکو قهرمان آسیا شد.
حالا ترکیب دوم تیم ملی والیبال ایران با هدایت پیمان اکبری برای شرکت در مسابقات قهرمانی آسیا آماده می شود.
مسابقات والیبال قهرمانی مردان آسیا از سال ۱۹۷۵ آغاز و تاکنون هفده دوره آن برگزار شده است. این رقابتها در ابتدا هر چهار سال یک بار (۱۹۷۹، ۱۹۸۳ و ۱۹۸۷) برگزار می شد و از سال ۱۹۸۹ هر دو سال یکبار از سوی کنفدراسیون والیبال آسیا برگزار می شود.
در هفده دوره گذشته این رقابت ها تیم ملی والیبال ژاپن با هفت مقام قهرمانی، سه نایب قهرمانی و سه مدال برنز پرافتخارترین تیم این رقابتها است.
مسئولان فدراسیون والیبال ایران در ابتدا تصور می کردند که قهرمان آسیا در این دوره به صورت مستقیم سهمیه حضور در المپیک را بدست می آورد به همین دلیل تلاش زیادی کردند تا این میزبانی را بدست آورند. اما در نهایت ژاپنی ها با نفوذ بالای خود در فدراسیون جهانی اجازه لغو مسابقات انتخابی المپیک در کشورشان را ندادند. از این رو قهرمان مسابقات مردان آسیا عملا سهمیه المپیک ندارد.
فدراسیون والیبال ایران که خود میزبان این مسابقات بود، تصمیم گرفت در این شرایط تیم ملی "ب" خود را در رقابتها شرکت دهد تا تیم ملی والیبال"الف" با آسودگی خود را برای حضور موفق در جام جهانی آماده کند.
تیم ملی والیبال ایران در سال ۱۹۷۹ برای نخستین بار در مسابقات قهرمانی مردان آسیا شرکت کرد که همزمان با برگزاری دومین دوره این رقابت ها بود. ایران در نخستین حضور رتبه ششم را به خود اختصاص داد.
ایران تنها در دو دوره این رقابت ها سال های ۱۹۷۵(دوره نخست) و ۱۹۸۳ (دوره سوم) حضور نداشت و تجربه ۱۵ دوره این رقابت ها را در پرونده کاری خود دارد که تقریبا حضوری رو به رشد بوده است.
جایگاه دهمی در سال ۱۹۸۷، رتبه هشتمی و هفتمی در سال های ۱۹۸۹ و ۱۹۹۱، سه مقام ششمی (۱۹۷۹، ۱۹۹۷ و ۲۰۰۵)، چهار عنوان پنجمی ( ۱۹۹۳، ۱۹۹۹، ۲۰۰۱ و ۲۰۰۷) و یک عنوان چهارمی در سال ۱۹۹۵ ره آورد ۱۱ دوره حضور ایران در رقابت های والیبال قهرمانی مردان آسیا است.
تیم ملی والیبال ایران در سال ۲۰۰۳ مقام سومی مسابقات والیبال قهرمانی مردان آسیا، در سال ۲۰۰۹ عنوان نایب قهرمانی این رقابت ها و در دو دوره گذشته این رقابت ها (سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۳) قهرمانی این رقابت ها را به دست آورد.
محمدطاهر وادی، فرهاد سال افزون، بهزاد حیدری، فرهاد پیروت پور، محمد جواد معنوی نژاد، میکائیل تاجر، محمدرضا موذن، رسول شهسواری، پوریا فیاضی، رحمان داوودی، علیرضا مباشری، حمزه زرینی، سعید شیرود، سعید جواهری توانا، علی شفیعی، مصطفی شریفات، رضا عابدینی، محمد فلاح، علی فتحعلی و محمد رضی پور ترکیب تیم ملی والیبال ایران در مسابقات قهرمانی آسیا تشکیل می دهند.
همچنین کادر فنی تیم ملی ایران در این رقابتها را کادر فنی تیم ملی زیر ۲۳ سال تشکیل می دهد که هدایت آن بر عهده پیمان اکبری و سرپرست آن مهدی نفر است.
گروه بندی دور مقدماتی مسابقات:
گروه A: ایران، قزاقستان، کویت و چین تایپه
گروه B: استرالیا، هند، ترکمنستان، قطر
گروه C: کره جنوبی، تایلند، پاکستان و عمان
گروه D: چین، ژاپن، سریلانکا و بحرین
دور مقدماتی این رقابت ها از روز جمعه نهم مردادماه به مدت پنج روز برگزار خواهد شد که تیم ملی والیبال ب ایران در روز نخست (جمعه نهم مرداد) با کویت مسابقه دارد. ایران در روزهای سوم تا پنجم دور مقدماتی به ترتیب با تیم های عمان، چین تایپه و قزاقستان مسابقه خواهد داد.
برنامه مسابقات قهرمانی آسیا به میزبانی تهران:
جمعه ۹/۰۵/۹۴
چین تایپه-قزاقستان ساعت ۱۰
هند-ترکمنستان ساعت ۱۰
عمان-کره جنوبی ساعت ۱۵
قطر-استرالیا ساعت ۱۵
پاکستان-تایلند ساعت ۱۷
چین-سریلانکا ساعت ۱۷
کویت-ایران ساعت ۱۹
ژاپن-بحرین ساعت ۱۹
شنبه ۱۰/۰۵/۹۴
عمان-پاکستان ساعت ۱۰
ترکمنستان-استرالیا ساعت ۱۰
چین تایپه-کویت ساعت ۱۵
هند-قطر- ساعت ۱۵
کره جنوبی-تایلند ساعت ۱۷
چین-ژاپن ساعت ۱۷
قزاقستان-ایران ساعت ۱۹
سریلانکا-بحرین ساعت ۱۹
یکشنبه ۱۱/۰۵/۹۴
قزاقستان-کویت ساعت ۱۰
ترکمنستان-قطر ساعت ۱۰
کره جنوبی-پاکستان ساعت ۱۵
استرالیا-هند ساعت ۱۵
تایلند-عمان ساعت ۱۷
بحرین-چین ساعت ۱۷
ایران- چین تایپه ساعت ۱۹
سریلانکا- ژاپن ساعت ۱۹