به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» عیسی کلانتری درباره قاچاق میوه به کشور بابیان اینکه برخی اقلام میوههای گرمسیری از جمله موز، آناناس، انبه و نارگیل در داخل تولید نمیشود و وزارت جهادکشاورزی از واردات آنها جلوگیری نمیکند، اظهارداشت: در مورد باقی میوهها نیز بنده اعتقاد ندارم که به صورت قاچاق وارد میشوند، چون میوه کالایی نیست که افراد ریسک ورود قاچاق آن را برعهده بگیرند.
وزیر اسبق کشاورزی تصریح کرد: انگور و پرتقال چگونه میتواند به شکل قاچاق وارد کشور شود؟ چنین میوههایی اگر بخواهند به صورت غیرمجاز وارد شوند، کیفیتشان را از دست میدهند، چراکه باید از راههای قاچاق وارد و از همین طریق نیز توزیع شوند.
مشاور معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: بنابراین یا کسانی که این واردات را انجام میدهند، در درون حاکمیت قرار دارند و زور وزارت جهادکشاورزی نمیرسد مانع آنان شود یا اینکه مجوز میگیرند و وارد میکنند.
کلانتری با بیان اینکه بنده اعتقاد ندارم قاچاق میوه میتواند در سطح گسترده انجام شود، تاکید کرد: ممکن است در سطح ۱۰ تا ۵۰ تن میوه غیرمجاز به کشور وارد شود که البته این هم واردات محسوب نمیشود اما واردات در حجم زیاد امکانپذیر نیست.
وی با اشاره به اینکه واردات غیرمجاز میوه حتی در سطح ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ تن امکانپذیر نیست، چراکه به راحتی میتوان جلوی آن را گرفت، افزود: وقتی قاچاق در سطح وسیع انجام شود، وزارت جهادکشاورزی میتواند مانع آن شود. اگر افرادی بخواهند با حیواناتی مانند قاطر و الاغ میوه وارد کنند، میوهها در راه خراب میشود. اگر هم با کامیون سردخانهدار بخواهند این کار را انجام دهند جلوی آن گرفته میشود و اگر مسئولان مانع آن نمیشوند، تساهل میکنند.
کلانتری خاطرنشان کرد: بنابراین این واردات یا مجوز دارد یا مثالا نهادهای قویتر از وزارت جهادکشاورزی و گمرک این کار را انجام میدهند که مسئولان این ارگانها نمی توانند مانع آن شوند.
وی در واکنش به اظهارات مسئولان وزارت جهادکشاورزی مبنی بر اینکه جلوگیری از قاچاق میوه وظیفه ما نیست، گفت: این حرف بی ربطی است، چراکه قوانین قرنطینه در اختیار این وزارتخانه است.
منبع: مهر