کد خبر:۴۳۱۹۴۰

عراقچی: «برجام» نیاز به تصویب مجلس ندارد

معاون امور حقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه گفت: بررسی بند بند برجام در مجلس شورای اسلامی اگرچه خوب است اما نمایندگان باید نسبت به کلیات آن نظر دهند.

به گزارش حوزه سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو» عباس عراقچی در گفتگوی تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: نتیجه گیری درباره برجام باید صفر یا یک باشد.

وی با مطرح کردن این سؤال که آیا اساساً برجام به تصویب مجلس نیاز دارد یا خیر؟ افزود: اگرچه طبق اصل 77 قانون اساسی همه موافقتنامه ها و معاهدات بین المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد اما برجام برنامه اقدام مشترک است که دو طرف به صورت داوطلبانه اجرا می کنند.

عراقچی گفت: از نظر حقوقی برخی ها معتقدند برجام نیاز به تصویب مجلس دارد و برخی ها برخلاف آن نظر می دهند.

وی افزود: در قانون اساسی هم اشاره شده که اگر موضوعی در حیطه اختیارات شورای عالی امنیت ملی قرار گیرد آن موضوع از حیطه اختیارات مجلس خارج می شود و در 12 سال گذشته موضوع هسته ای کشورمان در اختیار شورای عالی امنیت ملی بوده است.

معاون امور حقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه گفت: به اعتقاد ما برجام نیاز به مصوبه مجلس ندارد.

عراقچی با اشاره به اینکه بررسی این موضوع از دیدگاه سیاسی با دیدگاه حقوقی متفاوت است افزود: از نظر سیاسی، وزارت امورخارجه معتقد است که برای حفظ منافع ملی کشور صلاح نیست که برجام در مجلس به تصویب برسد چرا که هیچ کدام از کشورهای 1+5 آن را در پارلمان های کشورهایشان به تصویب نمی رسانند.

وی با اشاره به بررسی برجام در کنگره آمریکا گفت: مباحثی که در کنگره آمریکا مطرح می شود برای رد کردن برجام است و نه تصویب آن.

معاون امور حقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه این سؤال را مطرح کرد که آیا صلاح است در حالی که طرف مقابل چنین کاری نمی کند مجلس برجام را برای دولت لازم الاجرا و آن را تبدیل به قانون نماید؟

عراقچی تصریح کرد: از نظر وزارت امورخارجه این اقدام به مصلحت نیست زیرا با اقدامات طرف مقابل تناظر ندارد.

وی با بیان اینکه اگر مقرر شود که برجام در مجلس و شورای عالی امنیت ملی حتماً‌ به تصویب برسد، باید توافق در کلیات برجام باشد زیرا نمی شود جایی از آن را تغییر داد.

در ادامه این برنامه یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برجام در شرایط کنونی در حال اجراست افزود: اینکه شورای امنیت با قطعنامه 2231 آن را تأیید می کند و اتحادیه اروپا هم بر اساس برجام برخی از تحریم هایش را لغو می کند به معنای آن است که اجرای برجام زودتر از طی مراحل قانونی اش آغاز شده است.

نوذر شفیعی افزود: اگر ما در مجلس برجام را تصویب و تبدیل به قانون کردیم، این قانون لازم الاجرا می شود در حالی که طرف های مقابل چنین الزامی ندارند.

وی افزود: بعد از تصویب برجام و تبدیل آن به قانون اگر طرف های مقابل از اجرای آن سر باز زدند آن وقت باید دوباره در مجلس قانونی تصویب کنیم و آن را رد کنیم.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس برجام را برنامه ای برای اجرای یک قانون و آن قانون را ان پی تی و اساسنامه آژانس دانست و گفت: بر این اساس برجام یک برنامه مشترک است و توافقنامه نیست.

شفیعی با اشاره به اینکه در قطعنامه 598 هم مجلس شورای اسلامی ورود نکرد افزود: ما بیش از آنکه به دنبال پیچ و خم های اداری باشیم باید به نتیجه کار بیندیشیم.

وی تصریح کرد: برجام فرصت های زیادی را برای کشور به همراه می آورد اگرچه همان گونه که پیشتر هم بارها گفته شده این توافق صد درصد نیست.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: بحران های جدی در منطقه ما وجود دارد و محیط امنیتی اطرافمان تا قبل از برجام مناسب نبود و فشارها در حال افزایش بود، حال با برجام به نتیجه ای رسیده ایم که می توانیم این فشارها را کاهش دهیم.

شفیعی با اشاره به تصویب قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای گفت: بر اساس این قانون، دولت باید برجام را به مجلس ارائه دهد و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم بر حسن اجرای آن نظارت کند.

وی تصریح کرد: این قانون تکلیف مجلس را روشن کرده اگرچه این قوانین نمی تواند قانون اساسی را تغییر دهد.

شفیعی افزود: نگاه به برجام باید معطوف به منافع ملی کشور باشد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه ممکن است در میان 290 نماینده مجلس به همین تعداد دیدگاه وجود داشته باشد تصریح کرد: اما مبنا در هر مسئله ای نظر اکثریت مجلس است.

شفیعی افزود: هر چه در مجلس بررسی می شود یا طرح است یا لایحه در حالی که برجام هیچ کدام از این عناوین را ندارد و اگر دولت بخواهد آن را تبدیل به قانون کند باید برجام را به صورت لایحه به مجلس ارائه نماید.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: این کمیسیون برجام را جزء به جزء بررسی می کند و کمیسیون 15 نفره دیگری هم آن را بررسی خواهد کرد و نتیجه را به مجلس ارائه می نماید.

شفیعی افزود: در هر صورت برجام در مجلس رأی می آورد اما نگرانی این است که یک امر داوطلبانه را نباید تبدیل به قانون و لازم الاجرا کنیم.

وی گفت: منافع و مصالح کلی برجام را باید بسنجیم و بر اساس شرایط عمل کنیم.

شفیعی افزود: باید بدانیم اگر برجام در مجلس تصویب نشود چه محدودیت هایی برای کشور پیش خواهد آمد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: بگذاریم کنگره آمریکا برجام را رد کند تا مسئولیت عدم اجرای آن به عهده جمهوری اسلامی ایران نباشد.

شفیعی با اشاره به اینکه اگر مجلس به بندهایی از برجام ایراد بگیرد وزارت خارجه موظف می شود که بار دیگر با 1+5 برای رفع این ایرادها مذاکره کند افزود: این در حالی است که در هیچ جای برجام درباره چنین مسئله ای صحبت نشده است.

وی گفت: نباید فراموش کنیم که شورای عالی امنیت ملی هم بر برجام نظارت می کند و وسواس دارد تا منفعتی برای کشور حاصل شود و اگر جایی کوتاهی هایی هم صورت بگیرد نباید خیلی روی آنها اصرار داشته باشیم.

یک عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم در گفتگوی تلفنی با این برنامه گفت: کسی نمی تواند قانون اساسی را تفسیر به رأی کند و بر اساس آن هر گونه تعهد، توافق و یا موافقتنامه و یا معاهده ای باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

محمدحسن آصفری افزود: چطور می شود موافقتنامه ها و معاهدات دست چندم را که وزارت خارجه به مجلس ارائه می دهد باید تصویب شود اما برجام که تأثیرات سیاسی، اقتصادی، امنیتی و نظامی بسیاری بر کشورمان دارد نباید به تصویب مجلس برسد؟

وی گفت: اگر برجام به شکل قانون هم درآید ما واهمه ای نداریم، کسانی باید نگران باشند که بخواهند خلاف قانون عمل کنند.

آصفری افزود: اگر طرف مقابل بخواهد بدعهدی کند و به تعهدات خود عمل ننماید مجلس هم می تواند تصمیم جدیدی بگیرد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: دولت باید قانون را رعایت کند و برجام را به صورت لایحه به مجلس ارائه نماید و اگر هم این گونه نکند مجلس از وظیفه قانونی خود باز نخواهد ماند.

آصفری با بیان اینکه در بررسی بند بند برجام اگر مشکلات و ایراداتی وجود داشته باشد می توان با جلسات مشترک مجلس و دولت درباره آنها به تفاهم رسید افزود: مجلس و دولت درباره اینکه توافقی بر اساس عزت ملت ایران شکل بگیرد همدل و همزبان هستند.

وی تصریح کرد: حساسیت مجلس برای حفظ قانون و صیانت از جایگاه قانون گذاری است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
United States of America
۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۷
تا اسفند ندارد بعد اسفند اگر مجلس اسرائیلی اصلاح طلب اومد سر کار نیاز دارد خیلی هم نیاز دارد همه باید به قانون تمکین کنن
36
0
ناشناس
۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۵
ایول همینه مثل انتخابات88که گفتن تقلب شده بعدش تو92 خودشون بیانیه دادن که این بهترین انتخابات بود درحالیکه نه دولت فرق کرده بود نه شورای نگهبان.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۴
داستان امام حسین ( ع ) را شنیده اید که وارد مکه می شود ، و مردم مشغول طوافند ، مشغول قربانی اند ، مشغول انجام فرائض ابراهیمی اند ، مشغول لبیک گفتن به دعوت خداوندی اند ، اما حسین در وسط .... اعمال را ناتمام می گذارد و ندا می دهد : ای کسانی که طواف خانه می کنید و قربانی می کنید و به عرفات می روید و در مشعر می خوابید و در منی ، رمی جمره می کنید ، و مقدس ترین عمل مذهبی تان را انجام می دهید ، من بیرون می آیم ، هرکس مرگ را می پذیرد با من بیرون بیاید ..... من این اعمال را تمام نمی کنم !
18
0
محمد جواد
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۵
اینقدر دم از قانون میزنند به خودشون که میرسه نیازی نیست.هه هه هه خیلی جالبه
33
0
امیر علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۰
یعنی آدم باید مرغ آب پز توی قابلمه باشه نفهمه اینا دارن چکار میکنن هااااا

ن سازش ن تسلیم ، نبرد با آمریکا
18
0
علیرضا بابایی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۴
اصل 77 قانون اساسی: عهدنامه‏‌ها، مقاوله‏‌نامه‏‎ها، قراردادها و موافقت‏‌نامه‏‎های‏ بین‏‌المللی‏ باید به‏ تصویب‏ مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ برسد.
15
0
سرباز ولایت
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۷
از صداو سیما به دلیل اینکه کارشناسی رو آورده و نشونده رو صندلی که مدام میگه مهم نیست که برجام به تصویب مجلس برسه و نباید این کار بشه و اگه بشه خطرناکه و از اون طرف آقای عراقچی که هیچ ماست بندی نمیگه ماست من ترشه بسیار سپاسگزاریم که حداقل اجازه داد یک نفر تلفنی نظرشو بگه از برنامه مشخصه که باید, باید به مردم تحمیل کنیم که اصلا و ابدا نباید برجام به مجلس برسه
خوب چرا نمیگید دیکتاتوری تدبیر وامید
به قول حامد زمانی که میگه امروز میشه فهمید از خنده های دشمن دستایی پشت پردست واقعا چه دستایی پشت پردست
بنده خدا چجوری بگه دیگه برجام رفته تو شورای امنیت قطعنامه صادر شده و اتحادیه اروپا داره طبق اون عمل میکنه و برجام شروع شده حالا تازه مجلس ما میخواد رد کنه یا نکنه یعنی دولت فخیمه مجلس و مردمرودورزده
14
0
ناشناس
۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۳
حرف حساب میگی دولت با اینکار میخواد مجلس رو دور بزنه حالا یا تو مذاکرات قول دادن برجام گیر نکنه یا اینقدر محتواش زیر سوال هست که نمیخوان لو بره و دست مجلس بیافته اگه اینجوری نیست چرا مطالب ضعیف تر وبی اهمیت ترازاین میره مجلس اونوقت طرح به این مهمی؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۷
خب عباس جون اگه واقعا همونجور که حاج حسن گفت نتیجه 3-2 برد برد شد و این یک پیروزی بزرگ برای ملته و اینکه بالاخره حرف خودتون رو به کرسی نشوندین و اینکه قدرت دیپلماسی شما خیلی خوب بود، پس چرا از بررسی این توافق نامه در مجلس هراس دارین...؟؟ نکنه واقعا زبونم لال به هر قیمتی حتی به قیمت به باد دادن کشور میخواین توافق کنین...؟؟!!
20
0
شهرشهروند فهیم ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۶
وقتی می خواستن اختیارپرونده هسته ای و مذاکرات رو به دست بگیرند گفتند «مساله ی هسته ای مساله ی سیاسی و حقوقیه نه امنیتی !باید دست وزارت امور خارجه باشه نه شورای امنیت ملی!»چرا اون موقع حرفی از روند 12 سال گذشته نبود؟حالا که می ترسن مجلس رای موافق به برجام نده میگن «در قانون اساسی هم اشاره شده که اگر موضوعی در حیطه اختیارات شورای عالی امنیت ملی قرار گیرد آن موضوع از حیطه اختیارات مجلس خارج می شود و در 12 سال گذشته موضوع هسته ای کشورمان در اختیار شورای عالی امنیت ملی بوده است.»
4
0
بماند
Saudi Arabia
۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۸
چیزی نبوده...شوخی بوده،شوخی بوده،شوخی بوده...بببببببله!!!
4
0
توشه
Germany
۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۲
شفیعی راست میگه؛ این توافقم تو مجلس رأی میاره؛ همونطور که کسی با توافق ژنو مخالفت نکرد و فقط ایران به تعهداتش عمل کرد و داره میکنه و در عوضش طرف مقابلم چپ و راست برخلاف توافق عمل کرده و میکنه و کسی هم صدایی ازش درنمیاد؛ نه مجلس نه شورای عالی...
4
0
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۶
اگه نیاز به تصویب مجلس نداره پس چرا شما و آقای ظریف چندین بار در طول مذاکرات در مجلس حاضر دید و به نمایندگان مردم توضیح دادید بعدشم آن راکه حساب پاک است از محاسبه چه باک است . نکنه ریگی به کفشتونه . بجای این همه سیاسی کاری از دوستان امریکایتون یاد بگیرید که تا حالا چند بار رفتن مجلس سنا وتو ضیح دادند که چکار کردن .لااقل با مردم رو راست باشید یه کمی هم به فکر اون دنیا باشید
8
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۸
به نظر میاد کار از کار گذشته باشه هم کنگره امریکا جنگ زرگری راه انداخته هم مجلس ما اراده جدی برای برخورد با توافق ننگین رو نداره....خدایا...عجل لولیک الفرج
11
0
پربازدیدترین آخرین اخبار