به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، علی رغم سخنرانی مسئولان مخنلف در باره فتنه 88، مصاحبه تفصيلی سردار اسماعيل احمدی مقدم که اخير با يکی از نشريات صورت گرفته است، از زوايای مخنلف به فتنه 88 پرداخت شده است، زاويهای که رفتار شائيه دار برخی داخلیها را به تصوير کشیده است.
فرمانده با سابقه جبهه و جنگ نداشتن مسئوليت مستقيم در مجموعه مديريتی نيروی انتظامی کشور را فرصت خوبی برای گفتن برخی ناگفتنیهای فتنه 88 دانسته است، البته حس خبرنگاری میگويد شايد خبری از بهارستان هم در راه باشد! ولی در هر صورت اين ناگفتهها به هر دليلی که بوده باشد بيشتر به کنار رفتن پرده ابهامات کمک کرده و خواهد کرد.
به جرات میتوان گفت محمود احمدی نژاد مثل خيلی از اخبار اخير کشور محور اصلی سخنان سردا احمدی مقدم است و بارها به او اشاره شده است.
سردار احمدی مقدم در بخشی از اين مصاحبه در مورد رئیس دولتهای نهم و دهم مي گويد: آقای احمدینژاد آدمی چالشی بود و حداقل دو جور شکاف درست کرده که یکیاش شکاف نخبه- توده بود. از اول هم اعتقادی به نخبگان خاص نداشت و بارها به من گفته بود اینها 2 هزار نفرند که اگر بیرونشان کنیم، مشکلات نظام حل میشود. این کار را هم کرده بود و وزیر، معاون وزیر، استاندار و درشتها را عوض کرده بود و میگفت اینها فرسوده و پوسیدهاند و باید عوض شوند. بعد از سال 88 و در دور دوم نگاهش عوض شد. دقیقاً خاطرم نیست چه سالی بود، ولی بعد از 88 بود با او که صحبت میکردم، متوجه شدم خیلی تغییر کرده است. آن سالها به من میگفت آن 2 هزار نفر را بریزیم بیرون یا بالای شهریها، دانشگاهیها و تریبوندارها همیشه از این حرفها میزنند باید ببینیم مردم چه میگویند، ولی از دور دوم به بعد میگفت رأی در روستا و شهرستان است، ولی آنکه اثر میگذارد و بوق و بلندگو دارد، در تهران است. از او پرسیدم چرا شما اینقدر تغییر کرده و دنبال هنرپیشه یا فلانی راه افتادهای؟ چرا خطت را عوض کردی؟ گفت رأی را آنها میدهند، ولی کشور را اینها اداره میکنند و اداره کشور دست اینهاست. نمیتوانیم اینها را نادیده بگیریم باید این طرف را هم در نظر بگیریم. در واقع تغییر راهبردی داشت. میخواست این شکاف را ترمیم کند، ولی کسی این را از ایشان نمیپذیرفت و دیگر تمام شده بود.
دومین شکاف را با چپها داشت. همیشه تلاشش بر دوقطبی کردن بود. دوقطبی با چه کسانی؟ با همینها، با نماد هاشمی- خاتمی مخصوصاً هاشمی. مطرح کردن غارتگر، اشرافیت، اشرافیت سیاسی، فساد و... و بر این موضوع سوار شدن. روز اول فتنه 88 با آقای مشایی رفت مسکو و برگشت...
تکذيب سردار( 1 )
البته اين بخش سخنان سردا بی پاسخ نماند چرا که دفتر محمود احمدی نژاد با صدور بياينيهای مدعی شد: از آنجا که برخی از رسانهها به نقل از آقای اسماعیل احمدی مقدم فرمانده سابق نیروی انتظامی، مطالب بی اساسی را در موضوع انتخابات سال ۱۳۸۸ و حوادث بعدی آن به دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور سابق منتسب کرده اند، شایسته تاکید میداند که اینگونه مطالب، کاملا خلاف واقع و نادرست است.
ضمن تکذیب مطالب منسوبه که معلوم نیست با چه هدف و انگیزهای اعلام شده است، تاکید مینماید که افرادی با مسئولیتهای ایشان، اساسا در جایگاه ارائه مشورت به رئیس دولتهای نهم و دهم در موضوعات سیاسی و انتخاباتی قرار نداشتند. گرچه سیاق مطالب نگارش شده نیز به روشنی حاکی از بی پایه و اساس بودن آن است.
پسر خالهها
فرمانده سابق نيروی انتظامی در بخش ديگری از سخنان خود به مواضع شائبه دار "علی لاريجانی" و "احمد توکلی " (دو پسرخاله) در سال 88 اشاره میکند، به طوری که میگويد: ... یادم هست آقایان توکلی و لاریجانی که البته آقای توکلی اظهار نمیکرد، ولی آقای لاریجانی رفتارهای شائبهآفرین داشت، مثلاً اجازه بدهید بروند فلان جا سخنرانی کنند یا چه اشکالی دارد در استادیوم آزادی جمع شوند؟ نمیخواهم بگویم چه کسانی گفتهاند، استدلالشان این بود که بد چیزی هم نشد. اگر این انتخابات ابطال شود، میرحسین به دلیل فتنهآفرینیاش و احمدینژاد به خاطر رفتارهای سوءاش رد صلاحیت میشوند و هر کس رئیسجمهوری شود، به نفع مملکت خواهد بود. از بین چه کسانی؟ سایر کاندیداهایی که باقی میمانند. کروبی، میرحسین و احمدینژاد رد صلاحیت میشوند و این سه را اوت کنیم و رئیسجمهوری از بین باقیماندهها انتخاب میشود. گفتیم این چه حرفی است که میزنید؟! مگر چنین چیزی ممکن است؟ بعضی از دوستان خودی که با آن طرف هم نبودند، فکر میکردند الان فرصت خوبی است که از شر احمدینژاد و بقیه با هم خلاص شوند. دعوای دوستانمان در مجلس با آقای لاریجانی از همین نقطه است، چون آقای لاریجانی با هر دو طرف موضع داشت. رفتار ناصوابی است که ایشان را به آن سمت هل بدهند، مثل کاری که احمدینژاد با آقای ناطق نوری کرد و او را به آن سمت هل داد. از این هل دادنها کسی نفعی نمیبرد. با صحبت آقا، تکلیف امثال آقایان لاریجانی، توکلی و...- که ضد احمدینژاد بودند- روشن شد. آن طرف هم خیالش راحت شد که احمدینژاد هست...
تکذيب سردار( 2 )
اين بخش از سخنان سردا نيز از سوی علی لاريجانی بی پاسخ نماند، روابط عمومی مجلس در اطلاعیهای اظهار نظرهای احمدی مقدم در گفتگو با یکی از نشریات که برخی مطالب نادرست را به رئیس مجلس شورای اسلامی منتسب کرده و از سوی برخی رسانهها باز انتشار شده را از اساس تکذیب و بدور از واقعیت دانست.
فرمانده سابق نيروی انتظامی در بخش ديگری از سخنان خود به مجمع روحانیون مبارز هم اشاره میکند، به طوری که میگوید...سه گروه بودند، یکی استراتژیستها که دفتر آقای هاشمی بودند، دومی ستاد نیاوران که عمدتاً سیاسیها مثل تاجزاده، آرمین، بهزاد نبوی و... بودند که جلساتشان همیشه با حضور مهدی هاشمی بود و سومی ستاد دانشگاه آزاد و مال تخریب و میدانیها بود. مجمع روحانیون و مانند اینها حرف میزدند و اغلب بیانیههایشان را مجید انصاری مینوشت و خودش به اسم آنها میداد و عملاً مجمعی هم در کار نبود و خیلی وقتها تشکیل هم نمیشد و امضا هم نمیکردند، ولی امضایشان بیرون میآمد. از مجمع روحانیون بیشتر به عنوان بلندگو برای اعلام مواضع استفاده میشد، ولی هدایت میدانی دست آنها نبود. عمدتاً دست عناصر سازمان مجاهدین انقلاب بود. تا عاشورای 88 آرمین و بقیه هدایت اوضاع را به دست داشتند وقتی اینها را گرفتند، پاشید.
تکذیب سردار(3)
اين بخش از سخنان احمدی مقدم نيز از سوی مجمع روحانیون بی پاسخ نماند، مجمع روحانیون مبارز با انتشار اطلاعیه ای به اظهارات اخیر سردار احمدی مقدم فرمانده سابق پلیس واکنش نشان داد و صدور بیانیه های این حزب بدون تشکیل جلسه و طی روال تشکیلاتی را تکذیب کرد. مجمع روحانیون همچنین از اینکه «شخصی که سالها مسئولیت نیروی انتظامی و استقرار امنیت کشور را عهده دار بوده است، بدون تحقیق و بی محابا به تکرار سخنان بی اساس و غرض آلود مخالفین و معاندین می پردازند» ابراز تأسف کرد.
زنجیرهایها
در بخش ديگری از مصاحبه احمدی مقدم میخوانيم: اقای احمدی نژاد خودش را از پیش برنده میدانست. حتی به من گفته بود تلاش کنید خاتمی به میدان بیاید و یک بار برای همیشه پروندهاش جمع شود و برود پی کارش. نظرش این بود که آنها باید یک بار شکست بخورند، تمام شوند و بروند. گفتم آقای احمدینژاد انتخابات پیش رویمان پر چالش است. اول اینها را رقیب نمیدانست و باور نداشت. وقتی موسوی شروع به سفر به استانهای مختلف کرد ... گفت: «خیلی خوب شد. دایره را تکان دادیم و اضافات و آشغالها رو آمد. با آنها برخورد کنید و همه را جمع کنید ببرید. بروید خاتمی و بقیه را دستگیر کنید و شر همه را کم کنید و بروید.» گفتم: «مرد حسابی! چه میگویی؟ میروی مصاحبه و سخنرانی میکنی و میگویی خس و خاشاک و آت و آشغال. الان همه به خیابانها ریختهاند و بحران است و نمیشود قضیه را به این سادگی جمع کرد و حالا میگویی بگیرید ببرید و تمام؟!»
ناگفته نماند اين بخش از صحبتهای سردار احمدی مقدم مورد استقبال رسانههای زنجيرهای اصلاح طلب قرار گرفت.
باز هم مهدی
از ديگر افرادی که در اين مصاحبه به آن اشاره شده مهدی هاشمی است، شايد اگر مهدی هاشمی به دليل جرایمی نظیر اختلاس، ارتشاء و مسائل امنیتی در زندان اوين نبود، او هم به سياق احمدی نژاد و لاريجانی تکذيبيه صاد میکرد.
سردارد با اشاره به اقدامات "مهدی هاشمی" قبل از انتخابات سال 88 مي گويد: غفلت ما از این نقطه بود، یعنی تخریب امنیتی، آتش زدن و بسیج کردن اراذل و اوباش. این اقدامات با محوریت دفتر هیأت امنا در دانشگاه آزاد و پولهای دانشگاه آزاد انجام میشد. البته نقشش فقط در آنجا نبود. سه گروه بودند، یکی استراتژیستها که دفتر آقای هاشمی بودند، دومی ستاد نیاوران که عمدتاً سیاسیها مثل تاجزاده، آرمین، بهزاد نبوی و... بودند که جلساتشان همیشه با حضور مهدی هاشمی بود و سومی ستاد دانشگاه آزاد و مال تخریب و میدانیها بود. مجمع روحانیون و مانند اینها حرف میزدند و اغلب بیانیههایشان را مجید انصاری مینوشت و خودش به اسم آنها میداد و عملاً مجمعی هم در کار نبود و خیلی وقتها تشکیل هم نمیشد و امضا هم نمیکردند، ولی امضایشان بیرون میآمد. از مجمع روحانیون بیشتر به عنوان بلندگو برای اعلام مواضع استفاده میشد، ولی هدایت میدانی دست آنها نبود. عمدتاً دست عناصر سازمان مجاهدین انقلاب بود. تا عاشورای 88 آرمین و بقیه هدایت اوضاع را به دست داشتند وقتی اینها را گرفتند، پاشید.
آنها که تا کنون تکذیب نکردهاند
اين پايان ماجرا نيست، سردار احمدی مقدم در اين گفتگو از شخصيتهای ديگری نام برده است و معلوم نيست آيا آنها هم تکذيبيه صادر خواهند کرد يا سکوت را ترجيح خواهند داد.
شخصيتهای همچون بهزاد نبوی، مصطفی تاج زاده، آرمين، مجيد انصاری و ...
حال بايد منتظر ماند و ديد که آيا اين افراد هم تکديبيه خواهند داد تا اظهارات شاهد عينی حوادث فتنه 88 را تکذيب کنند؟
منبع: باشگاه خبرنگاران