92 درصد صدمه ديدگان تصادفات دچار ضايعات ارتوپدي مي شوند
به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر سيد تقي نوربخش صبح امروز در حاشيه هفدهمين كنگره سالانه انجمن جراحان ارتوپد ايران در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار بالاي تصادفات در كشور اظهار داشت: تصادفات كه معمولاً افراد جوان را درگير مي كند صدمات جسمي و رواني زيادي به جامعه وارد مي نمايد.
وي در پاسخ به سوالي در خصوص علت بروز كمردرد در افراد اظهار داشت: عوامل التهابي يكي از علل بروز كمر درد است كه باعث درگيري مفاصل و بروز درد مي شود.
نوربخش بيماريهاي مادرزادي را از ديگر عوامل بروز كمردرد در افراد دانست و افزود: اين بيماريهاي مادرزادي نيز به علت تغيير شكل ستون فقرات باعث كمردرد مي شود.
عضو شوراي نظام پزشكي كشور همچنين ديسك را عامل ديگر بروز كمر درد عنوان كرد و اظهار داشت: در فضا يا فاصله بين دو مهره ستون فقرات مايع ژلاتيني قرار دارد كه وقتي به هر دليلي در اثر نقص ساختار به اين مايع ژلاتيني فشار وارد شود به ريشههاي عصبي فشار وارد مي گردد.
وي در ادامه بيان داشت: وارد آمدن فشار به ريشههاي عصبي كه به قسمتهاي مختلف بدن وارد مي شود باعث ايجاد درد در اندامها مي گردد.
نوربخش درد كمر و درد در ساير اندامها را علائم ديسك كمر دانست و گفت: گاهي بيمار مبتلا به ديسك در كمر خود احساس درد نمي كند بلكه احساس درد در ساير قسمتهاي بدن است.
عضو شوراي نظام پزشكي كشور در ادامه بيان داشت: اگر ايجاد ديسك در حد يك برآمدگي باشد مي توان با استراحت مطلق و رعايت مسائل و قرار نگرفتن در موقعيتهايي كه باعث ايجاد فشار بر بدن مي شود، به بهبودي دست يافت.
وي خودداري از رانندگي طولاني مدت و استفاده از دستشوييهاي فرنگي را از ديگر راههاي كنترل ديسك عنوان كرد و گفت: اگر ديسك كمر از حد يك برآمدگي بيشتر باشد، بايد با درمانهاي جراحي فشار اين فضا كاهش يابد.
نوربخش نحوه زندگي افراد را عامل موثري در حفظ سلامتي آنها دانست و گفت: مي توان با رعايت نكات ريزي مانند دقت در نحوه برداشتن اشيا سنگين از روي زمين، استفاده از تشكهاي طبي و استفاده از صندلي مناسب از ستون فقرات خود محافظت كند./انتهاي پيام/