به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه نشست با لوبو میرزائو، وزیر امور خارجه چک به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
در ابتدای این پرسش و پاسخ خبرنگاری با مخاطب قرار دادن وزیر خارجه چک اظهار داشت: برنامه دیدار شما با مقامات ایرانی رویکرد اقتصادی و سیاسی دارد با توجه به اولویت جمهوری چک در خصوص برنامه های اقتصادی ظرفیت های ایران را چه طور ارزیابی می کنید وزیر امور خارجه چک با اشاره به ظرفیت و پتانسیل بالای هر دو کشور پاسخ داد: هر دو کشور از پتانسیل بسیار بالایی برخوردار است که در زمان اخیر بدون استفاده باقی مانده است ما به ایران به عنوان یک دولت مستقل احترام می گذاریم و شرکت های چکی، همواره از اعتبار ایرانیان سخن گفته اند.
وی تاکید کرد: ایران از یک نیروی کار تحصیل کرده برخوردار است که مسله ای معمولی نیست.
وی اضافه کرد: از طرف ایران علاقه مندی هایی برای سرمایه گذاری در پروژه های محیط زیست تا نوسازی دستگاه های مختلف وجود داشته است و در زمینه گسترش خطوط راه آهن نیز جمهوری چک حاضر به همکاری با ایران است.
وزیر خارجه چک افزود: ما نیازمند آن هستیم که همه این پروژه ها در ایران تضمین شود و از دیدار با وزیر صنایع و دارایی ایران که قرار است فردا صورت پذیرد استقبال می کنیم.
وی با اشاره به برطرف شدن تحریم های مالی در ابتدای سال میلادی پیش رو اظهار داشت: من عنوان کردم که جمهوری چک از حجم معاملات بین دو کشور ناراضی است و خواهان تغییر در این روند هستیم و امیدواریم سفر امروز ما به ایران شروعی برای یک فعالیت اقتصادی تازه باشد.
در ادامه این نشست مطبوعاتی ظریف در پاسخ به سوالی مبنی بر ادعای وزیر امور خارجه آمریکا که عنوان کرده بود ایران باید متحدان تروریست خود را در منطقه کنار بگذارد گفت: جمهوری اسلامی ثابت کرده که با خشونت مقابله می کند اما متاسفانه سیاست آمریکا در منقطه خاورمیانه موجب دامن زدن به خشونت شده است و متحدان آنها در منطقه نیز از خشونت حمایت می کنند لذا فکر می کنم زمان آن نیز بوده است که مسئولان آمریکا به جای آنکه برای خوشامد گروه های سیاسی حرف های نامربوط بزنند بهتر است واقعیات را بگویند.
وی با اشاره به موج وحشتناک آوارگان که به سمت مناطق مختلف دنیا سراریز شده اند اظهار داشت: متاسفانه با این آوارگان برخورد مناسبی نشد این در حالی است که جمهوری اسلامی سال ها میزبان آوارگان سیاسی بوده است و برخی کشورها در این خصوص جنجال به پا کرده اند.
وزیر خارجه کشورمان افزود: اکنون زمان آن رسیده که همه کشورها با سیاست هایی که به آوارگی و خشونت می انجامد مبارزه کرده و از آن خودداری کنند.
ظریف با اشاره به نقش جمهوری اسلامی به عنوان یک بازیگر صلح خواه و ثبات خواه در منطقه است یادآور شد: ایران آماده است با همسایگان خود و همچنین همه کشورهای جهان برای مبارزه با خشونت و افراطی گری همکاری کند و از همسایگان خود نیز چنین تقاضایی دارد.
رئیس دستگاه دیپلماسی در ادامه با اشاره مجدد به استقبال از سفر وزیر خارجه جمهوری چک به ایران اظهار داشت: جمهوری اسلامی معتقد است این سفر شروع جدیدی برای روابط بین دو کشور است و همچنین ابراز امیدواری کرد با گسترش همکاری های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و تعامل سیاسی بین دو کشور زمینه تقویت روابط دو جانبه بین ایران و جمهوری چک فراهم شود.
در ادامه این نشست وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری از چک مبنی بر اینکه پس از سفر شما به سوریه آیا بشار اسد پیشنهادات شما را در خصوص رفع معضلات سوریه پذیرفت یا خیر گفت: ایران همواره احترام به حق مردم هر کشور را برای مبارزه با خشونت و جلوگیری از کشتار انسان ها را در اولویت می داند.
وزیر خارجه کشورمان افزود: در مورد سوریه دیدگاه ما همواره پایان دادن به خشونت و ایجاد گفتگو بین همه گروه های علاقه مند به آینده سوریه است.
آشتی ملی در سوریه تنها با حضور بازیگران و مردم سوری محقق خواهد شد
ظریف افزود: جمهوری اسلامی معتقد است آشتی ملی در سوریه با حضور بازیگران سوری و نظر مردم سوریه محقق خواهد شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی ابراز امیدواری کرد که جامعه جهانی بداند کمک به افراط به نفع هیچ کشوری نخواهد بود و هر چه سریع تر از اقداماتی که موجب ناامنی در منطقه می شود جلوگیری کند.
مبارزه با داعش باید در حوزه های فرهنگ و اقتصاد نیز گسترش یابد
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی همواره جزو نخستین گروه های مبارز با داعش بوده است و سایر کشورها نیز می توانند با جلوگیری از کمک به اقدامات افراطی گری در منطقه به این مبارزه بپیوندند مبارزه ای که تنها در حوزه سیاسی نیست و باید در حوزه های فرهنگ و اقتصاد نیز گسترش یابد.
وزیر خارجه کشورمان افزود: من در سفرهایی که داشتم با کشورهای موثر منطقه گفتگوهایی انجام دادم و امیدوارم این گفتگوها موثر باشد.
در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی وزیر امور خارجه جمهوری چک در خصوص راه حل های پیشنهادی برای کاهش موج آوارگان گفت: هیچ راه حل آسانی در این زمینه وجود ندارد و باید یک شکل سیاسی تابع پیدا کنیم لذا در این خصوص نقش جمهوری اسلامی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید زمینه ای را آماده کنیم تا چنین راه حل به وجود آید.
وی افزود: به اعتقاد ما ظلم و ستم مصادیقی است که با راه حل های نظامی به جایی نمی رسد.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات مستقل در کشورهای منطقه یادآور شد: به اعتقاد ما سفر به ایران می تواند گام موثری در ایجاد و شکل گیری این اتفاق باشد.
در ادامه ظریف در خصوص سفر وزیر امور خارجه عربستان به آمریکا و دیدار ملک سلمان با اوباما نیز گفت: ما بر خلاف دیگران در روابط دو جانبه کشورها دخالتی نمی کنیم اما به همسایگان خود توصیه می کنیم به جای دنبال کردن سیاست های خشونت زا به ندای صلح آرامش ثبات و گفتگوی جمهوری اسلامی در منطقه بپیوندند.
کشورهای همسایه به جای سیاست های خشونت زا به ندای صلح ایران در منطقه گوش فرادهند
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور با بیان اینکه ایران و عربستان با خطرهای مشابهی در منطقه از جمله افراطی گری مواجه اند تصریح کرد: لذا نیاز است همسایگان ما واقعیات را ببینند و فصل جدیدی در روابط خود باز کنند و ضمن اینکه معتقدیم هیچ گاه برای دستیابی به یک روش درست دیر نیست.