به گزارش گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»،زهرا پاشایی - مسؤول برگزاری نمایشگاه «پوسترهای عاشورایی» -اظهار کرد: متأسفانه اغلب پوسترهایی که با موضوعات مذهبی از جمله عاشورا کار میشوند، بر تایپوگرافی تأکید دارند، یعنی طراح از یک متن و جذابیت خط، بخصوص نستعلیق استفاده میکند و سعی دارد مفهوم را با تایپوگرافی به مخاطب برساند.
او ادامه داد: در آثاری که ما برای نمایشگاه «پوسترهای عاشورایی» انتخاب کردیم، روی تصویر تأکید شده، یعنی هر شخص با نگاهی که داشته، توانسته است مفهوم عاشورا را با تصویر برساند.
این هنرمند همچنین بیان کرد: در طول سال، نمایشگاه و جشنوارههای زیادی با این موضوع برگزار میشوند که بین انبوه آثار ارائهشده، چند اثر قابل توجه وجود دارد که آنطور که باید و شاید دیده نمیشوند. ما آنها را از دل این جشنوارهها و نمایشگاهها بیرون کشیده و به اکران عمومی گذاشتهایم. کاری که ارگانهای دولتی باید توجه بیشتری به آن داشته باشند، اما این کار را نمیکنند.
پاشایی ادامه داد: بیشتر توجه شهرداری به استفاده از پرچمهاست. در حالی که وقتی هنری مثل طراحی پوستر میتواند تا این حد تأثیرگذار باشد، چرا توجهی به آن نمیشود؟
این گرافیست به برپایی نمایشگاه «پوسترهای عاشورایی» اشاره و اظهار کرد: این نمایشگاه شامل منتخبی از پوسترهای عاشورایی برگزیدهشده در جشنوارهها و نمایشگاههای پنج سال گذشته است. در این نمایشگاه 20 اثر از 10 طراح جوان که اغلب آنها زیر 30 سال سن دارند، بهنمایش گذاشته شده است. اولویت ما در انتخاب آثار، انتقال مفهوم عاشورا در پوسترها بود، نه کسی که آن را طراحی کرده است.
او همچنین گفت: دیده شدن آثار این نمایشگاه از طرف عامه مردم برای ما مهم بود. به همین دلیل، نمایشگاه آثار را در دو مکان مختلف برپا کردیم. مکانهایی که صرفا برای برگزاری نمایشگاههای هنری نیستند که مخاطب خاص داشته باشند، بلکه کافهگالریهایی هستند که عموم مردم به آنها رفتوآمد دارند.
امیر اصغرزاده، محمد افشار، رضا بختیارفرد، زهرا پاشایی، مهدی جوادینسب، مهدی حسینی، بهاره خباز، سمیرا سیاوشانی، علیرضا عسکریفر، محمدحسین مجیدپور و حمید وصفی هنرمندان شرکتکننده در این نمایشگاه هستند.
نمایشگاه «پوسترهای عاشورایی» از 29 مهرماه تا 26 آبانماه در دو گالری «نیاوران» و «ایرانشهر» میزبان علاقهمندان است.
منبع:ایسنا